Bu (kader konulu) daha 1. video .ozaman hocaya göre cibril hadisi yok yada kader bölümü sonradan eklemedir anlamına geliyor aslında bunu hocaya sormak lazım
Daha pek çok konu var!
Bu (kader konulu) daha 1. video .ozaman hocaya göre cibril hadisi yok yada kader bölümü sonradan eklemedir anlamına geliyor aslında bunu hocaya sormak lazım
Asrı saadet inkılabının en buyuk şansı liderlerini yarı yolda bırakmıyacak kadar iyi yetiştirilmiş çekirdek kadroya sahip olmasıydı .Uhuda da oldugu gıbı hareketı en krıtık zamanda yuz ustu bırakan donekler gruhu çıksada şahsiyetli çekirdek kadro sayesınde hareket ayakta kalmayı başarmış içerden ve dışardan yonlendırılen her tur baltamala falıyetlerden bır netıce çıkmamıştır / M.islamoğlu / Yahudileşme temayülü sayfa 371 3.baskı
selamun aleykum ben burda ki döneklerin kim oldugunu anlıyamadım okcuları mı kastediyosun yoksa daga dogru geri cekilen sahabelerimi gerci farketmez her halukarda boyunu asıyor küfüre düşüyor sahabeye dil uzatıyorsun.tövbe et başkalarının kusurunun peşine düşecegine kendi haline bak senin gönderdigin msj başka biri gönderse msjlarla paslaşdıgın arkadaşın ve sen sapık kafir diye ortalıgı ayaga kaldırmıştınız
kadere imanı yanlış anlıyorsunuz...allah tabiki yerşeyi bilendir,takdir edendir.yer düşen bir tüyün bile ,onun takdiri dışında haraketi söz konusu olamaz..buradaki inanmama,ehli sünnet akaidinde kalıplaşmış kader kaza anşayışıdır.İlla bu kader anlayışını kabul etmek imanın bir gereği değildir.kurana uymaz.kader kaza konusu çok tartışılmış bir konu,asla tam bir çözüme ulaşmamış,daima bir defect vermiştir.
benim kader kaza anlayışım ,kader kaza insanın iradesinin çözeceği bir proplem değildir.insan iradesini aşan bir proplemdir.çözülemez.Allaha havele edilir.
ehli sunnetin kalıplaşmış kader anlayışına iman diye bir şey zorunlu değildir.
risale ile tartışmalara baktım..benim anladığım.bu forumda ve diğer sitelerde yerden yere vurulan bu eserlere ,m.islamoğlu bakmıyormu?
göremdiğimiZ bir şeymi var.insan kendinde şüphe ediyor..
slm
kişinin sapıklığı imani ve itikadi yönde bozuksa onun az sapıklığı,onun çok sapıklığı hiç bir durum fark etmez...ne yani şimdi sapık mustafa islamoğlu Allah dan yardım dilemiştir ona müsamahakar omamızı gerektirmez,sadece birisinin az veya çoktur o kadar..mustafa islamoğlu sapıktır; doğru.
ama cübbeli daha büyük bir sapıktır. bazılarının zoruna gidebilir ama bu, böyle.
m. islamoğlu en azından dualarında Allah'tan(cc) başkasından yardım istemez!
kadere iman kuranda yoktur.imanın esasında değildir.m. islamoğlunu eleştirecek bir hata görmedim.
Fakat said gibi bir adamın şirk risalelerini nasıl övüyor?neye göre övüyor?hiç yakıştıramadım
slm
kadere iman kuranda yoktur.imanın esasında değildir.m. islamoğlunu eleştirecek bir hata görmedim.
Fakat said gibi bir adamın şirk risalelerini nasıl övüyor?neye göre övüyor?hiç yakıştıramadım
slm
Kader konusu yeterinden fazla konuşulmuş, Ehli sunnetin ve ehli beyt mektebcilerin anlayışı ortadadır. Bundan fazlası hadiste belirtildiği üzere tehlikeli ve yasaktır.
13 Aralık 2011 / 16:02
Cennet ve Cehennemin Ebediyeti
![]()
Selamunaleykum değerli hocam, Allah’ın selamı sizin ve bu hayatı örnek olarak yaşayan, geçmişten bugüne kadar yüce Mevla’ya bir vesile için çalışan tüm Resûller ve Nebi’ler çağımızın âlimlerine selam olsun; bir kere değil bin kere… Bize, modern çağın Müslümanı nasıl olacağı konusunda ışık tutan değerli hocam M. İslamoğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum.
Değerli hocam, size bir sual sormak istiyorum, amacım; size karşı olan sevgim bir meseleye bakış açınızdan dolayı burukluk yaşadı. Bu mesele üzerinden yaklaşık olarak dört sene geçmiş olmasına rağmen dayanamadım internet yoluyla sorma ihtiyacım duydum. Hocam, bir gün tefsir dersinde şöyle bir açıklamada bulundunuz, “Cennet sonradan yaratılmıştır, sonradan yaratılan yok olmaya mahkûmdur, baki olan Allah’tır, cennet de yok olacaktır” bunu söylerken tefsir müdavimlerinde kıpırdanmalar oldu, siz “O zamana kadar kalın yeterdir” dediniz.
Sevgili hocam, inanın siz bunu söylerken benim kafamdan bir ton kaynar su dökülmüş gibi oldu. Tefsir bittikten sonra acaba ben mi yanlış anladım, -inşallah öyledir- dedim ama diğer müdavimlere sordum onlar da aynı şekilde anladıklarını söyledi. Sonra ben, konuyla alakalı tefsir kitaplarını araştırdım. Birçok kişiye de danıştım ve meğer toplumda Mustafa İslamoğlu cennetin geçici olduğunu savunuyor diye biliniyormuş. Hatta bir gün müşterimle giderken konu İslam’dan açıldı, müşterim bana kime takılıyorsun dedi. Ben Mustafa İslamoğlu deyince o, “Git işine o cennetin geçici olduğunu söylüyor” dedi. O, bunu bana söyleyince ikinci bir şok daha geçirdim.
İslam tarihini araştırdım, bu görüşü savunan sadece bir kişi çıktı, fakat o İslam ulemasına hiç itibar edilmemiş. İsmini biliyordum şimdi unuttum. Sevgili hocam, bu bakış kişisel bir bakışın mıdır, kişisel bir bakışın ise dayanağın nedir? Kur'an’da ebedî olduğuna yönelik âyetlere ne demeli? Geçici olan bir cennet geçici bir ahiret demek, geçici bir ahiret demek geçici bir cehennem demektir. O zaman reenkarnasyona inananları burada hakkı çıkarmak lazım. Kur'an’da geçen ebeden ebedî kavramı mecaz mıdır, kinayeli midir? Elbette her şey yok olmaya mahkûmdur ama Allah, bir şeye ol dediği zaman da oluverir ebedî kal dediğinde ebedî kalacaktır. Buna itiraz eden mi var?
Cevap verirseniz memnun olurum.
Mustafa İ.Aziz Talib,
Aleyküm selam
1) "Cennet cehennem yok olacaktır" görüşü benim görüşüm değildir. Bir Kur'an talebesi olarak Kur'an’daki "huld" ves "ebed" kelimelerini tahlil ettim. Cennet ve Cehennemin ebediliğinin nasıl anlaşıldığını sahabenin olayı nasıl yorumladığını söyledim. Hz. Ebubekir'in, Hz. Ömer'in, Hz. Abdullah b. Mes'ud başta olmak üzere birçok güzide sahabinin bu konudaki günümüz yaygın kanaatinin aksine olan görüşlerini serdettim. Cehennemin sonsuz olmadığını söylediklerini naklettim. Buna da İbn kayyım el-Cevziyye’nin yazdığı Hadi'l-Ervah İla Biladi'l-Efrah adlı eserini kaynak gösterdim. Bu eser Arapça olarak piyasada var. Her yerde satılıyor. Bakmak isteyen açıp bakar. İbn Kayyım'ın ilmî yetkinliğinin derecesini siz bilmezseniz bilen birine sorabilirsiniz.
Siz yanlış adrese kızıyorsunuz. Hz. Ebubekir'e, Hz. Ömer'e, Hz. Abdullah b. Mes'ud'a kızmanız, onlara hesap sormanız lazım. Onlara hesap sormanız gerekirken bana hesap sormanız adil değildir. Hak değildir. Zulümdür. Allah razı olmaz.
2) Bakara Sûresi’nde Cennet ve nar’ın ilk geçtiği yerde bu konudaki farklı görüşleri bir müfessirin ilim namusu gereği zikrettim. Bir önceki kasette/CD'de başkalarının görüşünü naklettim. Bir sonraki derste kendi görüşümü naklettim. O da şuydu: Cennet ve cehennemin zamanı ğaybi bir konudur. Bu konuda konuşmak ğaybı taşlamaktır. Bunu Allah bilir. Bize düşen cehennemden sakınmak cenneti hak etmektir.
Bu orada şahidim olarak öylece durduğu halde, başkalarının görüşlerini bana yazmamanız ve öyle takdim etmeniz,
a. Söz emanetine sadakat değildir.
b. Kul hakkıdır.
c. İftiradır.
TIKLA :MUSTAFA ?SLAMO?LU