senin belirttiğin bu tanımlara uyan hatta daha fazlasını yapan, bir cami imamı var ve ben bunun arkasında cuma namazlarını kılıyorum, bu biraz cemaatle alakalı, cemaatin çogunlugu dini sadece ibadetleri yerine getirmekle tamamladıgını sanarsa burada tabiki daha polisten once cemaat seni ayakaltı yapar poliste rahat rahat alır, ancak dini sadece bunlardan ibaret gormeyen bir cemaat varsa arkasında kılan, o zaman digerleride kuzu kuzu dinlemek zorunda kalır, poliste camiye girip imamı almaktan çekinir...
Size hikaye geliyor belki ama bu memlekette ozellikle de istanbulda bu tip camiler mevcut, tabi bu camileri fatih, eyüb sultan, mihrimah vb. camilerden oluşmuyor, genelde ara sokaklarda ki camiilerdir, namaz kılmayın arkalarında sadece hutbelerini dinleyin bakın neler diyorlar..
Enteresan, merak ettim açıkçası bu imamı ve cemaati. Nerde olduğunu öğrenme imkanımız var mı? belki yakınızdır bi gidip bakarız. Ayrıca daha önce de söylediğim gibi hüküm geneldir, aradaki nadir farklılıklar değiştirmez geneli.