''A.ibni Mesud R.anh da görünen kısımları müstesna ayetini elbisenin altta kalan kısımları olarak yorumlamıştır.''demissin.Bizlerin ayetleri bu şekilde kendimizce yorumlamamız biçok yanlışa yol açabilir. Mesela bakara suresinde 'kendinizi tehlikeye atmayın' bununla ilgili bir ayet var, biz bu ayeti okuduğumuzda nefsimizi öldürmemeyi tehlikeye atmamayı anlıyoruz ama Sahabeden Ebu Eyyub El Ensari açıklıyor bu ayetin neden indiğni ve neyi kastettiğini, ve görüyoruz ki bizim anladığımızdan çok çok farklı. A.ibni Mesud R.anh da görünen kısımları müstesna ayetini elbisenin altta kalan kısımları olarak yorumlamıştır. Görüldüğü üzere bizim anladığımız da yorumladığımızdan çok daha farklı ama o Sahabe olduğu için elbette ki Kuran'ı tefsir etmesi bizimkinden daha doğru ve isabetlidir, yani elbette onun tefsiri daha doğrudur
Göz sorunlarına gelirsk Aişe R.anhın yada dier hanım sahabelerin bu emre uymaları sonucunda herhangi bir göz sorunu yaşadıklarını bilmiyorum. Ben de bayan olduğum ve yüzümü örttüğm için biliyorum gerçekten gözlerimde sıkıntı yok elh hatta olan sıkıntılarım da sona erdi elh
Baktim da böyle birşey bulamadım.Paylasirsan öğrenmiş oluruz.Bir de görünen kısımlardan maksat elbisenin alta kalan, senin dediğin gibi istemeden ,kazara olan kısımlar murat olsa ayette ''kazara'' diye bir ifadenin olması gerekmez mi?Yanlış anlamada ayeti çarpıtmak gibi değil mi bu resmen?''görünen kısımları'' diyor.elbisenin altta kalan kısmı ya da kazara görünen kısmı demiyor.
Ayrıca bir göz kapalı iken,diğer göz ile uzun sure bakmanin goz sagligini olumsuz yonde etkileyebilecegi ''ilmi bir gerçek''tir.Billahsa gözlerinden rahatsız olan birini daha çabuk ve daha çok etkiler.İki göz arasında farklı numara boyutlarının oluşumuna neden olur.Sen sağlıklı olabilirsin ama herkes için geçerli olmayabilir.Anladin mi simdi ^Kala^ ne demek istediğimi.