Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Cezaevindeki Nurcu Abime Nasıl Tebliğ Yaparım?

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Örnek:
Örgüt adı vermek yasak mı bilmiyorum ben buraya ilk geldiğimde bildiğim kadarıyla HTŞ yi düzgün görüyordum. Sonra malum Suriye meseleleri oldu. Binlerce mücahit savaştı ama şu an konuşmak için erken olsa da şeriatle yönetim gelecek mi belli değil, benim ilk gördüğüm selefilerden bu örgütü destekleyenler bile şu an ne olduğundan emin değiliz pek iç açıcı gibi değil diyor..

Suriye Haması tebrik etmedi dediler, Hamas da Hizbullahı falan övmüş sanırım :D :))) Hizbullah da düşmandı bir ara, kim dost kim düşman kim ne belli değil bir sistemin içinde gibiyiz. (ve tabi bunları ayıramanın hepsi az bilmekten)

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Bunun için yazarak ilerlemenizi tavsiye ederim, önemli çıkarımları bir deftere yazın ve bu sayede unutma riskinizi ortadan kaldırın.
Mesela örnek çıkarım:
Kur'an-ı Kerim yeter, doğrudur.

Ve hadislere uymayı öğütleyen de Kur'an-ı Kerim olduğu için beraberinde hadislere de inanıyoruz.

Ve "bilmiyorsanız zikir ehline sorun" ayeti gereği hakiki ehl-i sünnet alimlere de kulak veriyoruz.

Tüm bu farkındalığı bize katan doğrudan Kur'an-ı Kerim'dir. Ve Kur'an-ı Kerim "tüm emirlerine uyuluyorsa yeter", bu doğrudur.

İşine geleni alıp, işine gelmeyeni atarak Kur'an-ı Kerim'e uyulmuş olunmuyor. "Kur'an-ı Kerim yeter"cilerin bu hatasını sadece bütüncül bakarsanız görürsünüz.

Bütüncül bakmanın önemini burada ve her konuda görebilirsiniz; vasat olana uymak aradığınız çözüm, bütüncül bakmak aradığınız çözüm.
Hadislere uymayı bize emreden Kur'an-ı Kerim'dir. Hakiki alimlere de.

Bu farkındalık ardınca, hadisleri ve alimleri görmezden gelen kitleyi anında reddetmeniz gerektiğini hatırlayabilirsiniz, nitekim Kur'an-ı Kerim'e uymayı yanlış, işlerine geldiği gibi yorumluyorlar.

Yorgun Mucahid Çevrimiçi

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Örnek:
Örgüt adı vermek yasak mı bilmiyorum ben buraya ilk geldiğimde bildiğim kadarıyla HTŞ yi düzgün görüyordum. Sonra malum Suriye meseleleri oldu. Binlerce mücahit savaştı ama şu an konuşmak için erken olsa da şeriatle yönetim gelecek mi belli değil, benim ilk gördüğüm selefilerden bu örgütü destekleyenler bile şu an ne olduğundan emin değiliz pek iç açıcı gibi değil diyor..

Suriye Haması tebrik etmedi dediler, Hamas da Hizbullahı falan övmüş sanırım :D :))) Hizbullah da düşmandı bir ara, kim dost kim düşman kim ne belli değil bir sistemin içinde gibiyiz. (ve tabi bunları ayıramanın hepsi az bilmekten)

Suriye'de bir tek İdlib taraflarının Şeriata daha bağlı olduğunu geri kalanının Türkiye gibi olduğu söyleniyor. Ancak Şeriatla yönetilmeyecek devletin hiç olmaması daha hayırlıdır.

Bunlar aynı zamanda siyasiler, Hamas Hizbullahı ve İranı övüp İran'dan silah alır.

Htş Türkiye ile iş tutup yardım ve destek alır.

Çünkü gerillalar zayıftır ve genelde devlet desteği ararlar. Sovyetlerle savaşan Afgan mücahidleri siklon operasyonu zamanı Abdden silah alıyorlardı.

Bu siyasetlere başvurmalar da İslâm dünyasının birbirine destek olmaması ve tağutun kuvvetli olmasından kaynaklıdır. Bir gün güçlü bir İslâm hilafeti gelirse böyle şeyler ortadan kalkacak İnşaAllah.

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Hariciler de ilimden uzaktı. Hicaza gidip ilim talep edeceklerine Kur'ân-ı Kerim'i kendi kafalarına göre yorumladılar. Halbuki Allah Rasulü sav insanları ilim yolculuğuna teşvik etti. İmam Buhari gibi adamlar ilim için orta doğuyu karış karış geziyordu.

Hz. Ali r. a. bu haricilerin üzerine münazara için sahabe gönderdi ve dedi ki, bunlara Kur'andan delil getirmeyin zira Kur'an-ı Kerim derin bir kitaptır onlar da kendilerince delil çıkartacaktır, siz onlara sünnetten delil getirin dedi. Sahabe gidip haricileri mağlup etti. Lakin onlar Kur'anı kendi yorumları ile yorumlamaya devam ettiler ve neticede sünnet-i Nebevi değil, kendi karakterleri bu yorumda ağır bastı

(şimdiki Kurancıların Kur'an-ı Kerimi 21.yüzyılın kirli modernist kafası ile yorumlayıp İslâmı modernistleştirmesi gibi onların da Kur'an üzerindeki yorumlarında kendi karakteristik özellikleri ve kafa yapıları ağır bastı) ve neticede haricilerin en son yaptıkları şey Hz. Aliyi r. a. kafir ilan edip öldürmek, Hz. Muaviyeyi r. a. bir suikast ile yaralamak oldu
“Doğu tarafından bir takım insanlar zuhur edecek, onlar Kur’an-ı Kerim’i okuyacaklar, fakat Kur’an-ı Kerim onların gırtlaklarından aşağı geçmeyecek. Onlar, okun av hayvanını delip çıktığı gibi dinden çıkacaklar; ok bir daha kirişine dönmediği gibi, onlar da artık bir daha dine dönemeyeceklerdir. Onların alameti, tıraştır.” (Buhari)
Onların alameti, tıraştır derken hocam.

ALLAH razı olsun Kur'an bize yeter diyenler için cevaplar yeterli. Zaten o kadar güçlü sistemleri yok, onların da kendi içlerinde bölündüğünü bilmiyordum. Sadece bu kadar çok görüş içinde sadece Kur'an'a uysak mantıklı olabilir gibi belli belirsiz bir görüş geldi gitti o kadar.

Bu tarafa yoğunlaşmanın asıl sebebi bizim kendi aramızda ciddi bölünmeler yaşayışımız. Mesela x selefi grubuna göre biz kafiriz. Bunlar da Kur'an ve sünnete uyduğunu söylüyor kendilerince delili var. Herkesin bir delili varsa nasıl olacak bu iş )) Delillerin içinden ayırmam gerektiği söyleniyor ama hangi yolun doğruluğu benim görüşüme nasıl kalabilecek ki ? Ben zaten bilmiyorum. Bilenler de hepsi kendince güçlü delille geliyor. Adamlar tekfircilerin listesi diye video yapmış Peygamberlerin adını veriyor. Dinleyince hepsi doğru.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Örnek:

Kitleleri birbirinden ayırd etmekle, hakkı birbirinden ayırd etmek farklı meselelerdir. Kimin neci olduğunu bilmek "kalpler yarılıp bakılamadığı için" herkes için sorun olarak kalır ve yol yöntem farklılıkları insanları "kitleler hakkında" şüpheye düşürüyor.

Sizin konunuz ise, kitlelerin durumu değil. "Hak nedir, ne değildir?" Temel konular hakkında netleşmeye çalışın, kişiler veya topluluklar hakkında değil. Ardınca zaman içinde kimin dinlenilebilir veya uyulabilie olduğuna dair yolunuz kendi kendine netleşir inşaAllah. Bu ikincil bir meseledir.

Yorgun Mucahid Çevrimiçi

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Onların alameti, tıraştır derken hocam.

ALLAH razı olsun Kur'an bize yeter diyenler için cevaplar yeterli. Zaten o kadar güçlü sistemleri yok, onların da kendi içlerinde bölündüğünü bilmiyordum. Sadece bu kadar çok görüş içinde sadece Kur'an'a uysak mantıklı olabilir gibi belli belirsiz bir görüş geldi gitti o kadar.

Bu tarafa yoğunlaşmanın asıl sebebi bizim kendi aramızda ciddi bölünmeler yaşayışımız. Mesela x selefi grubuna göre biz kafiriz. Bunlar da Kur'an ve sünnete uyduğunu söylüyor kendilerince delili var. Herkesin bir delili varsa nasıl olacak bu iş )) Delillerin içinden ayırmam gerektiği söyleniyor ama hangi yolun doğruluğu benim görüşüme nasıl kalabilecek ki ? Ben zaten bilmiyorum. Bilenler de hepsi kendince güçlü delille geliyor. Adamlar tekfircilerin listesi diye video yapmış Peygamberlerin adını veriyor. Dinleyince hepsi doğru.

Onlar saçlarını kazıtıyorlardı herhalde, Rasûlullah da sav onların bir alameti olarak bunu haber veriyor. Bu haramdır manasında değil yani onlar öyle gezecekler diyor

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Herkesin bir delili varsa nasıl olacak bu iş ))
Herkesin delili var. Evet. Yanlı, taraflı, kırpılmış, bir parçası alınıp, diğer tarafı alınmamış şekilde.

Ve tekraren, bundan kurtulmanın yolu:

Tüm delilleri bir arada değerlendirmek. Hepsini göz önüne almak, birini alıp ötekini görmezden gelmemek. Bütüncül bakış açısı, ortalamayı bulmak. Hakikat sadece bu şekilde bulunur. Aşırılıklardan arındığınızda bulduğunuz yol hakkın ta kendisi olacaktır.

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Herkesin delili var. Evet. Yanlı, taraflı, kırpılmış, bir parçası alınıp, diğer tarafı alınmamış şekilde.

Ve tekraren, bundan kurtulmanın yolu:

Tüm delilleri bir arada değerlendirmek. Hepsini göz önüne almak, birini alıp ötekini görmezden gelmemek. Bütüncül bakış açısı, ortalamayı bulmak. Hakikat sadece bu şekilde bulunur. Aşırılıklardan arındığınızda bulduğunuz yol hakkın ta kendisi olacaktır.
inşaAllah abla
inşaAllah dediğin gibi bunları doğru şekilde ayırabilenlerden olma lütfuna erişiriz. Yoksa bir grubun tekfir ettiği listede kalacağız. Boşuna mı Selefi olduk :)
Hani agnostiklere derler bari İslam dairesine gir, araştırmalarına oradan devam et diye.
Acaba ben de en aşırı selefilerin içinden başlayıp mı araştırsam, ölsem kafir ölmesek ) bu kısım işin şakası ama ALLAH şahit, hepsi karman çorman :)

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
inşaAllah abla
inşaAllah dediğin gibi bunları doğru şekilde ayırabilenlerden olma lütfuna erişiriz. Yoksa bir grubun tekfir ettiği listede kalacağız. Boşuna mı Selefi olduk :)
Hani agnostiklere derler bari İslam dairesine gir, araştırmalarına oradan devam et diye.
Acaba ben de en aşırı selefilerin içinden başlayıp mı araştırsam, ölsem kafir ölmesek ) bu kısım işin şakası ama ALLAH şahit, hepsi karman çorman :)
Başkaları size kâfir dediğinde siz kâfir olmuyorsunuz, bırakın dileyen dilediğini desin, vebalini kendi öder. Siz hakka tutunun sadece, ve Allah'a vereceğiniz hesaptan başkasını düşünmeyin.

Bu arada aklıma gelmişken birkaç vasatlık örneği daha vereyim:

1. Kur'an-ı Kerim yeter diyenler, tüm hadisleri reddeder; batıl tarikat ehli ise uydurma hadisleri bile kabul eder. Hak olan, bu ikisinin ortasıdır. Sahihleri kabul edin, uydurmaları terk edin.

2. Kimisi "kıble ehli hiçbir surette tekfir edilmez" der; kimisi "şirk işleyen otomatik tekfir edilir" der. Hak olan, bu ikisinin ortasıdır. Kişinin durumuna göre, konuya göre durum incelenir, tekfire mani engeller var mı diye bakılır; ona göre gerekirse tekfir edilir veya edilmez.

3. Bu da İslam dışından olsun: kimisi dağınıklıkta, kirde sınır tanımaz; ötekisi elinde cetvelle dantellere santimlik ayar verir, temiz yeri defalarca siler durur. Doğru olan yine bu ikisinin ortasıdır; dağınıklık ve kir olmasın, ancak aşırı düzen ve temizlik hastalığından da sakınılsın.

Etrafınıza bakın, ne kadar sorun yaşayan varsa, bir yerlerde aşırı gidiyordur. Duygusal, düşünsel veya davranışsal olarak. Denge, bu dünyadaki huzuru da, ahiretteki huzuru da bulduran şey. Vasatlık, orta yolu tutturmak, her konuda; ve inançlar da dahil buna.

Hedefiniz bu olduğu sürece yolunuz adım adım aydınlanacak inşaAllah. Tekraren dinlediğiniz kişileri uyanık/bilinçli dinleyin, önceki farkındalıklarınızı unutmayın, karşılaştırın. Rabbim ilminizi, ilmimizi artırsın dilerim ve çokça kolaylıklar dilerim.

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Başkaları size kâfir dediğinde siz kâfir olmuyorsunuz, bırakın dileyen dilediğini desin, vebalini kendi öder. Siz hakka tutunun sadece, ve Allah'a vereceğiniz hesaptan başkasını düşünmeyin.

Bu arada aklıma gelmişken birkaç vasatlık örneği daha vereyim:

1. Kur'an-ı Kerim yeter diyenler, tüm hadisleri reddeder; batıl tarikat ehli ise uydurma hadisleri bile kabul eder. Hak olan, bu ikisinin ortasıdır. Sahihleri kabul edin, uydurmaları terk edin.

2. Kimisi "kıble ehli hiçbir surette tekfir edilmez" der; kimisi "şirk işleyen otomatik tekfir edilir" der. Hak olan, bu ikisinin ortasıdır. Kişinin durumuna göre, konuya göre durum incelenir, tekfire mani engeller var mı diye bakılır; ona göre gerekirse tekfir edilir veya edilmez.

3. Bu da İslam dışından olsun: kimisi dağınıklıkta, kirde sınır tanımaz; ötekisi elinde cetvelle dantellere santimlik ayar verir, temiz yeri defalarca siler durur. Doğru olan yine bu ikisinin ortasıdır; dağınıklık ve kir olmasın, ancak aşırı düzen ve temizlik hastalığından da sakınılsın.

Etrafınıza bakın, ne kadar sorun yaşayan varsa, bir yerlerde aşırı gidiyordur. Duygusal, düşünsel veya davranışsal olarak. Denge, bu dünyadaki huzuru da, ahiretteki huzuru da bulduran şey. Vasatlık, orta yolu tutturmak, her konuda; ve inançlar da dahil buna.

Hedefiniz bu olduğu sürece yolunuz adım adım aydınlanacak inşaAllah. Tekraren dinlediğiniz kişileri uyanık/bilinçli dinleyin, önceki farkındalıklarınızı unutmayın, karşılaştırın. Rabbim ilminizi, ilmimizi artırsın dilerim ve çokça kolaylıklar dilerim.
ALLAH razı olsun abla...Daha önce de konuştuk aslında ve bana demiştiniz 'sen tebliğinden sorumlu olursun, hak onlara ulaşır...' gibi gibi
Bu mazeret olunca tebliğe ne gerek oluyor ki ? Mesela ben bilmesem mazeretli olacaktım, duydum öğrendim diye suçlu mu oldum ? Şimdi hem de tebliğden yargılanacağım. Aklım bu mantığı almıyor. Hem hakkı anlatmadığım için yargılanacağım, hem ALLAH korusun işim yok ama olsa dahi hiçbir mahkemede hak bile arayamayacak durumdayım (çok çok aşırı durumlar hariç gitmeyin diyorlar) hem herkes mazeretli, hem herkesten sorumluyum. tabiki binlerce kez şükürler olsun sadece ALLAH'a kulluk ile dünyanın en zenginiyim burası ayrı ama umarım dediğimi anladınız.

Yani daha delillere bakmadan aklıma yatmıyor. O zaman tüm müşrik halklar mazeretli, hatta diğer dinlere mensup olanlara bile gerçek İslam ulaşmıyor. Cehennem sadece geçmişte yaşayan bazı istisnai kişilere mi hak oldu ? Şu an zaten hemen hemen kimseye hak ulaşmıyor ki...

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
ALLAH razı olsun abla...Daha önce de konuştuk aslında ve bana demiştiniz 'sen tebliğinden sorumlu olursun, hak onlara ulaşır...' gibi gibi
Bu mazeret olunca tebliğe ne gerek oluyor ki ? Mesela ben bilmesem mazeretli olacaktım, duydum öğrendim diye suçlu mu oldum ? Şimdi hem de tebliğden yargılanacağım. Aklım bu mantığı almıyor. Hem hakkı anlatmadığım için yargılanacağım, hem ALLAH korusun işim yok ama olsa dahi hiçbir mahkemede hak bile arayamayacak durumdayım (çok çok aşırı durumlar hariç gitmeyin diyorlar) hem herkes mazeretli, hem herkesten sorumluyum. tabiki binlerce kez şükürler olsun sadece ALLAH'a kulluk ile dünyanın en zenginiyim burası ayrı ama umarım dediğimi anladınız.

Yani daha delillere bakmadan aklıma yatmıyor. O zaman tüm müşrik halklar mazeretli, hatta diğer dinlere mensup olanlara bile gerçek İslam ulaşmıyor. Cehennem sadece geçmişte yaşayan bazı istisnai kişilere mi hak oldu ? Şu an zaten hemen hemen kimseye hak ulaşmıyor ki...
Cehaletin mazeret olduğu ve olmadığı konu ve durumları zamanla öğrendikçe bu kafa karışıklığınız da geçecektir inşaAllah. Diğer konularda da aynen, öğrendikçe...

Tebliğ konusundaki sorumluluğunuz ise, her konuda olduğu gibi: sadece imkânlarınız dahilinde. Tutup da ülkedeki tüm şirk işleyenlere tebliğ etme yükümlülüğünü sadece kendi üzerinizde hissetmeyin. Bu şekilde manen daralacağınız için, "bu bir adaletsizlik(!)" isyanı ile, hiç olmadık düşünceleri mantıklı görebilirsiniz.

Kısaca sakin olun, ilminizi adım adım artırın ve hem tebliğ etmede, hem de karar vermede bu kadar acele etmeyin. Sindire sindire ilerlediğiniz takdirde, yolun gayet net olduğunu siz de göreceksiniz. Acele edişiniz, mevcut panik haliniz işleri zora koşuyor.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Misal şu andan itibaren, araştırdığınız ve %100 emin olduğunuz konuların bir listesini tutun. Emin olmadığınız konuları ise başlıklar halinde listeleyin. Ve, her birini sıra ile ele alın, tümünü birden parça parça yarım yamalak öğrenmeye kalkmayın. Bunları da öğrendikçe, %100 emin olduğunuz listeye dahil edin.

Ve bu eminlik listenizi de zaman zaman gözden geçirin, bu konuda daha önce duymadığınız bir şeyler olursa esnek olun, gerekirse değiştirebilin. Ama gerekirse... Peki ne zaman değişir? Daha önce fark etmediğiniz bir delil gelir ve tüm ortalamayı değiştirecek yeterlilikte ise değişir. Kısaca dediğim gibi: elinizdekilerle karşılaştırır ve ortaya çıkan ortalama sonuca bakarsınız. Asla hiçbir görüşü, ortalama mı diye bakmadan kabul etmeyin. Bu şekilde emin şekilde yolunuzda ilerleyebilirsiniz.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
“Dinde aşırı gitmekten sakının. Sizden öncekiler dindeki aşırılıkları yüzünden helak oldu.”

(Ahmed ibn Hanbel, Müsned, I, 125.)

Bu hadisi daimi hatırınızda tutun. Bu ölçünüz olduğu sürece yolunuz açık.

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Cehaletin mazeret olduğu ve olmadığı konu ve durumları zamanla öğrendikçe bu kafa karışıklığınız da geçecektir inşaAllah. Diğer konularda da aynen, öğrendikçe...

Tebliğ konusundaki sorumluluğunuz ise, her konuda olduğu gibi: sadece imkânlarınız dahilinde. Tutup da ülkedeki tüm şirk işleyenlere tebliğ etme yükümlülüğünü sadece kendi üzerinizde hissetmeyin. Bu şekilde manen daralacağınız için, "bu bir adaletsizlik(!)" isyanı ile, hiç olmadık düşünceleri mantıklı görebilirsiniz.

Kısaca sakin olun, ilminizi adım adım artırın ve hem tebliğ etmede, hem de karar vermede bu kadar acele etmeyin. Sindire sindire ilerlediğiniz takdirde, yolun gayet net olduğunu siz de göreceksiniz. Acele edişiniz, mevcut panik haliniz işleri zora koşuyor.

"bu bir adaletsizlik(!)" isyanı ile

ALLAH korusun abla ama evet kendimde bir huysuzluk ben de fark ediyorum. Aslında bugün bunun üzerine konu açmıştım ki eski konunun (yani şu an yazdığımız) onaylandığını gördüm. Eğer bugünkü konu da onaylanırsa görürsün inşaAllah, kalp katılığı illetine tutuldum.

kalanı özelden yazdım.

Son düzenleme:
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
ALLAH korusun abla ama evet kendimde bir huysuzluk ben de fark ediyorum. Aslında bugün bunun üzerine konu açmıştım ki eski konunun (yani şu an yazdığımız) onaylandığını gördüm. Eğer bugünkü konu da onaylanırsa görürsün inşaAllah, kalp katılığı illetine tutuldum.

kalanı özelden yazdım.
Bu konuda Rabbimizin adaletli olduğunu, aynı zamanda merhametli olduğunu, tek hüküm sahibi olduğunu ve herkesin sadece kendi gücü kadar sınandığını hatırlarsanız; kendinize düşen görevler haricinde kalanı için hiç sıkıntı etmezsiniz inşaAllah. Siz, ben, hepimiz, herkes: sadece doğru olana tutunup, gücümüz yettiğince amel etmekle sorumluyuz. Hiçkimsenin bunun ötesinde bir sorumluluğu yok ve herkesin hesabı da sadece kendine ait. Geniş düşünün, böylelikle yüreğiniz genişlesin inşaAllah. Nitekim dar düşündükçe daralıyor.

A Çevrimdışı

Azeribirmuvahhid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Örnek:

Suriye Haması tebrik etmedi dediler, Hamas da Hizbullahı falan övmüş sanırım :D :))) Hizbullah da düşmandı bir ara, kim dost kim düşman kim ne belli değil bir sistemin içinde gibiyiz. (ve tabi bunları ayıramanın hepsi az bilmekten
Güncel. Sanırım konu yeni onaylandı, gerilere düşmüş.
Konuyu açtıktan sonraki kısımda şunlara karar verdim:
Tarikat ile ilgili bidatlerin çıktısını alıp göndereceğim. Örneğin Mesnevideki malum hikayeler, muhtemelen İbrahim Etheme atılan iftira vb.
Hristiyanlığın (o dönemki İslam ehlinin) bozulması ile İslama sokulan bidatlerin benzerliğinden bahsedeceğim.

Abim Risaleyi baz aldığı için İmam Rabbani olsun, İbn Arabi olsun bunların veliliğini doğrular. Bu yüzden Risale konusunda da yardıma ihtiyaç var .

Özellikle İsim ve Sıfatların anlatımı (kelamın sonradan ortaya çıkması ile ilgili bilgiler gerekli)
Ona diyebilirsiniz ki, bu inandığı şeyler peygamber devrinde yoktu. Hangi sahabe çıkıp da Allahın isim ve sıfatlarını deli gibi tevil etmiş? Hangi sahabe çıkıp da biz Allaha mekan veriyoruz demiş? Hangi sahabe deliler gibi oynayıp zikir yapmış? Hangi sahabe kabirden istemiş, kuldan istemiş, araya vesile koymuş? Bunları yapmamışlarsa bu nurcular kimi örnek alıyorlar? Sahabeyi örnek almıyorlar mı? Allah resulunu ve dostlarını, tabiini, tabiine tabi olanları, İslam alimlerini örnek almıyorlar mı? Örnek aldıkları bunlar ise, bu adamlar dediğim şeyleri yapmamışlar. Yapmaya da izin vermemişler. Bunlar bidattır ve her bidat ateştedir yani cehennemdedir. Onlara sorun o zaman, örnek aldıkları adamlar nurcu abiler mi yoksa Allah resulu mu? Allah resulu olmadığı çok belli. Kendisine bunları söylediğinizde de utanacaktır ve anlayacaktır zaten. Allah hidayet etsin.

Üst Ana Sayfa Alt