Oy pusulasının nasıl kullanacağını sorması üzerine ben de boşver deyip yırttım. İhtimal kalsın istemedim pişman da değilim.
Ben şeri cevaz boyutundan değil, hilm ve hikmet boyutundan bahsetmiştim. Bu içki şişesi kırmağa benzemez, içkinin haram olduğunu değil Müslüman kafirler biler bilir. Ama bu gün oy vermenin hükmünü pek çokları bilmez. Bu kişiyede bu sebepten ötürü hareketiniz saçma gelmiş.
Oy verme eylem olarak renkli bir yağıda mühür basmaktan ibarettir, onun taşıdğını anlam şirk veya haram vs olur. Eğer oy kullanmak şirkse, pusulası yırtıldığı için oy veremeyen kimsenin durumu ile oy veren kimsenin durumu arasında pek bir fark yok.
Senin bahsettiğin durumda oy vermek şirk olmaz olsa olsa haram olur. Bana şirke delil lazım. Yoksa da yok diyelim yani dim
Yukarda bahsettiğim ve Alman partilerinin yapacağı şeylerin pek çoğu şirktir zaten.
Bu kişi Almanyada oy vereceği herhangi bir parti ülkeyi ne ile yönetecek/yönetmeyi vaadediyor?
Şirki desteklemekte şirktir, küfre rıza küfürdür.
En basit ve hepsinin ittifak edeceği örnek Faizden örnek vereyim;
Faiz, İslamda ayetle haram kılınmıştır. Şu halde faizi ülkede serbest bırakan hatta ekonomiyi bu şekilde kuran ve faizi desteklemek küfürdür. Çüünkü Allah faizi haram kılmış ama bu iktidar kendi ülkesinde faizi helal kılmıştır. Bunu yapan birisi kendini İslam'a nisbet etse dahi kafirdir. Bunda ihtilaf varmı, yok.
Bu verdiğim Almanyada sayısı yüzleri bulacak örnekten sadece biri. Alkolden tut zinaya kadar, domuz etinden Müslüman ülkelerin işgaline kadar... Bunları yapan kişi kendine Müslüman dese dahi kafirdir. İhtilaf varmı? Yok.
Peki senin oyunla başa geçecek olan partilerden hiçbirinin nu mefsedetleri otadan kaldırmak gibi bir derdi varmı? Hayır, aksine hepsi kendi iktidarında bunları koruyacak hatta belkide daha da ileri götürecek...
Bir şeye kasten vesile olan dinen onu yapan gibidir. Sen oy vererek bu partilerin bu küfürleri işlemesine sebep olursan sende o partilerin hükmünü olırsın, tıpkı içki içmese dahi içki satan adamın günah işlemesi gibi. Küfrü desteklemekte küfürdür, ve bu partilerin tamamına oy vermek küfrü desteklemektir. Çünkü hepsi zaten peşinen iktidar olurlarsa küfür işleyeckelerini söylüyorlar, birisi ben Hristiyanım diyor, diğeri Sosyalist olduğunu söylüyor. İkisininde programı küfür üzerine ve küfür ile ülkei idare edecekleri açık, sende oy vererek bunları destekleyeceksin. AfD'yi ise konuşmaya dahi luzum yok zaten
Bu arada zaten şirk olduğuna dair kati delimiz olmasa şirktir demezdik.
Son düzenleme: