İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÇözüldüDevletin Camilerinde Namaz Kılmakta Bir Beis Var mıdır?
Esselamu aleykum ve rahmetullah ve bereketuhu bu sorunun cevabını tam olarak bulamadım bazen hastahanelere gidiyoruz ve orada kalmak uzun sürebiliyor bu yüzden namazı da devletin camisinde kılıyoruz bunda bir sıkıntı var mı?
CAMİ İMAMLARININ ARKASINDA NAMAZ KILMAK (Kılabilmek) "Onlar (o mûminlerdir) ki, eğer kendilerini yeryüzünde iktidar mevkiine getirirsek namazı kılarlar, zekatı verirler, iyiliği emrederler ve fenalığı yasak ederler. Bütün işlerin sonucu Allah'a âittir." (Hacc 41) "Hep Allah’a dönüp itaat...
Devletin camilerinin içinde kıldırgacın arkasına durmadan, tek başımıza ya da kendi cemaatimizle namaza durmak caiz mi? Bana o camilerin haram parayla yapıldığını söyledi birisi. Tevbe 108-110 ayetleri de var.
SORU Haram kazançtan geliri olan (faiz, kumar, kul hakkı vb.) bir arkadaşın ikram ettiği hediye kabul edilir mi? Kabul edilmemesi gerekiyor ise, câiz olmadığından kullanmak istemeyen (hediyeyi teslim almış olan) ne yapmalı? Âleykum Selam we rahmetullah ahi; İkram edenin helal...
Hakkınızı helal edin in şee Allah ben hanımım buraya girme imkanım çok olmuyor. Soruyu sorup çıkıyorum. Cevap verildiğinde bile anlayabileceğim kadar bakabiliyorum.