Hattab ahim, öncelikle konuya giris ve sürdürüs seklin hatalidir. Normal sartlarda konuyu ekleyip, geriye yaslansan ben konuya bakar bakmaz ilk ve tek yorumum su olur: Pkk dinsiz kafirlerinin, bu (doguyu kastediyorum) topraklarin asil sahibinin müslümanlarin oldugunu görmesi ve bundan sonra müslümanlarinda gücünün oldugunu görmesi üzerine bir konu olarak algilardim ve meseleye bidat acisindan hic yaklasmazdim. Yani meseleye sadece siyasi bakardim, siyasi bakmamin nedenide son 1 senede özellikle isidi bahane eden kafirlerin doguda islami derneklere, kitapcilara ve sakalli müslümanlara saldirmalarindan dolayi onlara bir gövde gösterisi olarak algilarim.
Hata olan kisima gelince, konuyu bidat düzeyine indirgeyen kardeslere olan aciklamalarin dogru degil. Bu meseleye kimisi bidat olarak bakar, kimisi siyasi, kimisi halkin duygu bosalmasi olarak bakabilir. Ancak bizler hangi acidan bakarsak bakalim kendimizi aklamak icin orantisiz ve alakasiz konularla kendi tarafimizi savunmamaliyiz.
Misalen, kimsenin kisisel anlamda islam devleti kurma gibi bir zorunlulugu yoktur. Kisi öncelikle zariyat 56 ya göre Allaha sirksiz kulluk etmesi gerekir. Bu ise önce kendisini baglar ardindan aile, akraba, akradas es dost diye silsile gider. Yani bunun üzerinden biz ne yaptik, ne yapiyoruz, ne oldu gibi yakistirmalar dogru degil.
Velevki kisi kisisel anlamda islami dogru yasadi bunu ilerletti ve cemaatsel calisma ile daha farkli alanlara girip devlet olma yoluna girdi girdi girdi ve en sonunda yine olmadi, bunun olmasi da olmamasi da tamamen Rabbimizin taktiridir. Orta okul lisedeyken, osmanlinin tarihini okurken deyim yerindeyse sinirden cildirmak üzereydim ki yahu hic mi bi akilli müslüman cikip su cibani.... O kadar pasa varken aralarindan birinin cikip bütün halka hükmetmesini kafam almazdi. Bu da Allahin taktiri. Osmanli padisahlari istedikleri önlemi alsalarda almasalarda kaderde yazilan baslarina gelecekti. Yani demek istedigim birilerinin biseyleri dogru ya da hatali yapmalari durumunda islam devleti olacak ya da olmayacak denmez. Bundan dolayi suan neden islam devleti yok. Biz ne yaptik. Suan neden mucahidler birbirini yiyor. Suan neden isid zulmediyor demenin konuyla hic bir alakasi yoktur.
Ben seni tanidigimdan konuya ilk bakis acim bu oldu. Ama bir yerde dur deyip, arkadaslarin sitemini görmen gerekir ki, bidatlere karsi internet aleminde en sert duran ve suan bu alanda tek kalan site biz iken burada konunun cedele gittigini ve gereksiz kiyaslarla konunun amacindan saptigini görüyorum.
Sunuda unutma kardesim, bir insanin en kolay yoldan meshur olmasinin yolu halkin atesli oldugu bu dönemlerde cikip bi iki nutuk atmakdan gecer. Bak bir siir okuyanin basbakan oldugu ( külahima anlatsinlar, hepsi ayarlanmis), bir ülkede kimler popüler olmadiki dün afgan daglarinda röportaj yapanlarin hainliginimi görmedik, dün kuduse özgürlük deyip, filistinlileri israile peskes cekmeyenlerinimi görmedik.
Bana göre ümmetin en serlileri de bu iran üzerinden filistin sevdalisi görünen medyatik insanlardir, bunlardan biride nurettin denen sevimsiz sahsiyettir. Ve bu insanlar az da degildir, peki bu insanlar ne yaparlar. Bu özel günlerde cikip kendilerini ön plana alirlar. Peki aynen bende soruyorum, 1 mm ilerleme oldu mu? Olmadi.
Tamamen mac atmosferi, macda örnegin gs bjk, bir aile efradini düsün rakip takim trübündeler, karsi karsiya ana avrad küfür edeler, mac cikisi ayni arabada eve giderler,iste bizim durumda bu olmus. Bu mitinglerde (maclarda) israile, abdye söveriz ama hakem maci bitirince israil ve abdyi kolumuza takar bi güzel gideriz.
Daha parti meselesine girmeyecegim ki hüdaparin ne icin acildigi ortada gün gibi aciktir.
Dogudaki kardeslerimizin, birilerinin masasi olmaktan kurtulup, gecmislerinden gelen siiseverlik ve kullanilmayi birakip tevhide aslinda oldugu gibi sarilmalaridir. Yoksa dün hizbullah kanali ile taguta calisanlar bugün partilerle purtularlar yine taguta calisacaktir.
Iste asil mesele tevhid diyoruz ya, tevhidi tam kavrayan, hayatindan tüm tagutlari silen kisiye kimse birsey yaptiramaz, iste o zaman o dogudaki güzelim müslümanlarin yaptiklari bir anlam ifade edecek ve emin olun bugün doguda kürt devleti degilde bir islam devleti kurulacak mi diye konusurduk...
Kardeslerede ricam bugünlerde insanlarin cok üzerine gitmeyin, misalen bir mescidde bugüne özel konusma bekleyenlere gül muhammedi degilde tevhidi haykiran, Allahin dinini dünyaya hükmetmek icin gönderilen savas muhammedini ( sav.i) anlatmistim. Sizlerde bu günleri firsat bilip, bu güne özel sizden aciklama sohbet isteyenlere gercek dini anlatabilirsiniz, zira bidat desenizde demesenizde zaten adamlar dinlerini yasamaktalar.
Bunlar sadece nasihatti, konuyu kapatmiyorum cünkü konunun bir bidati yayma düsüncesi olmadigini biliyorum, ancak sunuda söyleyim ki siyaset yapayim derken yanlis kiyaslarla bir yerlere anlam giydirmeyelim.
Allah razi olsun.