Ayrıca ısrarla şunu soruyorum. Allah azze ve celle bizlere namazlarımızda Mescid-i Haram'a yönelmemizi emretti. Dünya küre ise, Kâbe'ye yakın mesafede bulunanların dışında diğer insanlar Kâbeye doğru nasıl dönebilir? Eğimden dolayı hepsi gökyüzüne doğru yönelmiş olur. Gerçekten bunu aklım almıyor. Böyle olduğunu iddia eden varsa bu işin hikmetini açıklayabilir mi?
Şu soruya da cevap bekliyorum.
Dediğim gibi gözlerimle bizzat şeklini görmedim. Fakat benim kalbim ve aylarca yaptığım araştırma sonrası edindiğim bilgilerim düz olduğuna, küre olmadığına yakın. Doğrusunu Allah bilir. O yüzden tüm müslümanlardan ricam şu ki bu konuyu hafife alıp dalga konusu yapmayın. Gerçekten önemli bir konu ve bu kadar karşıt delil varken sırf ilkokulda bize küre öğretildi diye küre dünya'yı savunmayın. Karşınızdaki insanların delillerini de gözden geçirin. NASA gibi yalancı kurumlar hem aleyhimizde amaçlara hizmet ediyor, hem de bu işten para kazanıyor. Onları kaynak edinip küre olduğunu savunmak bizi vebale sokabilir. Allahualem. Daha fazla bilgi için şöyle bir video var. Esselamu aleykum.