Selamun Aleykum gunluk,
Bizim mahallede bir kedi var.
-Gerçekten mi? Inanilir gibi degil, demek sizin mahallede bir kedi var dediğini duyar gibiyim.
Dalga gecme benimle, gercekten bir kedi var.
Fakat bu kediyi diğer kedilerden ayiran ozellik,kedinin bir gozu olmayışı ya da kuyruğunun kopmuş olmasi degil.
Evvelki hayatinda ( biz tanişmadan once) ne yaşamissa tum bunlara ragmen hala tebessum ediyor oluşu onu farkli kilan.
Bir kedi tebessum edebilir mi diye sorma hic gunluk.
Evet edebilir.
Edgar allen po' nun, o psikopat hikayelerine inat, gerçekten umutla tebessum eden bir kedi o.
Iyi ki tanımışım dedigim, bana umut veren bir kedi.
Hayatin tum siradanligini birden yikiveren, herhangi bir sosyal deneye maruz kalmamis, herseye ragmen safligini korumasi cezbediyor belki de beni.
Ben tum sınırsızlığımla bir fanus icinde debelenirken, o bir ikindi vakti ezanini huşu ile dinleyebiliyor,
Ben yağmur altinda yururken eve 15 adim kala yagmurun yagdigini gercekten o an farkedip son dakka duasina muteakip ruhum ve belki kalbim temizlenebilir diye dua ederken, o her tanede bunu yapiyor zaten. Cunku hic kactigini gormedim. Ya da farkindasizligini.
Dibe onlarca kez vurup kalkmasini bildim alketa der gibi bakarken tek gozuyle, her kalkista bir seyler biraktim da kalktim var tebessumunde.
Bir gun gozunu
Bir gun kuyrugunu
Benim bilmedigim baska ne varsa
Ona cok fazla anlam yukledigimi bilmeden, patileriyle ellerimi cizerken,
Alketa, biraktiklarin neyse birak arkanda kalsin dedigini duyuyorum
Perdeyi acip bugun dunun aynisi desende onlarca kez,birak gitsin dedigini de duydum sanki
Yoo yoo sizofren değilim
Sadece biraktim.