Anlayabiliyorum ama ben ilk okurken "tesettür" kelimesi gözüme çarptı ve (sizin bayan olduğunuzu düşünüyorum) ben de o yüzden tesettürünüz yüzünden darp ediliyorsunuz, zorla başörtünüz çekip açılıyor vs. sandım. Bunlar basit şeyler. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır. Aynı zamanda buradan ailenizin hakkına da girmiş olabilirsiniz(video için hakka girilebilir demişsiniz ama burada aile içinde olan seyi yazmışsınız). Size Kur'an öğretmiş olan babanız hakkında daha yumuşak davranın ve sık kavga etmeyin. Doğruyu öğretmeye çalışın ama kavga olmaz. En azından aile "dini yaşadığını sanıyor", dini hiçe sayıp hakaret etmiyor. VesselamKardeşim, tek derdin dediğin: Ailem dini yaşadığını sanıyor ama tevhidi bilmiyor. En ufak dış etkide ters tepiyor. Dinini ailesinden taklit yoluyla öğrenen ve onlara bu konuda derin güven duyan biri, ordan burdan tevhidi öğrenerek zaten inanılmaz bir iç yıkım süreci yaşıyor, bir yandan kendi evinde kendi ailesine karşı ne yapacağını bilemez hale geliyor, bir yandan okulu bitirmesi ve kariyer planı yapması için beklenti altında ( Çünkü o her zaman başarılıydı ya! O yapardı.) bir yandan yılların birikimin sebep olduğu ruhsal sağlık sorunları var. Evet, bunlar kimisi için çook küçük meseleler olarak kalıyor, iyi biliyorum. Rabbimiz yardımcıları olsun, sıkıntılarını günahlarına kefaret kılsın. Fakat benim kapasitem şu an Allah tarafından takdir edilen zincirleme imtihanlarla zorlanıyor, inşaallah genişliyor. Bunun - benim için- ne kadar sancılı bir süreç olduğunu kelimelerle buradan yansıtmam düşünülemez zaten. Yani dediğiniz gibi, "Allahu alem"
Rica ederim, karşı tarafın sıkıntısını tahlil etmeden yorumda bulunurken "derdi küçük görme" olarak anlaşılabilecek ifadeler kullanmayalım.