Dilersen banlarsın.Emin ol senin gibi düsünen biri burada barinamaz...
Meseleyi çok uzatmıyacağım.
Madem cevap yazdınız öyleyse şu sorularıma cevap verin:
1-Size göre yasama (teşri) meclislerine maslahat,ehvenüşşerreyn iddiasıyla katılmak şirk midir,değil midir? (Rica ediyorum evet yada hayır deyin tek ve net bir cevap)
2-Eğer cevabınız evet ise o halde Hamas'ın durumu nedir?
Filistin Yasama Meclisi - Vikipedi
tr.m.wikipedia.org
Cevabınız hayır ise zaten konuşulacak bir şey yok.
Allah Kur'an'da onlarca ayette müşriklerin tüm amellerinin boşa gideceğinden bahsediyor.Hamas izzetli mucahidlerin ve hemen hemen hepsinin kuran hafizi ve yüzde 85 küsürünün sehid (insaAllah) cocugu olanlarin olusturdugu disaridan iceriye adam almayarak ic tarafi temiz kaldigini düsündügüm izzetli mücahidlerin bulundugu suan talibanla beraber en izzetlisinin oldugu grupdur.
Baslarindaki kisiyi bilen biri olarak yaziyorumki kardesler cok samimi temiz ve davalarinda buraya yazamayacagimiz kadar bedel ödemelerine ragmen hala diriler. Allah onlarin sayisini cogaltsin.
(Ayetleri bildiğiniz ve daha önce farklı konu başlıklarında çokça attığım için atma gereği duymuyorum.)
Size soruyorum bir tarikatçı veya bir laik Allah'a şirk koştuğunda da aynı tutumu sergileyip "Bu kişi Allah'a çok ibadet ediyor,çok takvalı bir müslüman,Allah yolunda cihat ediyor sen buna nasıl müşrik dersin" mi diyorsun?
Elbette böyle demiyorsun.
Peki iş Hamas'a gelince ne değişiyor.O da teşri meclisine girerek Allah'a şirk koşuyor.Sizin yaptığınız ise şu: cihad etmelerini ve bir çok fedakarlık göstermelerini referans alarak onlara müşrik demiyorsunuz.
Mesela bir örnek vereyim.
Saidi Nursi yıllarca cezaevinde kalmış birçok sıkıntı çekmiş.Şimdi bu sıkıntıları çekmesi ona müşrik dememize engel mi oluyor? Elbette hayır.Çünkü Allah müşriklerin amellerinin tamamının boşa gideceğinden bahsediyor.Olaki bu amel cihat bile olsa...
Tarikatçı putpereste amelleri ne kadar çok olsa bile müşrik derken teşri meclisine katılan kişilere sırf cihat edip büyük fedakarlıklar gösterdikleri için müslüman diyorsunuz? Bu büyük bir çelişki değil mi?
Eğer desenki ben meclise girmeyi küfür görmüyorum (bana göre şirk) o zaman derim ki adam en azından kendiyle çelişmiyor.Ama bir yerde bir şeye şirk deyip sonra başka yerde bunu yapanları övmek,onlara müslüman demek nasıl bir tutumdur anlamak mümkün değil.Tam bir tezat.
Benim oturduğumu nerden biliyorsun.Beni ne kadar tanıyorsun?hamas demokratti, ahmed yasin bilmem neydi diye oturarak konusadursun
Kıyamet günü görüşürüz kim oturmuş kim konuşadurmuş.
Herhalde kendinizle karıştırdınız.
Site yöneticisine yakışacak üslup mu bu?Sizin kalibiniz bu kadar iste
Görende sanki karşısında müşrik yada kâfir var.Öyle olsaydı bile böyle bir üslüp doğru değil.