Ben seninle tartışırken sadece Kur'an'dan deliller getirmiştim herhangi bir cevap veremedin?Ben allahın kitabı kuranı kerim üzerinden konuşuyorum siz hadis be tevsir kitabı üzerinden aradaki fark bu
Ayrıca Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem'in hadis yazılmasını yasakladığını da bizim hadis kitaplarından öğreniyorsunuz ama keşke bu yasağın nedeninin hadis ve ayetlerin karışmaması için olduğunu, Nebi sallallahu aleyhi ve sellem'in rivayet etmeye izin verdiğini, daha sonra yazmaya da izin verdiğini bilseydiniz. Aslında senin akıl hocaların bunu çok iyi biliyor ama sizin sapmanız için bunları anlatmıyor.Hadisleri peygamber efendimiz niye yazmamış peki sadece kuranı göstermiş tek kaynak olarak ihtiyaç oldaydı kendi yazardı hadisleri Allah anlatamıyor peygamber yazamıyor hadiscilerini ve tevsizcileriniz anlayıp söylüyor nasıl oluyor aklama mantığa sığıyormu
Resulullah’dan duyduğum her şeyi ezberlemek maksadıyla yazıyordum. Kureyş beni bundan nehyetti ve ‘Resulullah (a.s.m) kızgınlık ve sükûnet hallerinde konuşan bir insan iken, sen ondan duyduğun her şeyi nasıl yazarsın?’ dediler. Bunun üzerine yazmaktan vazgeçtim. Sonra durumu Resulullah’a arzettim. Eliyle ağzına işaret ederek; ‘Yaz, canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki buradan haktan başka bir şey çıkmaz.’ buyurdu.”(Ebu Davud, ilim,3).
“Resulullah’ın ashabı içinde Abdullah b. Amr hariç, benden daha fazla hadis rivayet eden kimse yoktur, Abdullah yazar, ben yazmazdım.”(Buharî, ilim, 39).
Ancak uzmanların tercihine göre doğrusu, karışma tehlikesinin bulunduğu zaman genel olarak yasaklanmış, bu tehlike ortadan kalkınca da izin verilmiş olmasından ibarettir. (İbn Kesîr, İhtisâru Ulûmi'l-hadîs, A. Şâkir neşri, Mısır, 1951, s. 132 vd.)