İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÇözüldüHer Küfür Şirk İşlenen Yerde Durmak Küfre Rıza Anlamında mıdır?
Selamun aleykum ve rahmatullah.
Misal iş yerinde kadere isyanla ilgili müzik çalarken bir sey yapmamak küfür müdür ? Radyo veya telefonun sahibi ben olmadığım icin buğz ediyorum.
عن أبي سعيد الخُدْريِّ رضي الله عنه قال: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول
«مَنْ رَأَى مِنْكُمْ مُنْكَرًا فَلْيُغَيِّرْهُ بِيَدِهِ، فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَبِلِسَانِهِ، فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَبِقَلْبِهِ، وَذَلِكَ أَضْعَفُ الْإِيمَانِ»
Ebu Said el Hudri (r.anh) şöyle demiştir:
Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur : "Sizden kim bir kötülük görürse eliyle düzeltsin, buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin, buna da gücü yetmezse kalben bu kötülüğe iştirak etmesin. Bu sonuncusu imanın en zayıf mertebesidir." (Muslim, İman, 78)
Soru : hanif_dusunen : Esselemu aleykum va rahmetullah. Arkadaşlar ben Türkiyeli değilim. Başka ülkede yaşıyorum. Burası kendini müslüman zann eden fakat cahil toplum, Türkiyeden beter. Ben üniversiteliyim. Sınıfta bir tane olsun mümin yok. Yalnızım. Onlarla yakın değilim. Bazen oluyor ki...
www.islam-tr.org
Dinle Alay Edenlerin Yanında Sessizce Oturmak Küfür müdür?