Fitneyi ilk başlatan bu mesaj ; Ömer'den gelmiş.
Altını çizdiğim ve kırmızı renklendirdiğim hakâret ifadesi, kızını İmam Hatibe yollayan babalaradır. Bu kul hakkıyla beraber bir zulumdur, iftiradır.
Evet okullar, imam hatibler hakkında söylediklerin doğrudur, katılıyoruz fakat, terazinin topuzunu kaçırarak cehennemlik olan Deyyus ithamına zıplaman haddi aşmaktır. Bu sebeble bahsettiğin haklı meselelere kimse dikkate almamış, birbirinize itham ve delil yarışına girerek konuyu sabote etmişsiniz.
Okullarda, imam hatiblerde ahlaksızlar var, fucur işleyenler bulunuyor diye; çocuğunu tüm bunlardan sakınıp, terbiye ederek, kıskanarak okula eğitim için gönderen bir baba(lar)nın (velev ki cahil olsun), okulda fuhuş yapan , (kızının curûmlarını bile bile sakınmayan deyyus babalarla) aynı görerek, ayırım yapmadan; okula gönderen velilere toptan Deyyus demen günah olarak sana yeter.
Vakıa; İmam hatib okullarında yaşanan pislikler, normal okullarda da mevcuttur. Binealâneyh, okullarda böyle fuhşiyetların yaşanabilmesinden dolayı, çocuklarını (kız) okula gönderen velillerin ayırım yapmadan cehennemlik olan "Deyyus"luk sıfatıyla nitelendirilmesi; daha önceden okula çocuk yolluyan velilerin topyekün tekfir edilmesinde yeni bir ivme kazandığını göstermiş olmakta.
Ebu Hafsa, Hamas isimli kardeşlerin tüm karşı çıkışlarının başlangıç noktası budur; cevablarında da aşırıya düşmelerine de sebeb oldunuz.
Başta Ömer bin Abdulaziz olmak üzere, Hamas'tan beklentimiz ;
Yukarıdaki mesajındaki hatalı ve maksadını aşan altını çizdiğim ve kızarttığım ifadesini düzeltmesi, gerekirse "kızının yaptığı pislikleri bildiği halde bu okullara razı olarak gönderen" tarzında istisna ifadesi ile kayıtlaması ;
Hamas'ın da .... noktalı ifadeleriyle üstü kapalı küfür/hakaret içeren yazıyı kaldırması ;
Aksi durumunda yaptırım uygulanacağını bildiririm.
Konuyu açıyorum ve ilgili üyelerden başka kimseden (şimdilik) yazı beklemiyorum. Yazmak isteyen özel mesaj yazabilir.