Allah cc yardımcın olsun kardeşim. Bu zamanda evlilik zor, hem maddi yönden bitmeyen ihtiyaçlar, hem de manevi yönden her kafadan bir ses çıkıyor ve insanı bunaltıyor adeta. Herkes yaşamıştır, yaşıyordur bunları sanırım. Biraz da şeytan iki müminin Allah svt için birleşmesini ve dinlerini korumalarını hazmedemiyor belki bu da var işin içinde bilemiyorum. Allah cc kolaylık versin. Senin gibi bu forumdaki ve dışarıdaki Gençlere de hayırlı kısmetler ve ömür boyu sürecek saadet dolu evlilikler nasip eylesin yüce Rabbim. Âmin.Evlenmek niye bu kadar zorlaştırılır k? Hayır neden yani. Uzun uzun çözümlemeler yorumlar yapmak istemiyorum da cidden zor ya. Hani seven iki kişiye kalsa işler iki dakikada olup bitecek. İki kişi değil iki sülale evleniyor. Birinin a dediğine biri b diyor. Maddiyat meselesine hiç girmiyorum evleniyormuyuz hisseli ortaklık mı kuruyoruz belli değil. Bu hep mi böyle yoksa bize özgü bir durum mu acaba? Ali (r.a) ile Fatima (ra) ın 'kalkanlı' mehir kıssasını bilenler bile bu şekilde olanlara göz yumuyor canım en çok ona yanıyor, öyle işte forum.