Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Berkant Dinçkaya Çevrimdışı

Berkant Dinçkaya

Sanatlı bir eser, sanatkârı icab eder.
İslam-TR Üyesi
Bundan birkaç ay önce mutfaktayken kasenin içindeki pul biberi kaşıkla ağzıma atmıştım. Akıl ya işte :) ne içtiysem içeyim gözlerimin yaşarmasını durduramadım o gün. Şimdi aklıma geldi de biz cehennemde ne yapacağız ? Subhanallah

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
İslam-tr'nin güzel müslümanları...Kardeşlerim...Malumunuz gelecek pazara İnşaAllah hacca yolcuyuz. Burda bişeyler yazsam da aklım orda hep...Öncelikle bilerek yapmam ama bilmeden kırdıklarım üzdüklerim olduysa hakkınızı helal edin İnşaAllah. Çok heyecenlıyım ne yazacağımı bile bilmiyorum. Ama şunu söylemeden gitmek istemem. Sizi Allah svt için çok seviyorum. Lafı uzatmıyım; eğer özelden dua isteyenler olursa yazabilirsiniz. Okadar kişi dua istedi ki kayıt altına almam lazım biliyorsunuz hafızam gidik: ))) Bu mesajı bugün yazdım ki gelen giden dostlarımız oluyor Allah onlardan da razı olsun, belki sonra vakit bulup yazamam diye...Hepinizi Allah'a svt emanet ediyorum kardeşlerim:)

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
İslam-tr'nin güzel müslümanları...Kardeşlerim...Malumunuz gelecek pazara İnşaAllah hacca yolcuyuz. Burda bişeyler yazsam da aklım orda hep...Öncelikle bilerek yapmam ama bilmeden kırdıklarım üzdüklerim olduysa hakkınızı helal edin İnşaAllah. Çok heyecenlıyım ne yazacağımı bile bilmiyorum. Ama şunu söylemeden gitmek istemem. Sizi Allah svt için çok seviyorum. Lafı uzatmıyım; eğer özelden dua isteyenler olursa yazabilirsiniz. Okadar kişi dua istedi ki kayıt altına almam lazım biliyorsunuz hafızam gidik: ))) Bu mesajı bugün yazdım ki gelen giden dostlarımız oluyor Allah onlardan da razı olsun, belki sonra vakit bulup yazamam diye...Hepinizi Allah'a svt emanet ediyorum kardeşlerim:)

Özele dalıyorum hemen :harika:

Ebu Mervan Çevrimdışı

Ebu Mervan

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

Abla ailecek mi gidiyorsunuz? Sevindim adina. Allah yolunu acik etsin, sag salim git, sag salim kuzey avrupaya geri dön. :) Allaha emanet olun.

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
Bizi karanlıklardan aydınlığa çıkaran Rabbime hamd olsun..
Bizki küfrün ortasındaydık, Rabbim bizleri koruyup tevhid le tanıstırdı
Hiç dostumuz yokken bize tr de olsun yurtdışında olsun okadar kardeş verdiki
Hic görmediğim ama Allah icin sevdiğim kardeşliğin duygusunu bu akidede tanıdım..
Rabbime çok çok şükrediyorum
Rabbim bunun değerini bilenlerden eylesin, Allahoumma amin
Sitede okadar güzel yazı yazan kardeşler varki Allah onlardan radı olsun siteye canlılık ve bilgi katıyorlar : )
Bide bana dua ederseniz inchaAllah iş-eş-aş için ^^
Bu duaya ecmain demeyide unutmuyorum
Sivas okadar küçükki iş konusu vs hic iyi değil...

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Bizi karanlıklardan aydınlığa çıkaran Rabbime hamd olsun..
Bizki küfrün ortasındaydık, Rabbim bizleri koruyup tevhid le tanıstırdı
Hiç dostumuz yokken bize tr de olsun yurtdışında olsun okadar kardeş verdiki
Hic görmediğim ama Allah icin sevdiğim kardeşliğin duygusunu bu akidede tanıdım..
Rabbime çok çok şükrediyorum
Rabbim bunun değerini bilenlerden eylesin, Allahoumma amin
Sitede okadar güzel yazı yazan kardeşler varki Allah onlardan radı olsun siteye canlılık ve bilgi katıyorlar : )
Bide bana dua ederseniz inchaAllah iş-eş-aş için ^^
Bu duaya ecmain demeyide unutmuyorum
Sivas okadar küçükki iş konusu vs hic iyi değil...

Amin

Bir sey sorucam
Senin mis gibi dil avantajın var
Bunu kullanabilecek sektör üzerine iş filan baktin mi?

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Abla ailecek mi gidiyorsunuz? Sevindim adina. Allah yolunu acik etsin, sag salim git, sag salim kuzey avrupaya geri dön. :) Allaha emanet olun.
Ahi eşimle gidiyoruz İnşaAllah. Bizim 3 yaramaza annem bakacak. Gerçi yaşları küçük değil ama yinede işte göz-kulak olsun başlarında dursun çünkü anaların bakması güven veriyor. Allah svt razı olsun Rabbim sanada nasip etsin, eğer gittiysen de tekrarını nasip eylesin. Sende emanetleri zayi etmeyene emanetsin :)

Berkant Dinçkaya Çevrimdışı

Berkant Dinçkaya

Sanatlı bir eser, sanatkârı icab eder.
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum.

Bugün başımdan geçen bi olayı anlatıcam. Gercekten ibret dolu. Aksam ezanına daha 20-25 dk. vardı ben de islam-tr de Turkiyede satılan domuz etleriyle ilgili bir yazı okuyordum. İşte bazı markalardan , migrostan carrefour dan filan bahsediyordu, salam sosis bunlarin supheli seyler olduklarindan bahsediyordu. Aklimda kalan markanin biri namet.
Tevafuk bu ya aksam babam sosis almis marketten. Coşkunlar markali. Ben aksami kildiktan sonra masaya oturdum . ilk basta sosisi yemedim. Hatta babamada okudugum yazidan bahsettim. Dedim boyle boyle peygamberimiz (s.a.v) supheli seyleri terk edermis dedim ama buna ragmen nefsime uyup bi kac tane sosis attim agzima. :) tam atarken uzerime bi düştü sıcaklığından canım acıdı. Hemen aklıma cehennem azabı geldi. Bu hadiseden sonra ben doydum diyip kalktim masadan. Gittim odaya yattim. Uzerime bi agirlik cöktü. Yatsıyı kılmadan uyuya kaldım. Uyandigimda telefonu elime aldim ve namaz vakti uygulamasındaki şu ayet ve hadisle karsilastim:

"Kalbi imanla dolu olduğu halde zorlanan kimse hariç, inandıktan sonra Allah'ı inkâr eden ve böylece göğsünü küfre açanlara Allah'tan gazap iner ve onlar için büyük bir azap vardır."
(Nahl, 16/106)

"Bir kimse (Allah yolunda) uzun sefere çıkar. Saçı başı dağınık, toza toprağa bulanmış vaziyette Yâ Rabbi! Yâ Rabbi! diyerek ellerini gökyüzüne açar. Hâlbuki onun yediği haram, içtiği haram, giydiği haram, gıdası haramdır. Böyle birinin duası nasıl kabul edilir!"
(Müslim, "Zekât" 65)

Hadis te ne demek istendigini anlamadim biraz internette arastirinca da su siteye denk geldim:

gidahareketi.org/Helal-Ve-Haram-Gidalarla-Ilgili-Hadis-i-Serifler-11-sayfasi.aspx

Bide yatsiyi kilmadan önce üzerime bir ağırlık çöktü dedim ya :) uyandığımda tuvalate çıktım. Midemde haram olan biseyle ALLAH namaz kilmami istemedi.

Subhanallah.

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
Amin

Bir sey sorucam
Senin mis gibi dil avantajın var
Bunu kullanabilecek sektör üzerine iş filan baktin mi?

Abla ben bu sene lise son'a geçtim
Gerçi oda ayrı bi sıkıntıda..
Bu sene staj varmış, ben elektronik meslek okuduğum için bu yıl o alanda staj bulmam gerek
Bi muhasebeci abiyle konuşurken benim fransızca bildiğimi öğrendi sen boş yere iş arıyon, ben olsam neler yapardım filan dedi : )
Ama sivas ta ne bilgisayar bölümünde düzgün biryer var ne yazılımda nede işte dil konusunda
Işkurdan bi abla baktı bana dediki ankarada var, sivasta bi tane var oda arapca/ ingilizce istiyor
Zaten fransızca sertifikası almak istiyom oda ankaradaymış, bilen varmı bilmiyom

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Bu sene staj varmış, ben elektronik meslek okuduğum için bu yıl o alanda staj bulmam gerek
Bi muhasebeci abiyle konuşurken benim fransızca bildiğimi öğrendi sen boş yere iş arıyon, ben olsam neler yapardım filan dedi : )
Ama sivas ta ne bilgisayar bölümünde düzgün biryer var ne yazılımda nede işte dil konusunda
Işkurdan bi abla baktı bana dediki ankarada var, sivasta bi tane var oda arapca/ ingilizce istiyor
Zaten fransızca sertifikası almak istiyom oda ankaradaymış, bilen varmı bilmiyom

Anladım kardeşim
Allah yardimcin olsun
Şu dil konusunu Araştıralım bende bakayım.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ve dedimki dunya onlarin ahiret bahceleri bizim olsun
kalbim nurlandi daralan nefesim acildi sabran ya nefsi dedim kendime hesap soran ALLAH yetmezmi kuluna
kulun sahibi olan ALLAH birakirmi hic kar zalimin yanina

boluk boluk ahirete gider ummetin fertleri onlar sevinc dolu bizler ardlarinda huzunle onlar kazandilar kimisi farkinda bile degildi belki gozlerini ahirete acilan bir pencerede seyre daldilar.

Buram buram huzur kokan diyar
Ey ebedi kurulan katlar.
Muminleri akin akin kucaklar...

ALLAH birine karsilik verecekken sen hosgoru ile muamele et der belki hatrim vardir onda kotulugunden vazgecer subhanallah bu nasil bir sozdur bir kul ALLAH askina dedigi vakit nasil dayanir buna zulm. Nasil dayanir buna kalp o nefs buna nasil musaade eder.

ALLAH icin benimle boyle konusma diyen bir nefse o dil nasil kotu soz soyler
Utanmazmi hic o dili yaratandan subhanallah

ALLAH in iyilik uzere master yapmis kullari selam size

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi

:) sen gel gel