SubhanAllah öyle bir toplumda yaşıyoruz ki; okumayı ve araştırmayı sevmeyen, sorumsuz, bilgisiz ve bütün bunlara rağmen kendisini allame sanan anlayışsız çoğunluk.. Onlara yaptıkları şirk veya bid'atların İslam'da yeri olmadığını ve bu yaptıklarından dönmeleri gerektiğini anlattığımızda asıl bizim sapkın cahil gençler olduğumuzu savuruyorlar.. Onlara ayet ve sahih hadisleri bildirmemize rağmen ''bu kadar insan bilmiyor da.. falan da filan da.." diye klişe cevaplar veriyorlar.. Mesela ben şahsım olarak islam-tr yi bulana kadar söz meclisten dışarı birçok tozutmuş siteye denk geldim; kimisi bildiğiniz bid'at hurafe takımı, kimisi herkesi herşeyi tekfir eden insanda ümit bırakmayan harici olmayı bile haketmeyen cehennem çukuru(çünkü asıl haricilerde yalan yok ve amel çok hem de kendi amellerimizi onların yanında küçücük gösterecek kadar..), kimisi tağut sevicisi ve ecdad TAPICISI(çünkü sevip örnek ve ibret almaktan çok çok ziyade takıntıları var), kimisi hadis/sünnet inkarcısı, kimisi hadis/sünnet uydurucusu vs vb birçok fırka mevcud.. vasatı bulana kadar aşırıcıya cevab vermekte zorlandım, inkarcıya cevab vermekte zorlandım, her yeni karşılaştığım kötü niyetli sorular/sorunlar karşısında cevab bulabilmek için bazen sabahlara kadar interneti altüst edip araştırdım. Sorun İslam'da değil(haşa) vasat bir cemaat/site bulamadığım için ve kendi ilmim olmadığı için çok kötü dönemler/bunalımlar geçirdim. En son çoğunluğun zihnimde ördüğü ve beni anlayamadığım şekilde rahatsız eden bid'at ve hurafe duvarları bir dayanakları olmadığı için, daha doğrusu Allah swt hidayet nasib ettiği için bir bir yıkıldı ve artık Allah swt nın gösterdiği yolu gördüm meğersem İslam ne kadar da net berrak ve kusursuzmuş SubhanAllah.. Allah cc bize Resulullah sas in güzel örnekliği ve önderliği ile gönderdiği İslam'da üzerimizdeki yükleri hafifletmiş ve zincirlerimizi kırmış ama biz zalim insanlar rahat durmayıp kendi kendimize dini zorlaştırmışız ve bir sürü cevabsız ve gereksiz sorular/sorunlar türetmişiz.. Sözlerin en güzeli Allah'ın cc kelamı, yolların en hayırlısı Resulullah sas in yolu, işlerin en kötüsü dinde sonradan ortaya çıkan bid'at, her bid'at sapıklık, her sapıklık da ateştedir. Allah'ım senden başka hiçbir ilah yoktur, seni tenzih ve tesbih ederim, şubhesiz ben zalimlerden oldum.. Allah swt nın hidayet verdiğini saptıracak, saptırdığını da hidayete erdirecek hiç kimse yoktur.. Allah'ım bizi hidayete erdir, hidayet verdikten sonra saptırma.. Allah'ım aramızdaki beyinsizler yüzünden bizi helak etme.. Amin Ya Rabb.. velhasıl elhamdulillah bu site kurtuluşuma vesile oldu Allah cc hepinizi hayırla mükafatlandırsın, sizleri firdews cennetine alsın, Resulullah sas e komşu kılsın.. Amin. Referans ile ilgili konuya gelirsek; insanlara anlatırken ezber ilmim olmadığından ekran karşısında onlara cevabımı veriyorum ve buraya yönlendiriyorum. Tabi bazıları hatta çoğu "internete nasıl güveneceğiz geç bunları" gibi saçmalıklar öne sürse de onlara buradaki ayet ve hadisleri gidin kitabın aslından okuyun inanmıyorsanız diyorum. Tabi o da işlerine gelmeyince yok diyorlar bize kitabı getir. Bir seferinde bir kitab ile karşılarına çıktım(Mehmet Emin Akın hocanın KANDİL GECELERİ VE BİN YILLIK YANILGI) ona da ilmi bir cevabları olmadığı gibi ahmakça yüz çevirdiler ve yine çoğunluğu örnek göstererek dağıldılar.. Kaldı ki onlara açık ayeti ve hadisi okuduğum halde çoğu teslim olmuyor.. Allah swt sonumuzu hayr etsin..