Ben de emekli olmuş bi forum yöneticisi olarak, yöneticilerin neden aktif olamadıklarını söyleyeyim )
Herkes gibi yöneticilerin de aile, iş vs sorumlulukları var. Zaman zaman vakit bulunur, bazen de hiç vakit bulunamaz; herkes gibi.. Forum yöneticilerinin görevleri farklı farklıdır, ve görevleri her ne ise aksamaması için/tez elden bitmesi için düzenli ve kaliteli vakit ayırmak zorundadır. Bu kardeşler yeni konular arasında neler oluyor, vakit bulup bakamaz bile. Baksa bile, bu kez de o konuya mudahil olsa, gelen cevaplar sonrası kendi işine vakit bulup devam edemez. "Üyeler kendi aralarında durumu çözer inşaAllah" diye bekler bu yüzden. Umdukları olmazsa ancak o zaman devreye girmek zorunda kalırlar. Kısaca forumda yazı yazmak, sadece çok şartsa veya o an müsaitseler mümkün olabiliyor. Zaten en başta forum, üyelerin kullanması için var; yöneticilerin görevi ise kendi üzerlerine aldıkları işler. Onların yaptıkları işler olmasa, forum bakımsızlıktan ne hale gelirdi bilemiyorum. Üyeler bunları gözleriyle görmüyor diye, bazı yöneticileri bi iş yapmaz sanıyor belki ama gerçekte durum öyle değil.
Misal bu forumu çok çok eskilerden takip edenler bilir: İlmi konuların altlarına yapılmış sayfalar dolusu gırgır şamata yorumlar vardı, genç nesil tarafından yapılmış.. Hala bazı bölümlerde vardır, ama bilhassa ilme dayalı bölümlerde bu tarz konulara rastlayabiliyor musunuz? O mesajlar kendiliğinden havaya uçmadı, ciddi şekilde kalabalık bi yönetici topluluğu o mesajları tek tek ayıkladı. Ben de onlardan biriydim ve gündeme sadece uğraştığım işten yorulduğumda, çıkış yaparken meraktan bakıyordum. "Bi vukuat yoktur inşaAllah" ümidiyle )
Kısaca yöneticiler de insan ve onlar ellerinden geldiğince, kendi hayatlarından fedakarlık ederek burada görevlerini yapmaya çalışıyor. Forumda daha sık yazabilseler ne güzel olur, fırsat buldukça yazıyorlar da zaten. Ama bunun dışında onlardan aktifliği çok beklemek bence oldukça yanlış. Çünkü tek bi mesaj sonrasında bile, saatlerini alacak geri dönüşler almaları gayet mümkün. Bunları bizzat yaşamış ve görmüş biri olarak söylüyorum.
Not: Hala görevleri için çalışmakta olan tüm yönetici kardeşlere Rabbim kolaylık versin, amin..