Islamin Onundeki Engelleri Ve Cozumlerini Yazalim

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allah Teala'dan kork. Rasulullah Sallallahu aleyhi ve sellem en kızıştığı anlarda bile hep savaşın en önündeydi. Ashab radıyallahu anhum ecmain biz Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellemin arkasına sığınır onu destek alırdık, demiyor mu?

Siz sadece kendi gücünüzü ve karşdakinin gücünü düşünüyorsunuz? Ya Rabbiniz?
ben okudugum hadislerden öyle hatırlıyorum

heycan Çevrimdışı

heycan

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Rasulullah savaşlarda bizzat kendi savaşıyor muydu ? en arkada , sahabeler inin korumasında çadırından izlemiyor muydu ? neden, Allahın koruması altında değil miydi ? Hayır, elbette korumasındaydı, ama tedbir almanın gerekliliğini göstermek için o çadırda bekliyordu ....
kaldı ki biz kim oluyoruz da , ilmi ve fenni askeri hiçbir tedbir almadan Allah'ın vaadi ve sözü var deyip düşman üzerine ilerleyelim ?
Rasulullah'ta savaşıyordu yanlışın var kardeşim hatta sahabeler dağılıyor Rasulullah en önde kafire doğru yürüyordu...bknz

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
ibni sinaya kafir denildiğini biliyorum diğerlerini bilmiyorum yalnız bu yanlış değil ki yanlışım yoksa vahdeti vücutcuydu ibni sina başka sapıklıkları da vardı
vahdeti vücudcu değil melahiyyeci

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Rasulullah'ta savaşıyordu yanlışın var kardeşim hatta sahabeler dağılıyor Rasulullah en önde kafire doğru yürüyordu...bknz
o hadisi biliyorum .... o sırada insanlar savaşmaktan korkuyolardı peygamberimiz cesaret vermek için öyle yaptı .... hatta sahabeleri ona engel olmaya çalışan bile vardı ....
sen Peyfamberimizin hiç adam öldürdüğünü okudun mu ??

elde kılıç çarpışsaydı birini öldürürdü değil mi ?
Allah u Além ben öyle biliyorum ... Bu verdiğin örnekten baska biliyorsan getir

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
evet kafirin birini mızrağıyla yaralayıp ölmesine vesile oluyordu uhud savaşı
peygamberimizin çadırdan savaşı izlediği hadisleri bulayım inşeallah aktaracagım....
ama benim bildigim hiçbir kimseyi bizzat öldürmediğidir
Allah en dogrusunu bilendir

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Allah Teala'dan kork. Rasulullah Sallallahu aleyhi ve sellem en kızıştığı anlarda bile hep savaşın en önündeydi. Ashab radıyallahu anhum ecmain biz Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellemin arkasına sığınır onu destek alırdık, demiyor mu?

Siz sadece kendi gücünüzü ve karşdakinin gücünü düşünüyorsunuz? Ya Rabbiniz?
Hz. Ali der ki:
"Bedir günü, savaş şiddetlendiği zaman, Resûlullah Aleyhisselama sığınmıştık. O gün, insanların en cesaretlisi ve en kahramanı o idi. Müşriklerin saflarına ondan daha yakın olan kimse yoktu!"

"Bedir günü, biraz çarpıştıktan sonra;
'Ne yapıyor bir bakayım?1 diye acele Peygamberimiz Aleyhisselamın yanına geldim.
Peygamberimiz Aleyhisselam, secdeye kapanmış, durmadan:
'Yâ H ayy yâ Kayyûm! Yâ Hayy yâ Kayyûm!' diyordu.
Çarpışmak için, savaş meydanına döndüm.
Resûlullahın yanına tekrar dönüp geldiğim zaman, o yine secdeye kapanmış, Yâ Hayy yâ Kayyûm!' diyordu. Sonra, tekrar çarpışmaya gittim. Tekrar dönüp geldiğim zaman, kendisi yine secdede bunu söylüyordu.
Yüce Allah, ona fetih ve zaferi ihsan etti."

Ibn sad

heycan Çevrimdışı

heycan

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
ibni sina ile ilgili

Buhari 'nin Sahîh'i ile tefsir ve peygamber kıssalarıyla ilgili kitablarda İbn Abbas ve başkalarından nakledilen müstefiz haberlerde, «Dediler ki: 'İlahlarınızı bırakmayın, ne Vedd'i, ne Suva'ı, ne de Yeğüs'u, Ye'uk'u ve Nesri bırakmayın» (Nuh, 23) âyetiyle ilgili olarak Şöyle denilmektedir:
Âyette adı geçenler, Hz. Nuh kavminden salih kimselerdi. Öldüklerinde sık sık kabirlerinin başında toplanır oldular. Sonra da heykellerini yapıp onlara ibadet ettiler. İbn Abbas diyor ki: Daha sonra bu putlar Arap kabilelerinde de yaygınlaştı. (Buhari, tefsir babı)
Materyalist ve mulhid filozoflardan bir grup zamanla yeni bir tür şirk icat ettiler. Bunu, kabirleri ziyaret konusunda zikrettiler Nitekim İbn Sina ve «el-Kutub el-Maznûn bihâ», adlı eserin sahibi gibi İbn Sina 'nın peşinden gidenler bunu söz konusu etmiş ve şefaate kendi metodlarına uygun bir anlam vermişlerdir. Onlar Allah'ın gökleri ve yeri altı günde yarattığını, cuz'iyyâtı bildiğini kullarının seslerini duyduğunu ve dualarına icabet ettiğini kabul etmektedirler.
Onlara göre Peygamber ve salihlerin şefaati, îman ehlinin bildiği gibi, salih kişinin yaptığı bir dua olup Allah'ın da onun bu duasına icabet etmesi şeklinde değildir. Yine onlara göre, Peygamber ve salih kimselerle istiskâ yapılıp onların duasına icabet sebebiyle yağmurun yağması mümkün değildir.
Aksine onlar, tabiat olaylarında etkili olan nefsânî kuvvetlerin atmosfer olayları veya tabiat kuvvetleri olduğunu ileri sürerler.
Derler ki: Kişi, ölmüş olan salih birini severse, özellikle kabrini ziyaret ettiğinde ruhu ile ölen kişinin ruhu arasında bir ilişki meydana gelir. Onlara göre akl-ı faal'dan, ya da felekî nefsten ayrılan o ölmüş kimsenin ruhu, Allah'ın bilgisinin dışında - hatta ziyaretçi ruhun da farkına varmayacağı bir şekilde - şefaat dileyen ziyaretçinin ruhuna feyiz saçar.
Buna örnek olarak da şunu söylerler:
Güneşe karşı bir ayna tutulduğunda, ayna güneşin ışınlarını alır. Sonra o aynanın karşısına başka bir ayna tutulursa bu ikinci ayna, ışınlarını birincisinden alır. Bu aynanın karşısında da bir duvar ya da su bulunacak olsa, ışınları bunlara iletir. Onlara göre şefaat de işte böyledir. Ziyaretçi bu şekilde yararlanır. Bu söylenenler üzerinde düşünen herkes küfür türlerini açıkça görür.

https://www.islam-tr.org/konu/kabir-sapkinlarina-reddiye.11707/page-2

ayrıca

https://www.islam-tr.org/konu/seyhulislam-ibn-teymiyye-felsefecileri-elestirisi.23493/

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Hz. Ali der ki:
"Bedir günü, savaş şiddetlendiği zaman, Resûlullah Aleyhisselama sığınmıştık. O gün, insanların en cesaretlisi ve en kahramanı o idi. Müşriklerin saflarına ondan daha yakın olan kimse yoktu!"

"Bedir günü, biraz çarpıştıktan sonra;
'Ne yapıyor bir bakayım?1 diye acele Peygamberimiz Aleyhisselamın yanına geldim.
Peygamberimiz Aleyhisselam, secdeye kapanmış, durmadan:
'Yâ H ayy yâ Kayyûm! Yâ Hayy yâ Kayyûm!' diyordu.
Çarpışmak için, savaş meydanına döndüm.
Resûlullahın yanına tekrar dönüp geldiğim zaman, o yine secdeye kapanmış, Yâ Hayy yâ Kayyûm!' diyordu. Sonra, tekrar çarpışmaya gittim. Tekrar dönüp geldiğim zaman, kendisi yine secdede bunu söylüyordu.
Yüce Allah, ona fetih ve zaferi ihsan etti."

Ibn sad
burdan Peygamberimizin bizzat çarpıştığı sonucunu nasıl cıkarıyprsun @Nereye Gidiyoruz?

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kardeşim ben yukarda düşnüdügümü yazdım bunu tartısmaya gerek yok ... onlar bizden zeka yönünden farklıydı ve zeki insanlar alim de olsalar bize garip gelen şeyler yapabiliyorlar...
Örnek verdim ; Imam Şafii bir adamın zinadan doğma öz kızıyla evlenmesine cevaz vermiştir... fakat bu fetva dan yola cıkarak kimse İslamın enseste izin verdiğini söyleyebilir mi ? o onun hatasıdır..ben öyle görüyorum ...benim hakkımda da farklı düşünürsen o senin bileceğin iş

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
ebu hanifenin yazdığı ilk satırlara da bak akhi
cesaret vermek için diyor ... Genel olarak peygamberimiz çarpışmalara girmezdi... Bu savasın genel kuralıdır zaten ... komutan birebir savaşmaz, ama cesaretlendirmek için aralarında bulunur savaş kızıstıgında öne atılır... istisnai durumudur o ...hadisleri bulup aktarayım

Hulaefi raşidin halifeliklerinde bizzat savaşmazlardı, bu genel kuraldır ... kardeşim, mekruhtur ama satranç oyununu örnek al ... Amaç zaten Şahı korumak şah neden öne atılsjn,ancak zor durumda kalınlığında :)

heycan Çevrimdışı

heycan

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Kardeşim ben yukarda düşnüdügümü yazdım bunu tartısmaya gerek yok ... onlar bizden zeka yönünden farklıydı ve zeki insanlar alim de olsalar bize garip gelen şeyler yapabiliyorlar...
Örnek verdim ; Imam Şafii bir adamın zinadan doğma öz kızıyla evlenmesine cevaz vermiştir... fakat bu fetva dan yola cıkarak kimse İslamın enseste izin verdiğini söyleyebilir mi ? o onun hatasıdır..ben öyle görüyorum ...benim hakkımda da farklı düşünürsen o senin bileceğin iş
itikatta geçerli değil bu dediklerin akhi

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Adam marketten bisküvi alıcak misal önce sağını inceliyor solunu inceliyor içindekilere bakıyor ne var ne yok diye sonra diyor bu bisküvi de şu katkı var bu yüzden yemem Ama aynı adam gidiyor hastaneye, doktor birkaç ilaç yazıyor ilacın içinde yazan şeylerin ne olduğunu bırak bilmeyi dili ile bile telafuz edemez fakat o ilacı şeker gibi sabah akşam kütür kütür yiyor. Öyle ki bu aynı adamın günde içtiği onlarca çeşit çeşit ilaç var.

İnsanlar günümüzde öyle bir konuma geldi ki ilaç ile hayatta kaldıklarını sanıyorlar. İlaç olmazsa hele ki her zaman içtiği ilaç piyasadan kalksa ya da ilacı bir yere gittiğinde yanına almamış olsa evde ocağı açık kalmış gibi koşa koşa hemen ilacını almaya gider. Allah'a hakkı ile tevekkül eden bir insan asla böyle davranmaz.

Şüpheszi ki Allah bazı şeyleri vesile kılmıştır. İlaç ta bir vesiledir ama seni iyileştiren ilaç değildir, sana şifa veren ilaç değildir, sana şifayı veren Alemlerin yegane Rabbi Allah Subhanehu ve Teala'dır. İnsanlar Allah'a kuşların tevekkül ettiği kadar tevekkül etse idi hiç zillete düşmezdi.
Ya vallahi sen ciddi ciddi mi bunlari yaziyorsun.Diyelim var oyle ilaclar,peki sen saglikli ve tedavi amacli olanini uret.Ve bu ilaclari sen sifaya vesile kil.
Aklima ihtilam olup yarali sahabe geldi.Sonrasini biliyorsun.

Biraz git hastane ortamlarini gez.Tavsiyem.

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
itikatta geçerli değil bu dediklerin akhi
içtihadda böyle yanılınabiliyor da itikad da neden öyle ?
o devrin şartlarında öyle şeyler yaygındı , ben öyle düşünüyorum....
tıpta, Astronomide ilerlemiş müslüman alimlere de kafir diyeceksek, kafirlerin ekmeğine yağ süreriz.... zaten adamlar bu müslümanlardan bilim adamı çıkmaz diye yırtınıyolar ... ben bu yuzdne öyle düşünmüyorum.

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ya vallahi sen ciddi ciddi mi bunlari yaziyorsun.Diyelim var oyle ilaclar,peki sen saglikli ve tedavi amacli olanini uret.
Aklima ihtilam olup yarali sahabe geldi.Sonrasini biliyorsun.
Biraz git hastane ortamlarini gez.Tavsiyem.
kendi hastalıgında modern ilaçlar yerine akupunkturu tercih ediyor akhi , öyle deme .... söylediği gibi yaşayanlardan bu arkadas :);

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
tıpta, Astronomide ilerlemiş müslüman alimlere de kafir diyeceksek, kafirlerin ekmeğine yağ süreriz.... zaten adamlar bu müslümanlardan bilim adamı çıkmaz diye yırtınıyolar ... ben bu yuzdne öyle düşünmüyorum.
Akhi bir insanin.hatasi akidevi ise bu cok buyuk bir sikintidir.Unutmayalim seytan buyuk bir ilim sahibiydi.Ama kafir olmasini sebebi akidevi bir problemdi.

heycan Çevrimdışı

heycan

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
akhi o zaman tekfir edilen fırkaları düşünürsek onlarda böyle hata yapmışlar ama neden islam dışı sayılmışlar?O zaman onlara da müslüman mı diyeceksin?