Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kadınların Cihad Meydanı

A Çevrimdışı

abdullahu

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
a.s
şukran arkadaşım bu bilgileri bizimle paylaştığın için
çok güzel anlatmışsın herşeyi
Kadının Cİhad meydanı Evidir İnşallah!
 
M Çevrimdışı

mesude1969

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
şüphesiz ki kadının yeri evidir eşidir eviyle evlatlarının terbiyesiyle eşinin rizasını ve mutluluğuna ortak olmak artırmaktır arkadaşım konuyu olması gerekenleri yazarak izah etmeye çalışmış doğru olan yaşam şeklide budur ama günümüzde demiyecem islamdan uzaklaştıkca demek daha doğru kadın çalışma hayatının içinde olmak zorunda bırakılmış boşanmışsa evin giderlerinide karşılaması gerektiğinden çalışma hayatının içinde ruhsal ve bdensel çöküntü içine sürüklenmiştir nasıl olmasınki işten yorgun gelen kadın geldikten sonra evin işi cocukarın sorunu ki bunlara gerektiği şekilde değil vucud yorgunluğu içinde yarım yamalak yapmaya gayret etmeye çalışmıştır bunun sonucu ne olur şu olur yeterince ilgi alaka görmeyen cocuklar sağlıksız yetişen bir nesil islamdan uzaklaşan bir insan topluluğu zuhur etmiştir çalışan kadının haki durumu budur özgürlük diye yırtınan kadının mutsuz sonu budur ALLAH bizleri şuuru islam bilinci ümmet olan insanlarla karşılaştırsın. ki çalışmak zorunda kalmayalım işyerinde hem çalışıp hem .....neyse demiyeyim ALLAHA emanet olun
 
tawh1d Çevrimdışı

tawh1d

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bir kadini erkek ile esit seviyeye getirmek (getirmeye calismak) fitrati bozmak anlamina gelir. Erkegin tasidigi bazi vasiflar kadinda ve kadinin tasidigi bazi vasiflar erkekte yoktur. Eger herhangi bir cinse kendisinde mevcut olmayan bir vasif süslenerek "özgürlük ve esitlik" adi altinda dayatilirsa/yüklenirse o zaman fitrat tam anlamiyla bozulur ve bir görev ve fitrat kargasasi meydana gelir ki, bunun sonucunda ne aile huzuru, ne neslin muhafazasi, nede toplumun huzuru kalir.

Öyle ise üzerimize düsen görev, Allah'in Kur'an'da erkek ve kadini vasiflandirdigi gibi bilmek/anlamak ve bunu böylece pratik hayata dökmek. Insanlari (Erkek ve Disiyi) YARATAN Allah onun hangi vasiflara sahib oldugunu ve hangi görevlerin fitratina daha uygun oldugunu zayif, noksan ve aciz AKLINI ilahlastiran insan'dan elbette daha iyi bilir.

As Salamu 'Alaykum
 
Usud-ul Harb Çevrimdışı

Usud-ul Harb

Üye
İslam-TR Üyesi
Bir kadini erkek ile esit seviyeye getirmek (getirmeye calismak) fitrati bozmak anlamina gelir. Erkegin tasidigi bazi vasiflar kadinda ve kadinin tasidigi bazi vasiflar erkekte yoktur. Eger herhangi bir cinse kendisinde mevcut olmayan bir vasif süslenerek "özgürlük ve esitlik" adi altinda dayatilirsa/yüklenirse o zaman fitrat tam anlamiyla bozulur ve bir görev ve fitrat kargasasi meydana gelir ki, bunun sonucunda ne aile huzuru, ne neslin muhafazasi, nede toplumun huzuru kalir.

Öyle ise üzerimize düsen görev, Allah'in Kur'an'da erkek ve kadini vasiflandirdigi gibi bilmek/anlamak ve bunu böylece pratik hayata dökmek. Insanlari (Erkek ve Disiyi) YARATAN Allah onun hangi vasiflara sahib oldugunu ve hangi görevlerin fitratina daha uygun oldugunu zayif, noksan ve aciz AKLINI ilahlastiran insan'dan elbette daha iyi bilir.

As Salamu 'Alaykum

Wa alaikum salam.

Jazakhallu hairan IbnIbraheem.Dedikleriniz cok dogrudur.
Lakin dinimizin kendisine yukledigi misyonu az cok bilen bir mu'mine'nin de evlenene kadar olsun, evlendikten sonra olsun kendini kalabaliklarin dininden, onlarin ibadet yerlerinden kendini sakindirmasi gerekir.
Ozeliklede anne ve babalara cok is dusuyor, cunku buyukler bile bu kargasada neyin dogru neyin yanlis oldugunu cozemezken, kucuklerin hali ne olacak..
Ki cocuklar teyb gibidir, kucuklukten ne gorurse onu kaydeder.

Hem kufur okullarina gidip oralarda yillar harcayip hem de bir mu'mine gibi yasanilabilecegine ben inanmiyorum ( Icine girip de sonradan tevbe edenler haric ) Cunku bu ayni suna benzer ; Sigara zikkiminin muptelasi bir adam onun zararlarini gotursun diye bol bol corek otu yemeye calisir, ama ayni zamanda tutturmekten de geri durmaz.Yani bu adam kendini kandirmiyorda ne yapiyor ?..
Eger bir yolda mesafe katedilmek isteniyorsa once engelleri kaldirmak daha dogru olmaz mi ahiler ?
Ki bugun bu okullara gidenlerin ( putperestlerden bahsetmiyorum ) cogu '' Aman oku kizim ! Bak ileride kocan tekmeyi vurunca ayaklarinin uzerinde durursun, kimseye minnet etmezsin ! '' nidalari ile gitmiyor mu ?
Farkedeceksiniz ki mehire ( Tabii ona da riayet edenlerden bahsediyorum ) talagi yazdiranlarin hemen hemen hepsi bu mektebliler degil mi ?

Sunu da belirtmem gerekir ki, erkek bozulmadan evdeki bayan pek kolay bozulmuyor ahiler.Yani bugun bayanlarin bu hale gelmesinde erkeklerin de kabahati vardir.Lakin bu da tek basina butun sucu erkeklere atmak manasina gelemez.

Soyle ki ; Insanlar birbirlerini miknatis gibi cekerler diye zan ediyorum.

Kimsenin kalbini kirdi isem cok ozur dilerim.
Salam alaikum.
 
M Çevrimdışı

mesude1969

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
usudul kardeşimin düşüncelerine katılıyorum. lakin mübarek kardeşim bir kadın bu kadar çileyi cekince yani çalışıp hem evin annesi hem babası görevini yerine getirince evladının mesleği olmasını istiyor bunun sebebi tabikii kendi korkularıdır aynı şeyleri evladının yaşamasını istememesidir . ben 41 yaşımdayım bilgi-işlemcyim işyerimdeki çoğu kişiden fazla dononım ve birikime sahibim ama kaderim işvereneimin iki dudadğı arasında evladımın özellikle kız evladımın benimle aynı kaderi paylaşmasını istemem ama evliliğinde çalışmasını da istemem mesleği olsun ama çalışmasın evinin hanımı olsun düşüncesindeyim kaldıki sonradan bilinclenmiş biriyim islami eğitim veren okulların yıllık gideri benim bir yıllık maaşımdan fazla imkanı varmı islami ortamı sağlayan okula evladımı göndermem kadının bozulmasına sebeb tabikii erkektir özellikle müslüman özellikleri baz alınarak yapılan bir evlilikte sadece dış görünüşün müslüman olduğunu görmek yaşamak dahada inciticidir inanın yazık biz kadıınlara bin bir parcaya bölünüyoruz ve hiçbir şey istediğimiz gibi olmuyor olamaz mümkünde değildir .eşini mutlu etmeye çalışan bir erkeğin kadınının ters i davranışlar sergilemesi mümkünmüdür kadın huzurllu mutlu ise sonuc tartışma ortamı olabilirmi suç erkeklerin ne yazıkki öyle gelişmemiş gelişememiş aklı fikri ticari başarıda olan evdeki hanımın mutluluğunu düşünemeyen erkeklerde. bende kırdıysam hakkınıız helal ediniz.
 
H Çevrimdışı

Habibullah

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
su an yasadigimiz gezegende malesef ISLAM sistemi kurulu olmadigi icin ne ulke n sehir nede kasaba olarak malesef yasanmyor.halbuki KURAN nizaminin gecerli olabildigi mekanlarda kadinin bir is icin dolasmasi ,calismasi,muhtac duruma gelmesi,vs.gibi durumlar degil vuuku bulmak akla bile gelmez.dolayisi ile kadin o zaman gercek gorevi ne ise onu ifaa etmeye odaklanir ve yapar.ama yasadigimiz gezegen malesef premature sistemlere tabii durumdadir ve hersey carpik,vicik,ISLAM ile alakasiz bir sekilde gunlerini gecirmektedir,bunun en buyuk kabahatlisi bizleriz ,dusunun dunya uzerinde nerede olursa olsun ALLAH celle celaluhunun nizami icin killarinin dahi sallanmasina musadee etmeyen muslumanlarin ceplerine giren parayi kistigin yada kesitigin zaman fellik fellik cebi icin hicret edecek yer aramakta AMA ISLAM ADINA KILININ BILE O HICRET O MUCADELE ICIN SALLANMASINA MUSADEE ETMEYIP ORTAYA CIKIP KADIN ILE ERKEK ESIT DEGILDIR DEMEK ANLAMSIZ VE ABES..(KADIN ILE ERKEK KESINLIKLE ESIT DEGILDIR AMA ISLAM UZERINE DAYALI VE KURULABILMIS ULKELEDE)dusunun kadin acikta kalmis zekat veren yok bakan yok eden yok sefilmi sefil ne yapacak buna cozum bulamayan kisilerin bu konuyu tartisma durmlari gercekcimidr sizce ?selametle
 
eL_Muhacir Çevrimiçi

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
52899041.jpg


Muavviz kızı Rübeyyi (r.a)’dan şöyle dediği rivayet edilmiştir:

«Biz kadınlar Rasulullah (s.a.s) ile beraber gazada bulunurduk. Mücahidlere su verir ve onlara hizmet ederdik. Yaralıları ve şehidleri Medine’ye taşırdık.» (Buhari)


HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

— Bu din kadına cihad vakası içinde en az erkeğinki kadar hatta bazı şartlarda ondan daha çok ve daha önemli sorumluluklar yüklemiştir. Yaşadığımız çağın ve bu karanlık dönemdeki İslam mücadelesinin zor şartları, kadının üzerine düşen sorumlulukları daha da arttırmıştır. Cahili sistemlerin, insanlara maddi-manevi her yönden çok ince ve etkin bir yaklaşımla hücum ettiği günümüzde dava kadını mücadeleye girişirken, aile içinde çocukların terbiyecisi ve eğiticisi olarak onları cahili düşünce ve hayatın tüm etkilerinden korumak; kocasının en önde gelen yardımcısı sıfatıyla çalışmalarında ona destek olmak ve cahili sistemin onun üzerindeki baskısını teselli ve manevi telkinlerle en aza indirmek ve ona itaatte kusur etmemek; dava kadını olması yönüyle bu dinin hakimiyeti için zamanın ve zeminin gerektirdiği her uğraşıyı ve hatta yeri geldiğinde silahlı mücadeleyi de hakkıyla yerine getirmek gibi çok yönlü bir çalışmayı göze almak zorundadır. Evet, ancak böyle bir teslimiyetle yola çıkan kadın «dava kadını» sıfatını kazanabilir. Allah’a teslimiyeti her yönüyle ve hakkıyla hissetmek ve yaşamak arzusunda olan müslüman kadınların çalışmalarında, Allah için mücadele veren bir dava kadınının annesi ve babası olmayı amaç edinmiş kişilerin kız çocuklarının eğitiminde, kendisinin dünya ve ahirette saadete ulaşmasına vesile olacak bir eş sahibi olmak isteyen dava erlerinin eş seçiminde bu gerçeği gözönünde bulundurmaları mutlaka gereklidir. Bu hakikatin daha gerçekçi olarak dikkate alınmasını sağlayacak en güzel örnek, sahabe kadınlarının bu gerçeğin pratik uygulayıcıları olarak çizdikleri muhteşem tablolardır.

İslam ümmetinin iffetli hayalı mümine anne ve bacılarım Allah Resulu (s.a.v) hayatını inceleyip dikkat ettiğimizde tebliğ çalışmarı yaptığı vakitler müşrikler tarafından kınanıp insanlar arasında küçük düşürüldüğü zaman ilk onu teselli eden Hatice annemiz olmuştur.
Ve daha sonra ki yıllarda Aişe (r.a.) annemizle evlendiği vakit ALLAH Resulunun en çok yanında bulunan ve en çok hadis bilen hanım sahabelerden biridir.İlmi alanda sahabeler Aişe (r.a) annemizden öğrenip istifade etmiştir.Ve İslamın şerefi ve yeryüzüne hakim olması için hanım sahabeler çocuklarını ve kocalarını cihada teşfik etmişlerdir.Fakir olan maddi durumu olmayan muhacir ve mücahid sahabelerle mehir almadan evlenmişlerdir.Ve her alanda sayamadığım birçok şey

52899041.jpg
 
eL_Muhacir Çevrimiçi

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
yukarda ki ahinin paylaşmış olduğu hadis gerçektençok güzel lakin bu hadisi kadınlardan çok erkekler daha çok benimsemekte RABBIM affetsin
 
Usud-ul Harb Çevrimdışı

Usud-ul Harb

Üye
İslam-TR Üyesi
(KADIN ILE ERKEK KESINLIKLE ESIT DEGILDIR AMA ISLAM UZERINE DAYALI VE KURULABILMIS ULKELEDE)dusunun kadin acikta kalmis zekat veren yok bakan yok eden yok sefilmi sefil ne yapacak buna cozum bulamayan kisilerin bu konuyu tartisma durmlari gercekcimidr sizce ?selametle

Kirmizi ile yazdiginiz kismi pek anlayamadim Habibullah.
Dar-ul Harbta olursa kisiler, kadin ve erkek esit mi olacak acaba ?

Evet, kadin yaratilis itibari ile erkekten daha zayiftir ( Mehir bunun icin cok yerinde bir ornektir ) ve dinimizde onun evde karar kilmasini uygun gormustur.
Mu'minelerin de basina talihsiz seyler gelebilir, lakin dogru olan sabir edip Allah buyurdugu sekilde mi hareket etmek yoksa akilci dusunerek mi haraket etmektir ? ( Ki her insanin basina umulmadik durumlar gelebiliyor, ama burda once yapilmasi gereken kisinin kendini Kur'an ve sunnete gore bir muhasebeye cekmesi degil midir Habibullah ahi ? )

Ki karsilasilan zorluklarda akilci davranmak kisi her daim daha da zarara sokmaktadir, basinda haram olan birsey uzun vadede hayir getirmez diye inaniyorum.
 
H Çevrimdışı

Habibullah

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
kadin erkek ile kadinin dustugu aman kimse yardimina gitmiyor ise coluk cocuk il disraida kalmis uzatilan yardim eli yoksa.bu ve bunun gibi bir cok benzeri konularda kadinlara gereken onemin verilmedigi toplumlarda kadin erkekten ustundur..ama ISLAM I SIAR EDINEBILEN ULKELERDE MALESEF BOYLE BIR ULKE YOK,SISTEM YOK,EGER OLURSA BOYLE BIR YAPIDA KADIN ASLA VE ASLA KESINLIKLE ZOR DURUMA DUSMEZ ISLAM DEVLETI KADINA BAKMAYA MECBURDUR.........
 
Usud-ul Harb Çevrimdışı

Usud-ul Harb

Üye
İslam-TR Üyesi
kadin erkek ile kadinin dustugu aman kimse yardimina gitmiyor ise coluk cocuk il disraida kalmis uzatilan yardim eli yoksa.bu ve bunun gibi bir cok benzeri konularda kadinlara gereken onemin verilmedigi toplumlarda kadin erkekten ustundur..

Hakkinizi helal ediniz Habibullah, burayi yine anlayamadim.
Bu ser'i bir gorus mu yoksa sizin gorusunuz mu ?
 
H Çevrimdışı

Habibullah

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
helal olsun kardesim nedemek demek istiyorumki toplumda yasayan muskil durumdaki kadinlarimiz icin soylutorum yoksa bir eli yagda bir eli balda olan bayanlar icindegil kadinlardan gercekten namuslarini izzetlerinihem koruyup hemde calsimak coluguna yemek as goturme durumunda olan kadinlarimiz icin soyluyorum gercek ISLAM i yasayabilsek boyle seyleri degil konusmak aklimizdan biule gecmez..bu durumda olan kadinlarimiz harama sapmamak kaydi ile erkeklerle esittir cunki hane reisidir nlatabildimmi koca yok varsaada ayyas.kumarbaz,kendine hayri yok ne yapacak kadin soruyorum kadin o halde iken sen erkek ileesit degilsin deyip senin calisman haram evde cocuklarina bakacaksin deyip kendi butcen ile elinden geleni yapabiliyorsan yapabiliyorsak guzel ya yapmadiklarimiz yapamadiklarimiz mesele simdi daha acik bir konuma gelmistir umarim...yoksa seri hukumleri hepimiz bilyoruz anlatabildimmi...sende hakkini helal et
 
Usud-ul Harb Çevrimdışı

Usud-ul Harb

Üye
İslam-TR Üyesi
Anladim kardesim, varsa helal olsun insaAllah.
Bazi uhktilerin dustugu durum gercekten cok uzucu.Mesela Cecenistan'da sehid dusen mucahid kardeslerimizin aileleri olan bazi ukhtiler Tr'ye yerlesmisler.
MasaAllah, ne kadar zorlukla karsilasmislar ama yine de dinlerinden taviz vermemisler.
Kafirov'un mintikasinda bulunupda niqab giyen ukhtiler once igrenc saldirilara ugrayip sonra da feci sekilde dovulerek sehid ediliyorlarmis, mucahidler ile akrabaliklari vardir diye.
MasaAllah, dinlerinden taviz vermemek icin hicret edenlerde olmus ve su an belli kamplarda ikamet ediyorlar.
Ben sahsimca inaniyorum ki zorluk karsisinda sabir etmek bu olsa gerek.

Tabii kardesim, bir de sizin dediginiz gibi aile reisinin sonradan sapitmasi gibi durumlarda olabiliyor, bu durumlarda ondan bir sure uzak kalmak, kendi ailesinin yanina yerlesmek cozum olabiliyor.
Tamamen ayrilanlar icin ise hukum nedir bilmiyorum, ama sabredip de Muslumanligindan emin olunan ve kendisine haram olmayanlarin yanina siginmak, disarida erkeklerin arasinda ( bunu derken abartmiyorum kardesim, cunku bugun erkeklerin arasinda olmayan bir is ben sahsen goremedim ) calismaktan evladir diye dusunuyorum.Cunku oyle seyle goruyoruz ki, kadin ve erkek bir arada calisinca gercekten fitne cikiyor, hem erkek icin hem de kadin icin.Iblis cok sabirlidir, kisa vadede cikmasa uzun vadede cikiyor.Birakin sadece bayanlarin calistigi bir yer bile olsa oradaki bayanlarin fikirlerinden etkilenme oluyor.

Evet, bugun kurulu olup can, mal ve nesil guvenligini saglayabilen bir devletimiz yok, ama inanin Islam'in Tr'den daha iyi yasanildigi bolgeler mevcuttur.
Cok bedel odenebilir, ama iman noktasinda cok da bereketlidir insaAllah.
Bu arada, Somalide El Sebab kardeslerimiz cok yol kateddiler, devletimiz kurulursa istikametimiz Somali olacak insaAllah :)
 
H Çevrimdışı

Habibullah

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
tabiki daha iyi yasanildigi yer var nedine ornegin neler vermezdim orada yasamak icin sokakta harama bulasma diye bir seyin olabilmesi nerede ise imkansiz ve daha bir cok sey...
 
Usud-ul Harb Çevrimdışı

Usud-ul Harb

Üye
İslam-TR Üyesi
tabiki daha iyi yasanildigi yer var nedine ornegin neler vermezdim orada yasamak icin sokakta harama bulasma diye bir seyin olabilmesi nerede ise imkansiz ve daha bir cok sey...

Medine dediginiz gibi pek guzel kardesim, ama ne acidir ki bugun suud tagutu orada hukum suruyor, son donemde okullardaki egitim mufredati degistirilmis.
Artik gavura bile gavur diyemiyormus o mufredati degistirilmis okullardan mezun olanlar.Ve cihada katilmak isteyen gencler ozel yapilan rehebilitasyon merkezlerinde pasifize ediliyorlarmis...
 
H Çevrimdışı

Habibullah

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
bizler kendimizi kendimiz mesul olduklarini nezaman ISLAM sistemine gore dort dortluk yapariz o bozuk duzenlerin temsilcileri bir saat bile dayanamaz yunanli kardesin videosunu gordunmu simdi ona sen keferesin soylesin boylesin gibi davranilsa o arkadas kazanilabilirmiydi tabiki yeterki bizler gercekten guzel insanlar olalim ornek olalim....
 
Üst Ana Sayfa Alt