Anladim kardesim, varsa helal olsun insaAllah.
Bazi uhktilerin dustugu durum gercekten cok uzucu.Mesela Cecenistan'da sehid dusen mucahid kardeslerimizin aileleri olan bazi ukhtiler Tr'ye yerlesmisler.
MasaAllah, ne kadar zorlukla karsilasmislar ama yine de dinlerinden taviz vermemisler.
Kafirov'un mintikasinda bulunupda niqab giyen ukhtiler once igrenc saldirilara ugrayip sonra da feci sekilde dovulerek sehid ediliyorlarmis, mucahidler ile akrabaliklari vardir diye.
MasaAllah, dinlerinden taviz vermemek icin hicret edenlerde olmus ve su an belli kamplarda ikamet ediyorlar.
Ben sahsimca inaniyorum ki zorluk karsisinda sabir etmek bu olsa gerek.
Tabii kardesim, bir de sizin dediginiz gibi aile reisinin sonradan sapitmasi gibi durumlarda olabiliyor, bu durumlarda ondan bir sure uzak kalmak, kendi ailesinin yanina yerlesmek cozum olabiliyor.
Tamamen ayrilanlar icin ise hukum nedir bilmiyorum, ama sabredip de Muslumanligindan emin olunan ve kendisine haram olmayanlarin yanina siginmak, disarida erkeklerin arasinda ( bunu derken abartmiyorum kardesim, cunku bugun erkeklerin arasinda olmayan bir is ben sahsen goremedim ) calismaktan evladir diye dusunuyorum.Cunku oyle seyle goruyoruz ki, kadin ve erkek bir arada calisinca gercekten fitne cikiyor, hem erkek icin hem de kadin icin.Iblis cok sabirlidir, kisa vadede cikmasa uzun vadede cikiyor.Birakin sadece bayanlarin calistigi bir yer bile olsa oradaki bayanlarin fikirlerinden etkilenme oluyor.
Evet, bugun kurulu olup can, mal ve nesil guvenligini saglayabilen bir devletimiz yok, ama inanin Islam'in Tr'den daha iyi yasanildigi bolgeler mevcuttur.
Cok bedel odenebilir, ama iman noktasinda cok da bereketlidir insaAllah.
Bu arada, Somalide El Sebab kardeslerimiz cok yol kateddiler, devletimiz kurulursa istikametimiz Somali olacak insaAllah