Çözüldü Küfür İçeren Sözleşmelerde Zarureti Nasıl Belirleyebilirim?

B Çevrimdışı

Bjelkovic46

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm.

Bildiğiniz üzere internet üzerinden yapılan neredeyse bütün alışverişlerde (yemek,alışveriş,internet,oyun,abonelik vs) "Kullanıcı Sözleşmesi" adı altında tağut mahkemeleri yetkili olduğunu ifade eden maddeler var. Bu tür sözleşmelere zaruret halinde imzalanmasına cevaz verdiğinizi hatılıyorum. Sormak istediğim zarureti nasıl belirleyebilirm? Çünkü bu konuda ifrat ya da tefrite kaçmaktan çok endişe ediyorum

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetullah
Selamün aleyküm.

Bildiğiniz üzere internet üzerinden yapılan neredeyse bütün alışverişlerde (yemek,alışveriş,internet,oyun,abonelik vs) "Kullanıcı Sözleşmesi" adı altında tağut mahkemeleri yetkili olduğunu ifade eden maddeler var. Bu tür sözleşmelere zaruret halinde imzalanmasına cevaz verdiğinizi hatılıyorum. Sormak istediğim zarureti nasıl belirleyebilirm? Çünkü bu konuda ifrat ya da tefrite kaçmaktan çok endişe ediyorum
Cevaz verdiğimiz satırların öncesinde ve sonrasında açıklamalarımız mevcuddur. Bunlardan
Kardeşim, küfür içerikli sözleşmeler ihtilaflı meseledir.
İslam alimlerinden bir kısmına göre yazı söz gibi iken bir kısmına göre ise yazı söz gibi değil bilakis sözden kinayedir. Yazı söze benzemez ve burada kişinin niyetine itibar edilir.
Buna göre “Yazı söz gibidir” diyen alimlere göre; küfür ilke ve inkılaplarının altına imza atan kimse kâfir olurken; “Yazı söz gibi değildir bilakis kinayedir” diyen alimlere göre ise bu şekilde bir imza atan kimse kâfir olmaz. Ancak büyük tehlike altındadır.

Küfür İçerikli Sözleşmeleri İmzalamanın Hükmü Nedir?
Bu izahattan sonra diyeceğimiz;
İslam diyarının mevcud olmadığı günümüzde küfür diyarında ikâme eden müslümanların namusaît şartları göz ardı edilerek ve alternatif doneleri, çözümleri ortaya koymadan; katı bir tutumla itiraz edenlerin elektrik , su, doğalgaz, diploma, ehliyet, telefon, tapu vs. vs alırken sözleşmeler karşısında İslama uygun olarak ne yaptıklarını belgelemeleri gerekmektedir. Aksi taktirde samimi değillerdir.
Meşru şekilde temin edilen program veya site sahiblerinin ğayr-ı İslam-i tekliflerle kabul ettirilerek onaylatılmasına mecbur bırakılması durumunda işin takva yönüne bakacak olursak bu tür sözleşmelerden uzak durup sakınmak gerekir. Fakat buna rağmen, ürün sahiblerinin 'nefsi ve demagojik' hezayanlarını, maddeler halinde ortaya atarak 'onlaylama durumunda kabul etmiş sayılırsınız' iddiaları geçersizdir, bâtıldır! Bu tür fasid iddia ve sözleşmeleri (kendince) zaruratten dolayı kabul ederek onaylayan kimsenin tağuta muhakeme olmayı kabul eden kâfir konumunda olmayacağını düşünüyorum.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt