Kardeş çok güzel yazmışsın Allah razı olsun.
Lakin demek istediğim nokta şu, bir cemaat bazı şeyleri öncelik olarak görür ve bazılarını da erteler. Bu cemaatin kendisine bağlı bir durumdur ve beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez.
Birleşme yolunda gerçekten Türkiyedeki tevhid ehli alimler, davetçiler, sözü geçen adamlar vebal altında. Burda bir şüphem yok. Ümmetin birliğinin vucubiyetine olan ihtiyacın en had safhada olduğu bir zamanda ictihadı bir takım farklılıklar öne sürülerek hiçbiri birleşme noktasında bir adım atmıyor. Bu vebal olarak yeter, bu ayrı konu.
Fakat şu da bi gerçek ki Suriye'de olanlar, gruplar, ketibeler muammadır. Daha Dün iyi dediğin grub bir bakıyorsun bugün yoldan sapmış, yarın ne olacağı hiçbir şekilde belli değil. Vakıa buna şahiddir. Ümmetin genç evlatları ne olacağı belirsiz bir çarkta şehid oluyor. Ee napalım yani tüm mucahidler Suriye'yi terk etsin, Suriye Rafizi'lere kalsın, bunu mu söylüyorsun? Hayır Vallahi hayır. Yapabileceğimizin en iyisi ile oraya destek olalım. Fakat Dünya'nın çeşitli bölgelerinden kaç bin mucahid şehid oldu Suriye'de? Peki elde ne var? Vallahi kayda değer bir şey yok. Hala hergün Idlıb,Dera,Raqqa,Deir ezZor bombalanıyor, yüzlerce masum çocuk şehid oluyor. Ümmetin delikanlıları, gelecekleri öğütülüyor bir nevi.
Şimdi böyle bir vakıa var iken, cepheye insan göndermeyen bir cemaat ne kadar eleştirilir, Allah bilir.
Fakat bildiğim kadarı ile bu cemaat Suriye'ye, çeşitli ketibelere her türlü yardımı yapıyor.
Allah mucahidlere yardım etsin, atışlarını isabetli kılsın.
Mazlum mustazafların başındaki şu zulmü de mucahidlerin elleri ile bertaraf etsin.
Allahumme amin.
ALLAHumme amin
Jazakallahu hayran kesıra
Evet surıyede cesıtlı ketıbe ve grupların olması elbette zaferi gecıktırıyor onlarda bunun farkında yanlız alımler soyle guzel bır adım atıp onları bır olarak bır arada tutmaya calıssa kı calısıyorlar ama yeterlı olmuyor.
İşin vahım kısmı surıye bızım hemen yanıbasımız yanı cok kardes hak yolda canını malını aılesını ALLAH zulcelal e feda ve emanet ettı ALLAH zulcelal onlardan razı olsun. ve kabul buyursun.
Amac cihad meydanlarına adam gondermek veya toplamak degıl
AMAC islama ve islam sancagına sahıp cıkıp desteklemek ve onlarla bır olmaktır.
Akıllı olan adamı gondermene gerek yok zaten su akar yolunu bulur..
O bu ecırden asla mahrum bırakmaz kendını.
Ayrıca zafer ALLAH zulcelal ın elınde olan bırsey İnsaallah Hepsi cennete yuruyor akın akın Bu kula yetmezmı Insan sevdıklerını bu ecırden mahrum etmez..
Misal
Rasulallah Uhudda yenılınce vazmı gectı cıhaddan Ne oldu hatalar goruldu dersler alındı ALLAH zulcelal en guzel fethlerı ıhsan ettı.
Yanı ortalık karısık dıye uzak durmak bır ısı yakınken halletmek yerıne ısın ıcınden cıkılamaz hale gelmesıne vesıle olabılır.
Yanı cıhad meydanlarında sehıd olmak kulun basına gelen en guzel ecırlerden bır tanesıdır.
Mucahıdler elbette bır kul emın ol senın benım gıbı İslamı ogrenmeye calısan ılme muhtac nasıhate muhtac ve ılım ehlıne muhtac ınsanlardır.Onlar ılım ehlının en son goze aldıgını en basa cekmıs olanlardır.
ALLAH yolunda her daım hazırlar lakın bu bunyenın ılme ve nasıhate de ıhtıyacı vardır.
İlim ehlı ALLAH ıcın kıtale durmus kımselerden yuz cevırırse bu kez elbette onlar da ılım ehlıde bocalayacaktır.
ELhamdulıllah tahrir in su an ılım heyetı guclu ve ınsaallah dogru yoldalar dıger kardeslerde elbet vaktı gelınce bunu gorup onlara destek vereceklerdır.
Lakın dedıgım gıbı İlim ehlı cıhada cıhad ehlıde ılıme muhtacdır.
Eline sılah alarak tekbır getırerek mucahıd olunmuyor.
İlimle amel edıp quran ve sunnete tabı olup ALLAH zulcelal ın sancagını tas tamam dalgalandırmayla oluyor.
Onun ıcın alımler ılım ehlı hocalar ıslamı bılen adamlar kardeslerını desteklemelı.
Cihad sahalarını uzun yıllar takıp eden ve analız eden bırı olarak
Kafirlerın coktugu ulkelere bak sagında muslumanlar solunda muslumanlar ama kımsenın kılı dahı kıpırdamıyor.
Sonuc kafirler sıra sıra hepsıne cokuyor Neden...!
Muslumanların bu gevsek tutumu yuzunden.Cok bedel odedı muslumanlar.
Elbette herkezı bulan senıde bulacaktır.O vakıt keske ben kardeslerımı savunsaydım onlara sahıp cıksaydımda basıma gelınce bır olup onları yakıp yıkardık dıyeceksın bunlar gercek seyler.
Yasanmıs olaylar bılınen ıslerdır.
Yanı sunu Soyluyorum İslam sancagı nerede dalgalanmak ıcın atesını yakmıssa onu daha da buyutmek gerek
Karsısında gevseklerın ve dunya ehlının yaptıgı gıbı su dokmek degıl..
Sen muslumansın yaw ALLAH ı bılen onu anlayan yeryuzunde onun sancagını dalgalandıracak olansın.
Velhasıl ALLAH zulcelal hak yolda tastamam ıman edenlerı bırlestırsın ve kendıne yaklastırsın.
Olanı en guzelıyle ıslah olmayanı en guzelıyle muslumanlardan ayrıstırsın.
İslam gelsın zulum bıtsın.İnsanlar Rabbıne dogru bır sekılde ıbadet etsın.
İnsanların kısılıgını degıl yaptıgı amellerın yanlısını elestırıyoruz.
Kısı dır ınsaallah tevbe eder duzelır ama yaptıgı ısi yanlısı duzeltmek ıcın bazen 1 asır bıle yetmeyebılır...Ve o kısı o ısten tevbe edıp hakka donene kadar ben o ınsandan berıyım uzagım ne zamana kadar ? hakka donup hakka yaklasana kadar.
Sozlerımı yetım ve kucuk bır kız kardesımın evladımın ummetımızın yetımının sozlerıyle noktalamak ıstıyorum.
Dedıgı gıbı
SEN HANGI UMMETE MENSUPSUN