Soru Kur'an Okurken Korkmak, Zikir Çekerken Titremek Neden Olur?

H Çevrimdışı

hil

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Arkadaşlar ben kuran dinlerken çok korkuyorum. Hatta esniyorum gözlerimden yaş geliyor. Zikir çekerken titredim korktum sonra su içtim ağzımda acı bir tat oldu neden acaba

Nysa Çevrimdışı

Nysa

Üye
İslam-TR Üyesi
Arkadaşlar ben kuran dinlerken çok korkuyorum. Hatta esniyorum gözlerimden yaş geliyor. Zikir çekerken titredim korktum sonra su içtim ağzımda acı bir tat oldu neden acaba
Ve aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh kardeşim.

Kur'an okunurken veya Allah zikredilirken kalpte korku, huşû, gözyaşı ve duygulanma meydana gelmesi normaldir. Hatta Kur'an'da müminlerin bu hâline işaret edilmiştir:

"Allah, sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu ve tekrar tekrar okunan bir kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların derileri ondan ürperir; sonra derileri ve kalpleri Allah'ın zikrine yumuşar." (ez-Zümer 39/23)

Ayrıca Allah Teâlâ şöyle buyurur:

"Müminler ancak o kimselerdir ki Allah anıldığı zaman kalpleri titrer..." (el-Enfâl 8/2)

Bu sebeple Kur'an dinlerken korku hissetmek, kalbin etkilenmesi, gözyaşı gelmesi veya insanın duygulanması tek başına kötü bir şey değildir. Bilakis Allah'ın kelamından etkilenmenin alameti olabilir.

Ancak esneme, titreme veya ağızda acı tat oluşması tek başına manevî bir olaya delalet etmez. Bunlar yorgunluk, stres, heyecan, susuzluk veya başka fiziksel sebeplerden de kaynaklanabilir.

Eğer bu durumlar sürekli oluyor, günlük hayatını etkiliyor veya sağlık açısından rahatsızlık veriyorsa bir doktora danışmanda da fayda vardır.

Kur'an okumaya ve zikre devam et kardeşim. Allah'tan korku ile birlikte rahmetini de ümit et. Çünkü mümin hem korku (havf) hem de ümit (recâ) arasında olur.

Allah Teâlâ kalplerimizi Kur'an ile diriltsin ve bizlere faydalı huşû nasip etsin. Âmin.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt