Şunuda söyliyeyim ben cumhurun bu fikrine karşı İmamı Şafii nin düşüncesine katılan biriyim o nedenle sadece bilgi sadedinde yazdım size. Yani meseleyi alimler tartışmışlar ve ihtilaf etmişler normaldir. Mesela Recm olayında Buharide geçtiğini hatırlıyorum Allahualem yanlışsa lütfen düzeltin..Manasıyla söyliyeyim lafzı aynıyla aklımda yok Hz Ömer buyuruyorki Kur anda recm vardı ve biz uyguladık. Vallahi ileride Ömer Kur ana ekleme yaptı diyecek olmasalar ben onu Kur ana eklerdim. Yani aslında ayet ayeti nesh etmiş oluyor Vasiyet meselesi de ihtilaflı Varise vasiyet yoktur derken Allahın taksimi belirlendi zaten..Ama yine de Alimlerimizin çoğunluğu hadisin Kur anı nesh edeceği kanaatinde..
Aslında meselede en can alıcı nokta şu. Mütevatir hadisin hüccetliği! Çünkü alimlerimiz efendimizin beyanını vahiy olarak telakki ettiklerinden tevatürle gelen hadisin reddini küfür saymışlar haklılar da..Çünkü tevatür derecesinde bir hadisi inkar edebilecek biri yine tevatürle gelen Kur anı da inkar edebilir zaten zımnen etmiş olur. Vesselam
Aslında meselede en can alıcı nokta şu. Mütevatir hadisin hüccetliği! Çünkü alimlerimiz efendimizin beyanını vahiy olarak telakki ettiklerinden tevatürle gelen hadisin reddini küfür saymışlar haklılar da..Çünkü tevatür derecesinde bir hadisi inkar edebilecek biri yine tevatürle gelen Kur anı da inkar edebilir zaten zımnen etmiş olur. Vesselam