Kutlu doğum etkinlikleri ibadet falan değilki siz kalkıp bidat diyorsunuz.
ben kendi fikrimi söylersem; kutlo doğum etkinlikleri,müslümanları bir arada olmaya alıştırmak,yada etkinlikte yapılan konuşmalarla müslümanları yeniden Diriltmeye çalışmak ve onlara İslami yaşamı ve İslam için direniş bilinci oluşturmak için yapıldığını düşünüyorum. Kanımca
Peygamberimiz sav ve Islam davasini anlatmak elbette kötü birsey degil ancak Kutlu dogum diye, peygamberi anlatacagim diye, calgili sarkilarla beraber kafiri müslümani (o da süpheli), uzun sakallisi (görmedim) top sakallisi, acik kadini, kapali (sözde) kadini, el ele kol kola kutlu dogum etkinliklerini tvlerde görmek artik normal olan seylerdendir. Simdi onlarda tipki senin gibi diyorki, biz Rasulullah savi anlatiyoruz, islami anlatiyoruz vs sorarim sana bu deyyuzlugu Allah rasulu save ithaf etmek ne kadar dogru olur?
Birseyin bidat olmasi demek sadece fazladan secdeye ya da rukuya gitmek degildir.
Ibadet kavrami cok genis bir kavramdir, Allah Rasulu savin son anlarini iyi okursan onun bu tür etkinlere kesinlikle karsi oldugunu da anlarsin.
Videoya bakarsan, kimse oraya FENERBAHCE - CIZRE maci var diye gitmiyor, karili kizli, anneli babali, collu cocuklu insanlar oraya KUTLU DOGUM ETKINLIGI var diye gidiyor ve videoya bakarsan insanlarin o muzikler icinde costugunu cok iyi anlarsin, simdi bunca olan islam disi seye kalkip birde biz Peygamberi anlatiyoruz dersen ben de derim ki bi halt etmiyorlar.
Bana göre bu videodakilerin nurcu kesimlerden hic bir farki yok. Onlar gül muhammedim deyip farkli tarzda (devlet kanali ile bile) etkinlik yapiyor, onlarinkinde acik kizlar, top sakalli erkekler vs bir arada. Burada yine ayni keza gül muhammedim simgeleri ile kara carsafli kadinlar bir arada oley oley takim maci desteklercesine cosmaktadir.
Ve sonra kalkip ben Rasulullah savi anlattim diyeceksin.
He canim, siz gül vermeye devam edin, savas peygamberi savi de gül peygamberi yaptiniz ya..
Diyecek söz yok.
Islerin en kötüsü sonradan din adina cikarilan herseydir, bu etkinliklerin temelide takim maclari degil din adina cikartilan etkinliklerdir. Bu yüzden bidat kavrami icine girer.
Ha bu günlerde, camilerde sohbet veren varsa ya da herhangibi gruba sohbet veren varsa, millet kutlu dogum diye özel birsey bekliyorsa (hatta beklemiyorsa bile) bu günler de Allah Rasulu savin getirdigi TEVHID dinini asillari ile beraber, peygamberin bu din ugruna cektigi mesakatleri, sahabelerin hangi din ugruna sehid düsdügünü anlatmak sahsi görüsüm güzel olur ama peygamber diye din diye, kadinli erkekli bu sekilde etkinlik yapmak, Allah rasulu sav e yapilmis en büyük saygisizliklardandir. ( seri anlamda yapilani acmiyorum bile)