Kutlu Doğum Bidatı

Abdussamed Seyhani Çevrimdışı

Abdussamed Seyhani

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Peygamber Sevdalıları Platformu İsimli bir grup düzenliyor tüm bunları, Türkiye'nin dört bir yanında.. Bugünde Adana'dalar, ve aldığım habere göre Halay çekerek İlahi söylüyorlarmış

H Çevrimdışı

HAZRETİ MEHDİ

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
ÇALGI ALETLERİ HARAMDIR Selamün aleyküm biliyorsunuz ki müzik hayatımızın içinde olmazsa olmazlardan olmuş artık hatta kanımıza kadar işlemiş buna çalgılı ilahilerde dahil
aşağıya müziğin ve müzikli ilahilerin haram olduğunu açıklayıcı kaynaklar yazdım bunları özet olarak yazdım eğer kaynaklar yeterli gelmezse söyleyin diğer kaynaklarıda yazarım inşallah ama bu sahih kaynakları görüpte muhalefet eden olmaz inşallah selametle….
Şeytan (ondan Allah’a sığınırız.) ve askerlerinin, kullarını saptırmak ve beldeleri fesada uğratmak için en büyük araçlardan biri şarkı ve müziktir. Bu Şeytan onlarla, ALLAH IN kullarını saptırdığı ve doğru yolundan çıkardığı vasıtaların en büyüğüdür.
1- MÜBAH OLAN ŞARKI
Bu sadece sesi yükselterek ve eğlence ve müzik aletleri olmaksızın şarkı söylemektir. Ancak şu şartların yerine getirilmesi gerekir. İçerisinde ALLAH a ortak koşma (şirk), ahlaksızlık Müslümanları yerme, yabancı kadınlara övgü, ve kur yapma, içkilerden bahsetme olmamalıdır.
2- HARAM OLAN ŞARKI
Bu yukarıdaki şartlar kendisine uymayan her şeydir.
YÜCE ALLAH’IN KİTABINDAN ŞARKI VE MÜZİĞİN HARAM OLDUĞUNU BİLDİREN DELİLLER
“İnsanlardan kimi var ki, bilgisizce (insanları) Allah’ın yolundan saptırmak ve onunla alay etmek için laf eğlencesi satın alır. İşte onlara küçük düşürücü bir azap vardır.” (Lokman-6)
Fakih sahabi Abdullah b.Mesud’a (R.A) ayetteki “ lehve’l-hadisin (laf eğlencesinin)”ne olduğu sorulduğunda şöyle cevap vermiştir.
“Kendisinden başka ilah olmayana yemin ederim ki bu şarkıdır.” Bu sözünü 3 defa söylemiştir. (Tefsiru’t –Taberi XI/61
Kur’an’ın tercümanı olan Abdullah b.Abbas radıyallahu anh ise:
“Ayet şarkı ve benzerleri hakkında indi “demiştir. (Buhari, el-Edebu’l-Mufred No:1265)
“Onlardan gücünün yettiğini sesinle oynat; atlılarınla ve yayalarınla onların üzerine yaygarayı bas;mallarda ve evlatlarda onlara ortak ol (bunları haram yoldan kazanmaya sevket); Onlara çeşitli vaadler yap, gerçi şeytan onlara aldatmadan başka bir şey vaat etmez.” (İsra-64)
İmam İbnu’l-Kayyim ALLAH ona rahmet etsin bu ayet hakkında şunları söylemiştir.
“ Şeytanın sesi Ademoğullarını rahatsız eder. O Allah’a itaat dışındaki her türlü sestir. Onu emrettiği ve onu beğendiği için, şeytana nisbet edilmiştir.yok sa bizzat şeytanın sesi değildir. Şarkı Sesi, Ölü için feryat etme, üflemeli, telli ve başka bütün çalgıların sesleri,Ademoğullarının canını sıkan, onları basitleştiren ve rahatsız eden şeytanın seslerindendir.
ŞARKI VE MÜZİĞİN HARAM OLDUĞUNU BİLDİREN SÜNNETTEKİ DELİLLER
Hadis 1
Peygamber Sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyudu;
“Ümmetim arasında, zina yapmayı, ipekli elbiseler giymeyi, şarap içmeyi, çalgı aletlerini çalmayı helal sayan kimseler olacak” (Buhari, Kitabu’l-Eşribe, babu ma cae fimen yestehıllu’l-hamr.)
Bu Hadis, şarkı ve müziğin haram kılındığı konusunda delaleti kesin açık bir nastır.
Hadis 2
“Yüce rabbim bana, içki, kumar, davul ve gitarı haram kıldı.”
(İbn Hacer El-Askalani, Fethu’l-Bari, X/55) Hadis Sahihtir. İmam Ahmed, Müsned , I/127. el-Elbani, “Tahrimu alati’t Tarab’ta Sahih olduğunu Söylemiştir)
Hadis 3
“Bu ümmet içinde, yere batırılma, hayvana çevrilme ve gökten taş yağmasıolacak”
Müslümanlardan birisi Allah ‘ın Rasulü Bu ne zaman olacak diye sordu Rasulullah Sallallahu aleyhi ve selem şu cevabı verdi;
“Şarkıcı kadınlar ve çalgı aletleri yaygınlaşıp içkiler içildiğinde”
(“En-Nihaye”,I/122. Bakınız: “Tahrimu alati’t-tarab” s.78
ŞARKININ VE ŞARKI İLE UĞRAŞANLARIN YERİLDİĞİNE DAİR SAHABE, TABİİN VE DÖRT İMAMDAN NAKLEDİLENLER
1- Osman B.Affan (R.A.) Yüce Allah’ın kendisine olan lütfunu zikretmek üzere şöyle
demişti;
“Ben ne şarkı söyledim. Nede böyle bişeyi yapmak istedim)
2- Abdullah B.Mesud (R.A.) ; Şarkı Suyun bitkiyi büyütüp yaşerttiği gibi, kalpte münafıklığı yeşertir.
3- Abdullah B. Ömer (R.A.); Şarkı söyleyen küçük bir cariyeye rastladı ve şöyle dedi;
“ Şeytan birisini bırakacak olsaydı bunu bırakırdı”
Veki b. El Cerrah Allah ona rahmet etsin şöyle dedi;
Tamburu Al sahibinin kafasında kır. Nitekim İbn Ömer – Allah ondan razı olsun böyle yapmıştır.
İmam Ebu Hanife Allah ona rahmet etsin Şarkının haram olduğunu sert bir ifadeyle söylemiş ve onu dinlemeyi günah saymıştır.
İmam Şafi Allah ona rahmet etsin şöyle dedi;
“Şarkı batıl ve muhale (imkansıza) benzeyen, mekruh eğlencedir. Onunla Çok meşgul olan şahitliği kabul edilmeyen sefih (kişiliği zayıf veya aklı noksandır.)
İmam Malik’e Allah ona rahmet etsin – Şarkı Hakkında soruldu O da şu cevabı verdi;
“ Bize göre bunu ancak fasıklar yapar”
İmam Ahmed b. Hanbel Allah ona rahmet etsin Şöyle Dedi;
“ Şarkı münafıklık doğrur. O benim hoşuma gitmiyor”
İmam Ahmed b. Hanbel Allah ona rahmet etsin Şöyle Dedi;
“ Flüt, Ney, zurna, tambur, ut, rebap (kemençe) ve benzerleri haramdır.
DİNİ VE MİLLİ ŞARKILARLA ÇOCUK VE DOĞUM GÜNÜ ŞARKILARININ HÜKMÜ
“el-Lecnetu’d Daime Li’l Buhusi’l ilmiye ve’l-ifta” ilim heyeti aşağıdaki soruyu şöyle cevaplandırdı:
Soru: Daha önce şarkı dinlemenin hükmünü sorduk. Biz müstehcen şarkıları dinlemenin haram olduğu cevabını verdiniz. Öyle olunca bildiğiniz gibi radyo veya televizyonda devamlı çalgı eşliğinde söylenen dini, milli şarkılarla çocuk ve doğum günü şarkılarının hükmü nedir?
Cevap: “Çalgı kesinlikle haramdır. Dini ve milli şarkıları çalgı eşliğinde olduğundan haramdır. Doğum günleri ise bid’attir. Onlarda bulunmak ve onlara katılmak haramdır.

H Çevrimdışı

HAZRETİ MEHDİ

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Yemin ederim ki, pek azı müstesna olmak üzere çağımızın insanları hak yoldan sapmışlardır. Medet ya Mehdi!

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Peygamber Sevdalıları Platformu İsimli bir grup düzenliyor tüm bunları, Türkiye'nin dört bir yanında.. Bugünde Adana'dalar, ve aldığım habere göre Halay çekerek İlahi söylüyorlarmış

Mustazaflar derneği ,,,

Niye Allah değilde Mehdi kendikendine mi oluşacak sanki mehdi ?

A Çevrimdışı

Away

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Selamünaleyküm.
ben bugün şahid olduğum birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum.
bugün Mardin/Kızıltepe de kutlu doğum etkinliği vardı.ben ile arkadaşımda ordaydık.
ve semada Hem Allah hem Muhammed yazısı gördüm arkadaşımda buna şahit oldu (Ben Allah yazısını gördüm arkadaşımda Muhammed yazısını).
yanlız kameralı telefonum yanımda olmadığı için fotoğraf çekemedim.

Çay-Şakird Çevrimdışı

Çay-Şakird

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Selamünaleyküm.
bugün Mardin/Kızıltepe de kutlu doğum etkinliği vardı.ben ile arkadaşımda ordaydık.
ve semada Hem Allah hem Muhammed yazısı gördüm arkadaşımda buna şahit oldu (Ben Allah yazısını gördüm arkadaşımda Muhammed yazısını).
kardeş bu dediğin doğru olsa bile bazı teknolojik şeylerle sağlanabilir, ve velev ki böyle oldu bu mustazafların kerametine mi delil?

A Çevrimdışı

Away

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
kardeş bu dediğin doğru olsa bile bazı teknolojik şeylerle sağlanabilir, ve velev ki böyle oldu bu mustazafların kerametine mi delil?

kardeşim ben böyle bişeymi dedim? senin dünden mi hazırsın bunları söylemeye .ben sadece bu gün ne gördüm onu sizinle paylaşmak istedim.
ve ben kutlu doğum etkinliği bidat olarak görmüyorum.

A Çevrimdışı

Away

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Kutlu doğum etkinlikleri ibadet falan değilki siz kalkıp bidat diyorsunuz.
ben kendi fikrimi söylersem; kutlo doğum etkinlikleri,müslümanları bir arada olmaya alıştırmak,yada etkinlikte yapılan konuşmalarla müslümanları yeniden Diriltmeye çalışmak ve onlara İslami yaşamı ve İslam için direniş bilinci oluşturmak için yapıldığını düşünüyorum. Kanımca :)

Çay-Şakird Çevrimdışı

Çay-Şakird

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
halihazırda toplumdaki günleri amaca uygun şekilde kullanıp Allahı razı edebilecek yöne çekebilmek vardır, bir de Allahın rızasından uzaklaşılarak gelenekleşmiş ancak dinde olmayan şeyleri inatla sürdürmek vardır. kandillerin eleştirisi yapılırken(özellikle internette) insanlara doğru üslupla yaklaşılmadığını gördüm, dolayısıyla bir adam gelip "e bayrama da bidat deyin" gibi garip garip cevaplar veriyor. fakat bu kandil günlerinde aklı başında bir hoca veya hatib insanlar bu niyetle bir araya gelmişken tevhidin, tağutun anlatılacağı ve her ne olursa olsun hayatımızı Kurana göre düzenlememiz gerektiğini söyleyebilmelidir, aksi halde insanları kazanma amacıyla değil uzaklaştırma amacıyla konuşmaktan farklı bir şey yapılmaz, bu durumun sebebi de malesef dini çabucak öğrenerek bir süre içinde "tebliğcilik" maratonuna başlama telaşı...

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
Selamünaleyküm.

Kardeş bidat olan yerlerde şeytanın sihrinden ve aldatmacasından kaynaklanan sizce keramet ama şeytanın gözbağcılığının tuzağına düşmüş olabilirsiniz.Şeytan zaten Allahı inkar etmiyor.Onunla aldatmayacağını da düşünemezsin.Şeytanlar en çok insanları bidatlerle saptıracağını biliyor zaten.Nice tasavvufçularda bu tür sihir ve gözbağlamacılığından tarihte sapıtmıştır.İlk önce yapılanların bidat olduğu ortada,çünkü insanların toplanması kutlama yapmak üzere yapılmaktadır.Bu durumun kuran ve sünnette yeri olmadığı açıktır.Şu anda ümmet üzerine zaruri olarak acil durumda farz olan küfür hakimiyetinden selamete çıkmanın yollarına girmektir.Orada meydanda toplanan kişiler sizce bu kurtuluşu mu gerçekleştirdiler.ümmetin kurtuluşu ilim ve cihad da değilmidir.Oradaki kaç kişi ilim sahibi oldu yada cihada çıktı.Sizler de bidatlerden keramet çıkararak şeytanın tuzağına düşmüşsünüz ve buraya samimi olarak yazmanızla başkalarını da bu bidatlere olan sevgisini arttırıyorsunuz.Bundan vebal almamak için bu tür şeyleri samimiyetle anlatmamanız yada yazmamanız gerekir.
https://www.islam-tr.org/tevhid/32142-islamda-keramet.html

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Kutlu doğum etkinlikleri ibadet falan değilki siz kalkıp bidat diyorsunuz.
ben kendi fikrimi söylersem; kutlo doğum etkinlikleri,müslümanları bir arada olmaya alıştırmak,yada etkinlikte yapılan konuşmalarla müslümanları yeniden Diriltmeye çalışmak ve onlara İslami yaşamı ve İslam için direniş bilinci oluşturmak için yapıldığını düşünüyorum. Kanımca :)

Peygamberimiz sav ve Islam davasini anlatmak elbette kötü birsey degil ancak Kutlu dogum diye, peygamberi anlatacagim diye, calgili sarkilarla beraber kafiri müslümani (o da süpheli), uzun sakallisi (görmedim) top sakallisi, acik kadini, kapali (sözde) kadini, el ele kol kola kutlu dogum etkinliklerini tvlerde görmek artik normal olan seylerdendir. Simdi onlarda tipki senin gibi diyorki, biz Rasulullah savi anlatiyoruz, islami anlatiyoruz vs sorarim sana bu deyyuzlugu Allah rasulu save ithaf etmek ne kadar dogru olur?

Birseyin bidat olmasi demek sadece fazladan secdeye ya da rukuya gitmek degildir.

Ibadet kavrami cok genis bir kavramdir, Allah Rasulu savin son anlarini iyi okursan onun bu tür etkinlere kesinlikle karsi oldugunu da anlarsin.

Videoya bakarsan, kimse oraya FENERBAHCE - CIZRE maci var diye gitmiyor, karili kizli, anneli babali, collu cocuklu insanlar oraya KUTLU DOGUM ETKINLIGI var diye gidiyor ve videoya bakarsan insanlarin o muzikler icinde costugunu cok iyi anlarsin, simdi bunca olan islam disi seye kalkip birde biz Peygamberi anlatiyoruz dersen ben de derim ki bi halt etmiyorlar.

Bana göre bu videodakilerin nurcu kesimlerden hic bir farki yok. Onlar gül muhammedim deyip farkli tarzda (devlet kanali ile bile) etkinlik yapiyor, onlarinkinde acik kizlar, top sakalli erkekler vs bir arada. Burada yine ayni keza gül muhammedim simgeleri ile kara carsafli kadinlar bir arada oley oley takim maci desteklercesine cosmaktadir.

Ve sonra kalkip ben Rasulullah savi anlattim diyeceksin.

He canim, siz gül vermeye devam edin, savas peygamberi savi de gül peygamberi yaptiniz ya..

Diyecek söz yok.

Islerin en kötüsü sonradan din adina cikarilan herseydir, bu etkinliklerin temelide takim maclari degil din adina cikartilan etkinliklerdir. Bu yüzden bidat kavrami icine girer.

Ha bu günlerde, camilerde sohbet veren varsa ya da herhangibi gruba sohbet veren varsa, millet kutlu dogum diye özel birsey bekliyorsa (hatta beklemiyorsa bile) bu günler de Allah Rasulu savin getirdigi TEVHID dinini asillari ile beraber, peygamberin bu din ugruna cektigi mesakatleri, sahabelerin hangi din ugruna sehid düsdügünü anlatmak sahsi görüsüm güzel olur ama peygamber diye din diye, kadinli erkekli bu sekilde etkinlik yapmak, Allah rasulu sav e yapilmis en büyük saygisizliklardandir. ( seri anlamda yapilani acmiyorum bile)

A Çevrimdışı

Away

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
fakat bu kandil günlerinde aklı başında bir hoca veya hatib insanlar bu niyetle bir araya gelmişken tevhidin, tağutun anlatılacağı ve her ne olursa olsun hayatımızı Kurana göre düzenlememiz gerektiğini söyleyebilmelidir, aksi halde insanları kazanma amacıyla değil uzaklaştırma amacıyla konuşmaktan farklı bir şey yapılmaz, bu durumun sebebi de malesef dini çabucak öğrenerek bir süre içinde "tebliğcilik" maratonuna başlama telaşı...

Muvahhid kardeşim,yada abim, Senin dediklerine katılıyorum.ve bu kutlu doğum etkinliği yapanlar senin de dediğin gibi Tağutu,kuranı,Cihadı anlatmıyorsa ben de bunları şiddetle kınarım.
birçok kişi oraya bazı şeylerin farkında olmadığı halde sırf müzikli olduğu için coşkulu olduğu için katılanlar var Elhamdulillah ben onlardan değilim.Ameller niyetlere göredir.
ben şahsım adıma oraya,hani olurda kafirler yada zalimler bunları izlerse müslümanları az görmesinler vs. gibi şeyler için gittim.

ve dünkü etkinlikte konuşmacılardan biri şöyle dedi(hatırladığım kadarıyla) ;Biz peygamberi unutmadık ki hatırlayalım.ondan sonra,
İslam topraklarındaki işgallere değindi,kafirlerden bahsetti birlik olmamız gerektiğini anlattı,SAHABELERİN CİHADINI ANLATTI,MÜCAHİDLERİ ANLATTI VE BİZİMDE BU YOLDAN GİTMEMİZ GEREKTİĞİNİ ANLATTI. ve devam etti...

A Çevrimdışı

Away

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Kardeş bidat olan yerlerde şeytanın sihrinden ve aldatmacasından kaynaklanan sizce keramet ama şeytanın gözbağcılığının tuzağına düşmüş olabilirsiniz.Şeytan zaten Allahı inkar etmiyor.Onunla aldatmayacağını da düşünemezsin.Şeytanlar en çok insanları bidatlerle saptıracağını biliyor zaten.Nice tasavvufçularda bu tür sihir ve gözbağlamacılığından tarihte sapıtmıştır.İlk önce yapılanların bidat olduğu ortada,çünkü insanların toplanması kutlama yapmak üzere yapılmaktadır.Bu durumun kuran ve sünnette yeri olmadığı açıktır.Şu anda ümmet üzerine zaruri olarak acil durumda farz olan küfür hakimiyetinden selamete çıkmanın yollarına girmektir.Orada meydanda toplanan kişiler sizce bu kurtuluşu mu gerçekleştirdiler.ümmetin kurtuluşu ilim ve cihad da değilmidir.Oradaki kaç kişi ilim sahibi oldu yada cihada çıktı.Sizler de bidatlerden keramet çıkararak şeytanın tuzağına düşmüşsünüz ve buraya samimi olarak yazmanızla başkalarını da bu bidatlere olan sevgisini arttırıyorsunuz.Bundan vebal almamak için bu tür şeyleri samimiyetle anlatmamanız yada yazmamanız gerekir.
https://www.islam-tr.org/tevhid/32142-islamda-keramet.html

Allah aşkına bidaha onların kerameti,bunların kerameti,yada şeytanın aldatmacası deyip durma.(Niyetin temiz,ama ben bunların farkındayım inşaAllah)
ben kerametten bahsetmedim.bu keramet konusunu kapatın lütfen.

A Çevrimdışı

Away

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
He canim, siz gül vermeye devam edin, savas peygamberi savi de gül peygamberi yaptiniz ya..

Diyecek söz yok.

Islerin en kötüsü sonradan din adina cikarilan herseydir, bu etkinliklerin temelide takim maclari degil din adina cikartilan etkinliklerdir. Bu yüzden bidat kavrami icine girer.

Ha bu günlerde, camilerde sohbet veren varsa ya da herhangibi gruba sohbet veren varsa, millet kutlu dogum diye özel birsey bekliyorsa (hatta beklemiyorsa bile) bu günler de Allah Rasulu savin getirdigi TEVHID dinini asillari ile beraber, peygamberin bu din ugruna cektigi mesakatleri, sahabelerin hangi din ugruna sehid düsdügünü anlatmak sahsi görüsüm güzel olur ama peygamber diye din diye, kadinli erkekli bu sekilde etkinlik yapmak, Allah rasulu sav e yapilmis en büyük saygisizliklardandir. ( seri anlamda yapilani acmiyorum bile)

Abi,dediklerine katılıyorum.yanlız eğer onlar(etkinlik yapanlar)sırf "gül Muhammedim yada Anam babam sana feda olsun Ya Resulullah." demek için çıktı diyorsan kusura bakma yanılıyorsun.Kusurları var,yok demiyorum.
Dünki katıldığım etkinlikte dedilerki Biz Peygamberi unutmadık ki hatırlayalım" yani biz buraya bunları anlatmak için çıkmadık diyor.
Dünki konuşmada onlarda daha önce hiç alışılmadık konuşmalar yapıldı Cihadtan bahsedildi,İman ile Küfrün savaşından bahsetti,sahabelerin cihadından bahsettiler,Zulme boyun eğmemek gerektiğini anlattı.ve Müslümanlarında bu yoldan (Tebliğ ve Cihad) yolundan devam etmeleri gerektiğini vurguladı.
Cihadtan bahsedilmeyen,işgal altındaki müzlüman topraklardan bahsetmeyen,yada Şöyle söyliyim; Mücadeleyi sadece tebliğde ve tatlı su müslümandığında arayanlara Karşıyım.

A Çevrimdışı

Away

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
HEPİNİZİN SAMİMİ VE NİYETİNİZİN ALLAH İÇİN OLDUĞUNU BİLİYORUM.
AMA BUNLARIDA SÖYLEMEM GEREKTİ.