O
Bir kardeş sağolsun diğer başlıklarda tartıştığımız "Mehdi (ra) Türklerle savaşır" anlamında yanlış tercüme edilen hadisinin orjinal metnini bulmuş, özelden mesajla gönderdi. Onunla tartışmamız biraz daha ilmi noktada olunca buraya da taşımak istedim. Katkı yapacak kardeşlerimiz lütfen polemik yaratmadan buyuracaklarsa başımızın üzerinde yeri var. Diğer türlü kirlilik yapıp başlığı kilitletmesinler boş yere diğerlerindeki gibi. (Ki kilitlenmesi için bir neden yoktu bence, o ayrı.)
Gerçi gönderen kardeşte nedense sert giriş yaptı ama önemli değil. Hüsn-ü zan edelim birbirimize karşı.
Bir de anlamsız bir tavır var Türkler'in Mehdi (ra) ordusu olacağını söyledim diye. Tersini kanıtlamak için neden uğraşılıyor anlamış değilim. Üstelik delilsiz, saçma sapan kişisel çıkarım ve düşüncelerle yapılıyor bunlar.
Arkadaşın bana özelden gönderdiği ilk mesaj şu şekilde:
Gerçi gönderen kardeşte nedense sert giriş yaptı ama önemli değil. Hüsn-ü zan edelim birbirimize karşı.
Bir de anlamsız bir tavır var Türkler'in Mehdi (ra) ordusu olacağını söyledim diye. Tersini kanıtlamak için neden uğraşılıyor anlamış değilim. Üstelik delilsiz, saçma sapan kişisel çıkarım ve düşüncelerle yapılıyor bunlar.
Arkadaşın bana özelden gönderdiği ilk mesaj şu şekilde:
forumda hadis hakkında yazdığını gördüm, hadisler senin babanın malı değildir istediğin gibi evir çevir, hadisi tahrif et sonrada türklerin lehine olduğunu iddia et. subhanallah.
hadisin metni budur :
عن الحكم بن نافع قال: يقاتل السفياني الترك, ثم يكون على يدي المهدي, وهو أول لواء يعقده المهدي, يبعثه إلى الترك
Sufyaniler türkler ile savaşır, sonrasında onları yoketme Mehdinin elindedir, Mehdi tarafından kurulan ilk orduda,Türklerin üzerine gönderilir.
Az biraz arapçan varsa hadisin sonunu okuyabilirsin. hadis açıktır. ayrıca türklerin kafir bir kavim olacağı meşhur kostantiniyye hadisi ilede sabittir. Hadist "kostantiniyye fethedilecektir." diyor, fetih ise islam beldesi olmayan yeri ele geçirmektir.
o yüzden Allah'ın dinine milliyetçiliğin sebebiyle iftira atma, ister türk olsun ister arap, bize düşen dine teslimiyyettir.