O
Naim bin Hammad icin bakin ne deniliyormus
https://www.islam-tr.org/konu/siyah...tilafi-hakkindaki-hadislerin-sahihligi.36821/
Işid'le ilgili hadisin geçtiği kaynak'ta yine Naim bin Hammad'ın aynı kaynağıdır. Şu sıralar meşhur olan, ışid'i sanki resim çizer gibi anlatan hadis-i şerif, (ona da mı aynı yorumu yapacaksın?):
Siyah sancakları gördüğünüz zaman bulunduğunuz toprağa yapışın.Ellerinizi ayaklarınızı kıpırdatmayın.Sonra güçleri görünmeyen zayıf bir topluluk çıkacak.Kalpleri demir parçaları gibi katı kalpli olacak.Onlar devlet Eshabıdırlar.Hiçbir söze ve ahde vefa göstermeyecekler.Hakka çağıracaklar fakat onlar hakkın ehli değillerdir.İsimleri künyeli olucak.Nisbetleri karyeler(yaşadığı beldeye nispetli) olucak.Saçları kadın saçı gibi sarkık olucak.Aralarında ihtilafa düşecekler. Sonra Allah hakkı dilediğine verecek. (Nuaym b. Hammad)
Ayrıca hadis kaynaklarını birbirine kıyaslayarak sahihlik tetkiki yapılmaz. Buhari'nin (ra) sika dediği 400 raviye Müslim (ra) "sika değildir" diyerek kendi külliyatına almamıştır. Aynı şekilde Buhari'de (ra) Müslim'in (ra) sika dediği 600 raviyi "sika değildir" diyerek kendi hadis külliyatına almamıştır.
Biz ehl-i sünnet olarak ikisini de sahih kabul ederiz. Ama yinede sen kalkar ben hadis-i tetkik ettim, ben inanmıyorum bu hadise diyorsan senin bileceğin şey. Seni zorla inandıracak değiliz hadis-i şeriflere.
Bu arada sabahtan beri hadis'in manasına itiraz edip zorla anlamını Türklerin aleyhine çıkarmaya çalışıyordunuz, şimdi cevabını aldınız, yetmedi bu kez "hadis sahih değil" demeye başladınız değil mi. Aferin devam. Okuyanlar anlayacaktır zaten her şeyi.