...Velev ki ben cahilim bari sen alimliğini gösterde biraz edebli ol...
selametle... ben araya girdim kusura bakmayın...
selametle... ben araya girdim kusura bakmayın...
Tekrara dönmeye başladık. Daha önce de söylemiştim. Söylemediğim şeyleri söylemiş gibi bana ithaf edip sonrada cevap bekliyorsun. Yazdıklarımı doğru oku lütfen.
Ben kabirlerin "deve hörgücü" şeklini savunmadım ki sen bana onun delilini soruyorsun.
Türbe (oda) demektir. Ve ölünün üstü kapalı oda üzerine gömülmesi caizdir. Ashab'ın önce Resulullah'ı defnetmesi buna delildir. Hz.Ebubekir (ra) vefat edince, Hz.Ömer'de (ra) aynı şekilde içtihat edip Hz.Ebubekir'i (ra) öyle gömmüştür. Hz.Ömer (ra) vefat ettiğinde de sahabe aynı yolu izlemiştir.
Eğer sen ölünün mezarı kapalı bir oda içine gömülemez diyorsan, delil göstermesi gereken sensin. Bununla ilgili delilin nedir?
وعن جابرٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْه قال: ] نَهىَ رَسُولُ اللَّهِ # أنْ يُجَصَّصَ الْقَبْرُ، وَأنْ يُبْنَى عَلَيْهِ، وأنْ يُقْعَدَ عَلَيْهِ، وأنْ يُكْتَبَ عَلَيْهِ، وَأنْ يُوطأ [. أخرجه الخمسة إ البخاري .7. (5470)- Câbir (radıyallahu anh) anlatıyor: "Rasulullah (aleyhissalâtu vesselâm) kabrin kireçlenmesini, üzerine bina yapılmasını, üzerine oturulmasını, üzerine yazı yazılmasını ve ayakla basılmasını yasakladı." (Muslim, Cenâiz 94, (970); Ebu Dâvud, Cenâiz 76, (3225, 3226); Tirmizî, Cenâiz 58, (1052); Nesâî, Cenâiz 96, (4, 86, 88)Oğuz Horasan diyor ki türbe oda manasındadır.Yerle aynı yükseklikte olursa bir odanın içinde (türbe'nin içinde) mezar olması caizdir.Ben böyle anladım.Bir yanlışlık mı var bu fikirde ?
-Naim, Hakim b. Nafi’den tahric etti. Dedi ki: Süfyani Türklerle savaştıktan sonra, onun yok edilmesi görevi, Mehdi’nin elinde olur. Mehdi ilk kurduğu orduyu da Türk’e (karşı) gönderir.
-Ka’b dan rivayet edilmiştir ki, o dedi: “Ben Mehdî’yi enbiyanın kitaplarında yazılı gördüm ki, onun amelinde ne zulüm vardır ne de ayıp. O ilk harp sancağını Türk’lere karşı çeker. Onları hezimete uğratır ve onlardan esirler ve mallar alır. Sonra Şam’a gider, orayı fetheder. Sonra beraberindeki bütün esirleri azad eder ve arkadaşlarına kıymetlerini öder. Mehdî’den sonra Yemen ahalisinden ve “Kahtan” beldesinden biri halife olur ki, Mehdî’nin din kardeşidir. Onun ameliyle amel eder. Ve Rum şehrini fetheden ve ganimetlerini alan odur.
(Fetava-yi Hadîsiyye, İbn-i Hacer-i Heytemi, s.42)
Laik Türkler hak yolunda olmasalar da hedefleri Süfyani'ye uymadığından Süfyani ile savaşırlar ve yenilirler, aynı durum bir kısım Batılılar (ABD) için de geçerli. Neticede bunların hiçbiri Şeri kanunları istemediğinden Mehdi ile de savaşırlar.
Hz. Mehdi künyesi takmak uygun mu?????
laik Türklerden sağcılar Süfyani'ye karşı savaşacaklar, solcular ona tabi olacaklar,