İnkar etmiyorum, algılayamadığımız şeyler de var olabilirler ancak bir şeye var diyebilmek için onun algılanabilmesi gerekir. Uçan Spagetti Canavarı'na inanır mısın?
Elektrik dediğimiz şey gözle görülebilen (örn. yıldırım) ve elektronlardan müteşekkil bir şeydir. Elektron ise kütlesi ve hacmi olan bir şeydir. Dolayısıyla elektrik dediğimiz şey maddedir. Somut bir şeydir.
Gördüğüm şeyin gerçek olup olmaması biraz felsefi bir meseledir. Gördüğüm şey gerçek midir bilmem ama gördüğüm şey vardır. Rüya da gördüğüm bir şeydir dolayısıyla vardır. Biz yıldırımı da, rüyayı da görürüz. Allah'ı gören var mı peki?
Beyin etten bir maddedir. Düşünme, hafıza gibi şeyler ise beynin işlevleridir. Alzemaher kimdir bilmiyorum ama Alzheimer ise bir hafıza sorunudur. Koku ise burnun algıladığı maddedir.
Saçmalıyorsunuz. Kimsenin bilime iman ettiği yok. Siz herkesi kendinizle karıştırıyorsunuz sanırım. Bilim bilmektir. İman ise bilgi sahibi olmamak, inanç beslemektir. Güneşin var olduğunu bilmek için ise bilim insanı olmaya gerek yok. Gözünüz kör mü, gökyüzündeki koskoca güneşi göremiyor musunuz?
Yoksa “O Kur’an’ı kendisi uydurup söyledi” mi diyorlar? Hayır, (sırf inatlarından dolayı) iman etmiyorlar.
Eğer doğru söyleyenler iseler, haydi onun gibi bir söz getirsinler!
Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
Yoksa, gökleri ve yeri onlar mı yarattılar? Hayır, onlar kesin olarak inanmıyorlar.
Yoksa, Rabbinin hazineleri onların yanında mıdır? Ya da her şeye hâkim olan kendileri midir?
tur suresi 33-34-35-36-37 . ayet
sana soruyorum eğer Allah yok ise ve kuran uydurma bir söz ise 1500 yıldır Allahı inkar eden ve ona karşı nankörlük edenler neden ondan daha iyi ona denk hatta ona benzer bir söz getiremediler...
Kuranda hata yoktur ! Kehf suresi 86. ayet
Kimin Cennete Gideceğini Allah Mı Belirliyor? | Ateistlere Cevap
Görmeden Allah'ın varlığını nasıl biliriz? !! ( Tr alt).sanalmuhafızlar