Her seyin hayırlısını istemek lazım ALLAH'tan. Eş, iş, evlat hatta mahallemizdeki sokak hayvanına kadar.
Dua ederken ısrarcı olmak güzel ama ne yapılsa olmuyorsa "illa o olsun" diye tutturmamak da çok önemli.
Biri veya bir şey hayırlıysa bile onun hakkında imtihan yaşamayacağımız anlamına gelmez.
Eş iyi olsa evlat sıkıntı olabilir, evlat iyi olsa başka şeyler sıkıntı olabilir. ALLAH'ın verdiği bir sıkıntı daha beter olabilecek sıkıntıdan korumak için olabilir.
Örneğin diyelim kişinin eli kesilmiş biraz, üzülüyor fakat o an eli kesilmese iki üç adım sonra kolunun kırılacağı bir durum yaşayacaktı. Yani ALLAH bir musibet vermiş ama daha beter bir musibetten korumuş. Ve düşünün ki bizim bildiğimiz bilmediğimiz şekilde bir günde ALLAH bizi nice şeylerden koruyordur.
Bir kere başımın yanında ampul patladı paramparça oldu. Parçalar karşı tarafa gitti. Cam kırıklarını bilirsiniz bir yerde kırılsa bile taa diğer odada bile parça görebilirsiniz,(çok uzağa giderler çünkü) Fakat benim üstüme zerre kadar bile cam parçası gelmemişti.
Bir keresinde de pencerenin önündeki kanepede oturuyordum bir sebepten dolayı kalktım saniyeler sonra pencere kanepeye düştü perde yırtıldı.
Bazılarına küçük gibi görünen ama Rabbimizin bizi nasıl da koruduğunu, gözetlediğini gösteren çok kıymetli hadiseler bana göre bunlar.
Aslında gaflete düşmeden her şeye bu açıdan bakabilsek bizden mutlusu olmazdı. İnşaAllah başarırız bunu.
Evlilik içinde kendinizi o kadar sıkmayın, siz ALLAH'ın diniyle ilgilenirken ALLAH dilerse nasibinizi karşınıza bile çıkarabiliyor. Benim hiç evlenmek gibi bir derdim yokken olmuş olan bir şey bu.
Kadınlara gelince, ben bu zamanda iyi bir ortamda olacaksa bir kadının ayakları üzerinde durup çalışması gerektiğine inanıyorum inşaAllah. Çünkü ALLAH korkusunun çoğundan alınmış olan bir toplumda insan bide maddi anlamda muhtaç olduğu zaman merhamet eden pek olmayabiliyor. Yani bazıları sana para verdiğinde sanki sen köleymişsin o sahibinmiş gibi davranabiliyor. (Gözlemlere göre diyorum)
Bazı kadınlar bunu takmıyor ama başkalarına yük olmak ağır geliyorsa eğer iş konusu kadın için önemli oluyor.