Söylenmesi gerekenleri açıkça söylese idi, o kadar kişi hala dinleme fırsatı bulamazdı. Evet, evirip çeviriyor kimselere dokunmadan ama onun usulünü bilen takipçileri almaları gereken ince mesajı alabiliyor. Esasen "almaya hazır olan" alabiliyor, diğerleri ise fark etmiyor ve tepki de vermiyor.
Doğrusu bir çeşit tebliğ yöntemi olarak gördüğüm bu metoda karşı birşey diyemiyorum; tebliğin bu çeşitleri de olsun hiç yoktan iyidir ve hatta belki sandığımızdan da faydalı etkileri vardır. (Hatalı olduğu için konuştuğu konuları ayrı tutuyorum, kastım: bildiği halde ilk çırpıda anlaşılır nitelikte anlatmadıkları)
Nureddin Yıldız ile ilgili şahsi düşünce ve tecrübemi paylaşmak istedim :
Kendisinin sıkı takipçileri arasında tevhidî dönüşüm yaşamaya meyilli az insan olmadığı kanaatinde olduğumu en baştan söyleyeyim. Tabii bu benim birebir gözlediğim değil öngördüğüm bir şey, o yüzden Allahu alem diyorum.
Ben şahsımın akidevî ıslah çalışmalarının ön aşamalarında Nureddin Yıldız da dinledim, sitesinden de istifade ettim. Aslında daha evvelden de dinlerdim de bu seferki bakış açısı daha çok hakkı bulmaya yönelikti. Açıkçası bana kattığı farkındalıklar elbette oldu ama kafamı da karıştırarak tevhidi benimseme sürecimin uzamasında bir rol oynadı demek zorundayım.
Birçok video serisi çok değerli; lakin ben tarikatlar ve tasavvufa karşı ehl-i sunnet bakışını yakalamaya çalışırken o Mahmut Ustaosmanoğlu ile ilgili olan serisi çorba yapmıştı zihnimde. Çünkü sitesinde tarikatlara dair cevaplarını okumuştum, bütünleşmedi bunlar. Esasen, seri boyunca alttan alttan aleyhte tespit ve imalar da mevcuttu, dediğiniz gibi anlamaya hazır olan anlayabiliyor; aslında "konuya dair İslami olarak kabul edilebilir bir fikri zaten oluşmuş durumda olanlar" anlıyor diye düşünüyorum. Direkt fikir edinmek için dinleyince olmuyor maalesef. Çünkü bir övme de var.
O zamanlar zaten aklım ömür boyunca çektiği en büyük kaosu çekiyordu, bir de hem oradan hem buradan konuşanları görünce "iyi o zaman herkes haklı mı diyeyim, mümkün de olamaz ki" diye daha bir kompleks hal almıştı.
Velhasıl belli başlı konularda benim için bir atlama taşına dönüşmüş oldu kendisinin video ve yazıları, hakikaten kitabın ortasından konuşan hocaları - elhamdulillah- tanıdıktan sonra.
Artık hangi konuda onun bilgisinden istifade edileceğini, hangisinde edilmeyeceğini daha iyi ayırt edebiliyorum.