Af buyur kardeşim yanlış anlaşılmaya mahal verdim sanırım. Güzel kardeşim kişi elinden geleni yapıp imanını hala o ortamda muhafaza edemiyorsa ne yapması gerekir onu yazdım. Sunduğun durumların hepsinde haklısın evet kafirden geri durmadan bizimde batılı ilimleri öğrenmemiz lazım. Ama bunu yaparken de imanı elden kaçırmamak lazım... Ben sizleri nasihat edeceksiniz insaflı nasihat edin diye yazdım. Kardeşe okulu bırakma derken onun yanında nasıl imanını muhafaza edebilir bunu yazın istedim. Ne yaparsa onu koruyabilir onu yazın istedim. Evet sabır tek başına bir imtihandır. Ama bu kardeşimiz hasa hatırında Allah'ı tutmazsa, gönlünde imanı tutmazsa bu kardes ne için sabretmiş olacak? Bu yüzden iyi düşünün dedim. Ben okulu bırak demiyorum. Önceki nasihatimi okuduysan tüm tedbirlerini al, orucunu tut, ortamını değiştir bunlar sonuç vermezse okula gitmeden geçmeye çalış devamsızlık hakkında hocalarla konuş, bunu da yapamayacaksan okulu bırak ama bunu yaparken emir sahiplerinle kesinlikle istişare yap dedim. Vallahi bunu kendimi yerine koyarak söyledim. Ben olsam böyle yapardım. Ki bende üniversite okuyan ama derslere 2-3 haftada bir giden biriyim. Bende bu durumdan muzdarip biriyim. Ama okula gitmediğim de imtihanım % 70 iniyor. Çünkü o ortamı yaşayan bilir sıradan sokaklardaki gibi değil. Biri sakalını, bol giyimini görmüştür usulca yanaşır ve saçma sapan tekliflerde bulunur. Ben bunu yaşamış biri olarak bu kardeşi hangi insafla, hangi vicdanla ve hangi kardeşlik hakkıyla o ortama yollarım? Kendini koruyabilen okusun kardeşim ama kendisini koruma yönünde sıkıntı yaşayan okumayı bir daha düşünsün derim. Rabbim bu kardeşimizi korusun, onunla beraber bizi de korusun. Neslimizi iffet ve iman yüklü kullarından eylesin.