Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Onların Sözleri

hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
557925_512507482147641_317219281_n.jpg
 
H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İran ordusu komutanı Rüstem'in, Rebi' b. Amir'e (r.a.) "Sizi buraya getiren nedir?" diye sorduğunda verdiği cevap: "Dileyeni kula kulluktan Tek olan Allah'a kulluk etmeye, dünyanın darlığından dünya ve ahiretin genişliğine, dinlerin zulmünden, İslâm'ın adaletine ulaştırmak için bizi Allah gönderdi.
 
H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
“Eğer sen kendi devrinin insanlarının İslâmını bilmek istiyorsan, onların mescid kapılarındaki Çokluğuna ve Hacc zamanı ''LEBBEYK'' diyen seslerinin gürültüsüne bakma! Sen onlarin Şeriat düşmanlarıyla olan munasebetlerine bak!” Ahmed Bin Hanbel (Rahmetullahi aleyh)
 
H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ALLAH Rasulü bu konuda: Güçlü mümin, ALLAH katında güçsüz müminden daha sevimli ve hayırlıdır. Aslında her ikisinde de hayır vardır. buyurmuştur. (Müslim)
Beden sağlığı, cihad hazırlığının bir bölümünü oluşturur. Ancak cihad, vücut geliştiricilerine ihtiyaç duymaz. Cihadın, saatlerce yürüyebilme, uzun mesafeleri koşabilme (gerilla harbi açısından önemlidir) hızlı koşabilme (şehir savaşları açısından önemlidir) ve dağlara tırmanabilme kapasitesine sahip mücahidlere ihtiyacı vardır. Bir mücahid, bahsettiğimiz bu tür faaliyetleri yüklerini taşıdığı esnada yerine getirebilmelidir. Bosna ve Çeçenistan gibi cihad bölgelerinde formda olmayan kardeşlerimiz, tüm grubun hızını kesmeleri nedeniyle hem mücahidlerin sırtındaki bir yükü simgeliyordu hem de kolayca düşmanın eline geçiyorlardı. Egzersizlere dayanma gücü, güç ve esneklik kazanma adına yapılan egzersizlerden önce gelir.

ahrarus-sam-savasin-aslanlari-2--video-.jpg


Müslümanlar cihada gitmiyor olsalar bile beden sağlığı onlar için önemlidir. Örneğin; formda bir Müslüman formda olmayan diğerine nazaran zindanlara ve işkencelere karşı daha dayanıklıdır.
İlk nesil Müslümanlar, askeri bir yaşam tarzı sürdürmeleri nedeniyle devamlı suretle formdaydılar. Hz Ömer zamanında Mısıra vali olarak atanan Amr bin El As, Cuma hutbesinde şöyle sesleniyordu: Atlarınız kilo kaybetmediği müddetçe hiçbirinizin kilo aldığını görmek istemiyorum. Eğer böyle birisini görürsem gerektiği miktarda maaşını keserim.
Yani sevgili kardeşlerim halis bir niyetle yapılan egzersizler ibadete yönelik bir amel sayılır. Bacılarımız bundan muaf tutuldukları fikrine kapılmasınlar. Zira Müslüman bacılarımızın da formda olmaya ihtiyaçları vardır ve bu kardeşlerimizin egzersiz yapabilmeleri için helal alternatiflere ihtiyaç duymaktayız. Şehid Şeyh Enver Evlaki
 
Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"Allah’tan başka herşey puttur. Allah’a ancak, O’ndan başka herşeyi terkeden kimseler yaklaşabilir. Eğer O’nu bilseydiniz başkasını inkar eder, sonra da O’nun gayrısını O’nun vasıtasıyla bilirdiniz. Teslim ol, rahat bul. Allah’ı arayan O’nu bulur. Faydayı ve zararı Allah’ın dışındakilerden bilenler Allah’ın kulu değildir."

Abdulkadir Geylani (Rahimehullah)
 
Üst Ana Sayfa Alt