Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Onların Sözleri

H Çevrimdışı

Havîn

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kur'andan faydalanmak istersen onu okuyacağın ve dinleyeceğin zaman kalbini ona bağla ve işitme organlarını ancak ona yönlendir.Yüce Allah'ın seninle konuştuğu, muhatap olunduğun şuuruyla o atmosferde hazır bulun. Çünkü Kur'an Resulunün dili üzere Allah'ın buyurduğu hitabıdır.

İbn Kayyim el-Cevziyye/El-Fevaid
 
H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
''Laikliğe aykırı ayet okuduğum için 48 yaşımdayım 48 kere mahkemeye çıktım. Hakkımda toplam 328 yıl hapis talep edildi. Anamdan emdiğim burnumdan geldi. Siyasi şubede parmaklarımdan ceyran verip sorguya çektiler. Anamızı ağlattılar...''

-Timurtaş Uçar Hoca
 
Muvaffak Çevrimdışı

Muvaffak

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
İmam Malik rahimehullah söyle demiştir:
"Şu dört kisiden ilim alınmaz:
İnsanlar içinde en iyi rivayette bulunsa dahi beyinsizliğini ilan eden sefihten, hevasına çağrıda bulunan bid'atçiden, hadis konusunda kendisini itham etmesem de insanların sözlerini yalanlayandan, ne tahdis ettiğini hıfzetmediği takdirde fazilet sahibi abid ve salih kimseden." (İmam zehebi es-siyer 8/61)
 
Rubeyyi Çevrimdışı

Rubeyyi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İmam Şafii rahimehullah şöyle demiştir:

"Kelam ehli hakkındaki hükmüm: Kuru hurma dalları ve ayakkabılarla dövülmeleridir. Aşiretler ve kabileler arasında dolaştırılmalı ve: "Kitap ve Sünneti terk edip kelama yönelenin cezası işte budur." denilmelidir. "
 
Muvaffak Çevrimdışı

Muvaffak

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Şeyhulislam ibn Teymiyye rahimehullah şöyle demiştir:
“Selef’in mezhebini ortaya koyup,
kendisini ona nispet eden kınanmaz. Bilakis
bunun ittifakla kabul edilmesi gerekir. Zira
selefin mezhebi haktan başkası
değildir.” (Mecmuu’l‐Fetava 4/194)
 
Tihame Çevrimdışı

Tihame

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Capture+_2017-04-29-17-04-08.png
 
Taifetu'l Mansura Çevrimdışı

Taifetu'l Mansura

Yürü sen ey Dünya! Beni arkanda bırak...
İslam-TR Üyesi
"Bizler, dini hususta boyun eğmeyi reddedenleriz."

-Şehid (inşa Allah) Şeyh Usame b. Ladeen
 
avam16 Çevrimdışı

avam16

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ASIL HAYAT AHİRET HAYATIDIR. KEŞKE BİLSELER!

Halid ibni Ömer el Adevî (Allah Onlardan razı olsun) şöyle demiştir. Basra emiri olan Utbe ibni Gazvan bize bir konuşma yaptı. Allah’a hamdü senadan sonra sözlerine şöyle devam etti. Dünya geçici ve yok olucu olduğunu bildirdi ve
durmadan da arkasına dönüp gidiyor ondan kalan kişinin içipte dibinde bıraktığı su kadar bir miktardır. Siz bu dünyadan geçici ve yok olucu olmayan bir yere göç edeceksiniz. Şu halde oraya hayırlı amellerle taşınmaya çalışınız. Çünkü bize haber verildiğine cehennemin yukarı tarafından atılan bir taş yetmiş senede cehennemin dibine ulaşmaz. Allah’a yemin olsun ki bize bildirildiğine göre cennetin kapılarının iki kanadı arasında kırk yıllık bir mesafe vardır. Bir gün gelecek cennette
doldurulacak izdihamdan yer bulunmayacak hale gelecektir.

Müslüman olanların yedincisi olduğumu biliyorsunuz. Bizim ağaç yaprağından başka yiyeceğimiz yoktu bu yüzden dudaklarımız yara olmuştu. Derken giyecek bir örtü parçası bulmuştum da ikiye bölüp Sa’d ibni Malik’le paylaşmıştık yarısını ben, yarısını da Sa’d beline dolamıştı. Bu gün her birimiz bir şehre vali olmuş durumdayız.

Bu yüzden ben kendi gözünde büyük bir adam haline gelip kendimi büyük görüp, Allah katında küçük olmaktan Allah’a sığınırım. (Müslim Zühd 14)
 
Üst Ana Sayfa Alt