Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Peceli Ukhtiler! Neler Yasadiniz? Nasil Pece Giyinmeye Karar Verdiniz? Paylasalim :)

U Çevrimdışı

Ummi Abdurrahman

Üye
İslam-TR Üyesi
Assalamu alaikum wa rahmetuAllah wa Barakatuhu :)

Peceli ukhtiler :)

Yaklasik 6 Aydir peceliyim alhamdulillah. Ailem sözde müslüman ama hic biri namaz kilmiyor :( ve aciklarda :(
Rabbim onlari sirat´ul mustakime dogru yola koysun amin
Yeni bir ukhtiyle tanistim ve kendisi peceli alhamdulillah ve cok sohbet ettik arkadas olduk. Birgün biri öldü ve ben cenaze namazina katilmak istedim kendi nefsim icin. Namaz disarda kilinacakti ve erkeklerin arkasinda pecesiz kilamazdim. Arkdasimdan pecesini istedim ve Allah ondan razi olsun bana verdi. Ve birdaha cikarmadim.
Ailem zaten carsafima karsiydi ve simdi peceme ne diyecekler diye cok heyecanliydim. Öbür yandan hic birsey umrumda degildi cünkü Allah subhanahu wa Teala icin kapandim. Babam görünce alay etti ve annem bana cok kizdi asiriya gidiyorum diye. Birgün geldi annemin arkadaslarindan sözde müslüman ama modern kapali bir Kadin beni gördü ve alay etti bi baktim annem ona acayip kizdi ve beni savundu alhamdulillah:) Annelik böyle birsey. Yavas yavas herkes alisti ama basta kabullenemediler. Cok tartismalar oldu ama alhamdulillah pecemi cikarmadim ve onsuz kendimi disarda ciplat hissedecegimi düsünüyorum :)
 
A Çevrimdışı

Abdullah Yusuf

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Aslolan Hüsnüzan beslemek kardeşler tavsiye niteliğinde birşeyler yazılabilinirdi ama neden buraya yazıyosun demek hoş değil

Umm Abdurrahman Bacım ; peçe takman gerçekten takdire şayandır ama inşaAllah dikkat et şeytan sana sağdan yaklaşıp yapmış olduğun ameli riyaya çevirmesin , başarılı olursa amelin hebean mensura olur

selam ve dua ile...
 
U Çevrimdışı

Umm Abdullah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Wa 'alaykum as salam wa rahmatullahi wa barakatuh degerli bacim

Ben senin ne demek istedigini gayet iyi anliyorum. Bacilara özel bir soru oldugunu da tahmin ediyorum, ve etrafta senin gibi kapali olanlara soru sorarak paylasiyorsun acaba senin gibi yasayan ve anlatmak isteyen bacilar varmi bizimle burada paylasiyorsun. Cok güzel bir soru ve paylasimdir lakin bu forumda hem kardes hem baci oldugundan dolayi fitne girebilir araya. Ve seni gercekten destekliyorum.. Bu forumda bacilara özel forum da var, ve benim aslinda anlatmak istedigim bir sey de ver, özelden gönderiyorum insha'Allaah.

Fee'amanillah
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Bayanlara özel konu başlığıyla sorularak açılan konu içerisine hem konu başlığından sapmaması hem de erkek üyelerimizin yazmaması için bazı mesajlar kaldırılmıştır.
 
mücahide__ Çevrimdışı

mücahide__

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aLeykum.Bende peçe takalı 4 sene oldu elhamdülillah.tabiki benim çevremde de peçeye sıcak gözle bakan olamayınca bende biraz mücadele verdim giymekte.Ailem kapalı olmasına rağmeen peçeyi sevmezler ama ben onlar gibi düşünmüyordum,küçüklüğümden beri peçeli bayanlara hayranlığım vardı.14 yaşıma geldiğimde aileme peçe takmak istediğimi söylediğimde kabul etmediler,özellikle annem çok kızdı.ama ben Rabbimin örtünün ayetini en güzel şekilde yerine getirmek istediğim için dinlemeyipRabbimin yardımı ile peçemi giydim.Babamda sağolsun bana destek verdi.annemse yemin ederek peçeyi giydiğim zaman onu atacağını yada yakacağını söylemişti,ki dediğini malesef yaptı.çok üzülmüştüm,ama babam hemen yenisini diktirdi.yine annem peçeme aynı şeyleri yapmasın diye ilk zamanlar saklıyordum.Neyseki Rabbimin yardımı ile annemde bu halime alıştı ve artık peçe hakkında oda olumlu şeyler düşünüyor.Rabbim her müslümanın yardımcısı olsun inş.
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
80 milyonluk Türkiyede herhalde 5000-10bin peçeli mumine vardir. Allah sayilarini arttirsin, peçelilerin hayatini kolaylastirsin ve pecesizlere ornek olmalarini saglasin amin. İnsanlarin tecrubelerini paylasmasi islami medya dunyasinda cok alisagelmis bir olay iken bunu riya olarak gorenlerin Allah yardimcisi olsun.
 
Üst Ana Sayfa Alt