1) Allah , Kur'an-ı Kerim'de ; '' Size şah damarınızdan daha yakınım..'' , ''Bana dua edin size cevap vereyim'' , (Fatiha Suresi) ''Ancak sana sığınır senden yardım dileriz..'' , ''Sabırla ve namazla Allah'tan yardım dileyin..'' (Bakara Suresi) ve başka bir sure de dalgalı denizin ortasında gemide iken tüm şirk koştuklarını terk edip halis biçimde Allah'tan yardım isteyip karaya çıkınca pek azı hariç yine şirke sapanlardan bahsetmiyor mu ? Allah dururken ölü sevicilik, bizim gibi yaratılmış varlığını Allah'a borçlu hayatla ilişkisi kesilmiş birinden yardım istemek hangi aklın, imanın ürünüdür ?
2) Benimde ilk gençlik dönemlerimde Nurcu takımı ile ilişkim oldu uzun süre 5 sene...Varsa yoksa bu herifler için Said Nursi, Risale-i Nur, Nurculuk..KESİNLİKLE NE KUR'AN NE PEYGAMBER NE İSLAM ÜMMETİ NE MÜSLÜMANLAR... Nurculuk, Nurcular, Risale-i Nur ve Said Nursi esas diğerleri teferruattır..
3) Kesinlikle Kapitalizme, dünyaya-paraya düşkünlük yönünde en ehli dünya bile ellerine su dökemez..
4) Hayatımda kendi eserinde kendine ve yüce şahsına durmadan methü sena düzen, durmadan kendini, eserini, kendi hipnozlanmış sürüsünü ve o sürünün koyunlarını göklere çıkaran başka birini tanımıyorum bu imza attığı marifetle Said Nursi gerçekten ''BEDİÜZZAMAN'DIR''