İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SoruRükudan Kalktıktan Sonra Ellerinizi Bağlıyor musunuz Yoksa Salıyor musunuz?
Şuan Kitaba ve sünnete göre namaz diye bi kitap okuyorum kardeşler.Ve bazı hadisler var.Bunları sizle paylaşacağım.Bilenlerin Hadislerin ne demek istediğini açıklarsa hoş olur.Allah razı olsun.... 92) İbnu Ebi Evfa (R.A.)'dan, şöyle dedi: Resûlullah (S.A.V.) belini ruku'dan kaldırdığı zaman (şu...
Şuan Kitaba ve sünnete göre namaz diye bi kitap okuyorum kardeşler.Ve bazı hadisler var.Bunları sizle paylaşacağım.Bilenlerin Hadislerin ne demek istediğini açıklarsa hoş olur.Allah razı olsun.... 92) İbnu Ebi Evfa (R.A.)'dan, şöyle dedi: Resûlullah (S.A.V.) belini ruku'dan kaldırdığı zaman (şu...
Bağlamak doğru olandır. Kıyamda olurken ellerin açık olacağına dair sahih rivayet olmadığı için ve rukudan kalkarken de kıyamda sayıldığımız için bağlamak doğru olandır inşaAllah.
Bağlamak doğru olandır. Kıyamda olurken ellerin açık olacağına dair sahih rivayet olmadığı için ve rukudan kalkarken de kıyamda sayıldığımız için bağlamak doğru olandır inşaAllah.
Oda seninle aynı görüşte bende aynı görüşteyim ben bağlıyorum evet bu konulara bakabilir ama bunda net bir delil yoktur zaten güçlü bir ihtilaf var Bu ifhitalda gelen hadisin anlayışı yüzünden kaynaklıdır bide secdeye nasıl gidiyorsun görüşün nedir beni ilk önce dizilerle giderim
Oda seninle aynı görüşte bende aynı görüşteyim ben bağlıyorum evet bu konulara bakabilir ama bunda net bir delil yoktur zaten güçlü bir ihtilaf var Bu ifhitalda gelen hadisin anlayışı yüzünden kaynaklıdır bide secdeye nasıl gidiyorsun görüşün nedir beni ilk önce dizilerle giderim
Ben yazıyorum ancak konuyu okumanız daha faydalı olacak inşallah. Ben önce elleri koyuyor sonra dizleri koyuyorum. Kalkarken önce dizleri yerden kaldırıyor sonra elleri kaldırıyorum .
Evet ancak sizin orada doğru olan bağlamaktadır söyleminizden dolayı bakmanızı istedim. Çünkü bağlamak hakkında sahih bir delilin olmadığı konunun başında yazıyor.
Evet ancak sizin orada doğru olan bağlamaktadır söyleminizden dolayı bakmanızı istedim. Çünkü bağlamak hakkında sahih bir delilin olmadığı konunun başında yazıyor.
Şuna açıklık getirelim Sahabe rükudan önce ve sonrasını ayirmamistir 2 side kıyamdır peygamberinin sağ elini sol elinin üzerine koydum diyor secdede eller yerdedir kıyamda ise bağlıdır doğru olanda budur ve saldığına dair hadis yoktur alimlerin çoğunluğuna göre bağlanır bağlanmaz diyenler mezhepimamı,ve biraz alim ve insanların çoğunluğuna göre bağlanmaz
Evet ancak sizin orada doğru olan bağlamaktadır söyleminizden dolayı bakmanızı istedim. Çünkü bağlamak hakkında sahih bir delilin olmadığı konunun başında yazıyor
"Çünkü bağlamak hakkında sahih bir delilin olmadığı konunun başında yazıyor" peki senin rükudan kalktıktan sonra elleri bağlamayı sahih gormendeki delil nedir??