Abi sen bağlıyormusun ihtilaflı bir konu bu senin görüşün nedirÇözüldü - Rasulullah'ın (s.a.v.) Namaz Kılışı Nasıldır?
rasullullah s.a.v. nasıl namaz kılmıştır.islam-tr.org
Çözüldü - Namaz Hadisleri ve Rukudan Sonra Ellerin Bağlanması.
Şuan Kitaba ve sünnete göre namaz diye bi kitap okuyorum kardeşler.Ve bazı hadisler var.Bunları sizle paylaşacağım.Bilenlerin Hadislerin ne demek istediğini açıklarsa hoş olur.Allah razı olsun.... 92) İbnu Ebi Evfa (R.A.)'dan, şöyle dedi: Resûlullah (S.A.V.) belini ruku'dan kaldırdığı zaman (şu...islam-tr.org
Ben salıyorum. Ancak bağlamakta sahih olarak bilmekteyim. Allah Rasulü'nün kıldığı her şekilde kilabilirsiniz inşallah.Abi sen bağlıyormusun ihtilaflı bir konu bu senin görüşün nedir
Yani bağlamayı bidat görmüyorsun sağol abi Allah ecrini versinBen salıyorum. Ancak bağlamakta sahih olarak bilmekteyim. Allah Rasulü'nün kıldığı her şekilde kilabilirsiniz inşallah.
Bağlamak doğru olandır. Kıyamda olurken ellerin açık olacağına dair sahih rivayet olmadığı için ve rukudan kalkarken de kıyamda sayıldığımız için bağlamak doğru olandır inşaAllah.Cevaplarsanız sevinirim
Bağlamak doğru olandır. Kıyamda olurken ellerin açık olacağına dair sahih rivayet olmadığı için ve rukudan kalkarken de kıyamda sayıldığımız için bağlamak doğru olandır inşaAllah.
Oda seninle aynı görüşte bende aynı görüşteyim ben bağlıyorum evet bu konulara bakabilir ama bunda net bir delil yoktur zaten güçlü bir ihtilaf var Bu ifhitalda gelen hadisin anlayışı yüzünden kaynaklıdır bide secdeye nasıl gidiyorsun görüşün nedir beni ilk önce dizilerle giderimÇözüldü - Namaz Hadisleri ve Rukudan Sonra Ellerin Bağlanması.
Şuan Kitaba ve sünnete göre namaz diye bi kitap okuyorum kardeşler.Ve bazı hadisler var.Bunları sizle paylaşacağım.Bilenlerin Hadislerin ne demek istediğini açıklarsa hoş olur.Allah razı olsun.... 92) İbnu Ebi Evfa (R.A.)'dan, şöyle dedi: Resûlullah (S.A.V.) belini ruku'dan kaldırdığı zaman (şu...islam-tr.org
Konulara bakabilirsin ahi.
Biliyorum ama kendi fikrimi söyledim. İhtilaflı bir konu zaten istediğini seçerÇözüldü - Namaz Hadisleri ve Rukudan Sonra Ellerin Bağlanması.
Konulara bakabilirsin ahi.
Allah hepimize hidayet etsinBağlamak doğru olandır. Kıyamda olurken ellerin açık olacağına dair sahih rivayet olmadığı için ve rukudan kalkarken de kıyamda sayıldığımız için bağlamak doğru olandır inşaAllah.
Ben bildiğim kadarıyla ellerle de dizlerle de gitmek meşrudur. Hangisinin daha efdal olacağı konusunda ihtilaf vardır. Allahu alemOda seninle aynı görüşte bende aynı görüşteyim ben bağlıyorum evet bu konulara bakabilir ama bunda net bir delil yoktur zaten güçlü bir ihtilaf var Bu ifhitalda gelen hadisin anlayışı yüzünden kaynaklıdır bide secdeye nasıl gidiyorsun görüşün nedir beni ilk önce dizilerle giderim
Aslında rukudan kalktıktan sonra bağlamak doğru olandır o Hadis geneldirBiliyorum ama kendi fikrimi söyledim. İhtilaflı bir konu zaten istediğini seçer
Ben yazıyorum ancak konuyu okumanız daha faydalı olacak inşallah. Ben önce elleri koyuyor sonra dizleri koyuyorum. Kalkarken önce dizleri yerden kaldırıyor sonra elleri kaldırıyorum .Oda seninle aynı görüşte bende aynı görüşteyim ben bağlıyorum evet bu konulara bakabilir ama bunda net bir delil yoktur zaten güçlü bir ihtilaf var Bu ifhitalda gelen hadisin anlayışı yüzünden kaynaklıdır bide secdeye nasıl gidiyorsun görüşün nedir beni ilk önce dizilerle giderim
Aslında rukudan kalktıktan sonra bağlamak doğru olandır o Hadis geneldir
2siyle gitmek caizdir demek peygamber ikisini yapmıştır caizdir anlamındadır böyle demek yanlıştır abiBen bildiğim kadarıyla ellerle de dizlerle de gitmek meşrudur. Hangisinin daha efdal olacağı konusunda ihtilaf vardır. Allahu alem
Evet ancak sizin orada doğru olan bağlamaktadır söyleminizden dolayı bakmanızı istedim. Çünkü bağlamak hakkında sahih bir delilin olmadığı konunun başında yazıyor.Biliyorum ama kendi fikrimi söyledim. İhtilaflı bir konu zaten istediğini seçer
Evet ancak sizin orada doğru olan bağlamaktadır söyleminizden dolayı bakmanızı istedim. Çünkü bağlamak hakkında sahih bir delilin olmadığı konunun başında yazıyor.
Tevhid ehli hocalardan ilim ehlinin görüşünün o yönde olduğunu çok duydum. Tabii araştırıp bakmak da lazımdır2siyle gitmek caizdir demek peygamber ikisini yapmıştır caizdir anlamındadır böyle demek yanlıştır abi
Şuna açıklık getirelim Sahabe rükudan önce ve sonrasını ayirmamistir 2 side kıyamdır peygamberinin sağ elini sol elinin üzerine koydum diyor secdede eller yerdedir kıyamda ise bağlıdır doğru olanda budur ve saldığına dair hadis yoktur alimlerin çoğunluğuna göre bağlanır bağlanmaz diyenler mezhepimamı,ve biraz alim ve insanların çoğunluğuna göre bağlanmazEvet ancak sizin orada doğru olan bağlamaktadır söyleminizden dolayı bakmanızı istedim. Çünkü bağlamak hakkında sahih bir delilin olmadığı konunun başında yazıyor.
"Çünkü bağlamak hakkında sahih bir delilin olmadığı konunun başında yazıyor" peki senin rükudan kalktıktan sonra elleri bağlamayı sahih gormendeki delil nedir??Evet ancak sizin orada doğru olan bağlamaktadır söyleminizden dolayı bakmanızı istedim. Çünkü bağlamak hakkında sahih bir delilin olmadığı konunun başında yazıyor