selamün aleyküm arkadaşlar yaklaşık 2 aydır surekli geceleri ve sabah ezanından sonra mutlaka ruyama cin gelıyor ılk baslarda annemı kötüledi ve annemle uyumaya basladıktan sonra daha cok rahatsız etmeye basladılar .. anlatırken bıle ellerım tıtrıyor lütfen bılgısı olan varsa yardım etsın Allah rızası ıcın.. annemın babamın ve kardesımın kılıgına gırıyolar anlamadıgım şu var kı hasbuallahu nımel vekıl dedıgın anda onlar yok olurmuş ben o sırada korkudan unutuyorum annem kılıgında bu duayı da hatırlatıyor ve sureklı guluyolar ben tıksınmeye başladım sadece ruyamda rahatsız edılıyorum gecelerı uyumasam da sabaha karsı gelıyor.. okunuyorum olmuyor ayetel kursı cın suresı ne yapsam olmuyor yıne gelıyolar yıne gelıyolar.. en son ayaklarını gosterdı bana annemın kılıgında kına yakmış ayaklarına alay edıyor ben soruyorum her defasında annem mısın dıyorum hayır dıyor korktugumu gorunce annenım dıyor.. ben ne yapacagım ben cok korkuyorum lutfen Allah rızası ıcın bana yardım edın lütfen
Cabir r.a şöyle anlatıyor: Bir bedevi, Peygamber sav'e gelip, "Ey Allah'ın Resulü! Rüyamda başımın koparılıp yuvarlandığını, kendimin de onun arkasından koştuğumu gördüm." dedi. Bunun üzerine Peygamber sav, o bedeviye, "Uykunda şeytanın seninle oynamasını herkese anlatma" dedi. (Müslim)
Cabir r.a Rasulullah sav'in şöyle buyurduğunu söyledi: "Sizden birisi, hoşlanmadığı bir rüya gördüğünde sol tarafına üç defa tükürsün. Üç defa taşlanmış (lanetlenmiş) şeytandan Allah'a sığınsın (yani euzu billahi minne'ş-şeytani'r-racim desin) ve bulunduğu taraftan öbür tarafa dönsün." (Müslim, Ebu Davud)
Ebu Katade r.a, Peygamber sav'in şöyle buyurduğunu söyledi:
"Salih (güzel) rüya Allah'tandır. Hulm (hoşlanılmayan rüya) şeytandandır. Kim hoşlanmadığı bir şey (rüya) görürse sol tarafına üç defa tükürsün ve şeytandan Allah'a sığınsın. Böylece o, rüya gören kimseye zarar vermez." (Buhari, Müslim)
Ebu Said r.a, Peygamber sav'in şöyle söylediğini söyledi:
"Sizden biriniz iyi bir rüya görmüşse bu, Allah'tandır. Bundan dolayı kişi, Allah'a hamd etmeli ve onu başkalarına anlatmalıdır. Hoşlanmadığı bir rüya görmüşse bu, şeytandandır. O zaman Allah'a sığınmalıdır (euzu'yü okumalıdır) ve onu başkasına anlatmamalıdır. Böylece o rüya, gören kimseye zarar vermez." (Buhari, Ahmed, Tirmizi)
...
Kısaca görülen kötü rüya (şeklen) anlatılmamalı; şeytanın bizleri kulluktan alıkoymak, kafa karıştırmak ve meşgul etmek için çabalarına prim vermemeliyiz.