Dinlememiş ya da seyretmemiş bile olsa banlamak çare değil. Herkes gelsin fikrini söylesin. Fikirler ayrılık vesilesi olmasın. Selamin kardeşimiz de cdye bakar, burda böyle deniyor ama bu böyle değil, bu şu şekilde diyebilirdi. Ama o da dememiş. Henüz ben de seyretmedim, yeni indiriyorum. Bu siteyi Sahih Buhari mp3leri ararken bulup geldim. Altta banner olarak bu konuyu görünce de indireyim bir de bunlara bakayım dedim. Tartışma yazılarına baktım. Ancak üzülerek gördümki, konunun altında incir çekirdeğini dolduracak kadar bir bir bilgi ve buna dayanılarak yapılmış tartışma yok. Risale-i Nur'ları baştan sona okumadım. Risalelerin etrafında bir efsane oluşturulmaya çalışılıyor. Vahiy şeklinde yazıldığı, hatta yazdırıldığı iddia ediliyor. Allah'tan gelen ilhamla yazdırıldığı taraftarlarınca dile getiriliyor. Ancak biraz üsteleyince bundan vazgeçer görünmeleri muhtemel. Zira müslümanların çoğunluğu allah'tan yeni birvahiy geleceğine inanmadığı için aynı gerçeği ve iddiayı başka kelimelerle yeniden ifade etmekten başka bir şey yaptıkları yok. Her ne kadar Risaleleri baştan sona okumasam ve okumayı da düşünmesem de benim de kendimce fikirlerim var. Bu cematin eğitim konusunda yaptıklarına hayranım. Eğitime önem vermeleri ve bunu da iyi bir şekilde yapmaları hakikaten büyük hizmet. Ancak son yıllardaki iktidar ve siyaset kavgasının içine bu cematin dahil olmuş görünmesi hakikaten can sıkıcı. Tartışmaların çoğunun da buradan çıktğı su götürmez. Benim şahsi görüşüm Müslüman Müslümandır. Kuranı vardır ve peygamberi Hazreti Muhammed. (SAV)'dır.Allah kelimei tehviddeki gibidir. Nurcu, Nakşibendi müslüman yoktur. Cemaat ve tarikatlar hepsi her ne kadar tefrikayı reddetse de bir şekilde tefrikanın gerekçesi olmaktadırlar. Zaten bir müslümanın kendini Hanefi ya da şafi olarak tanıtması da bana pek akla yakın gelmiyor.