E
ilk önce hazırlayanlardan ALLAH razı olsun çok güzel noktalara değinmişler çok emek harcamışlar izlediğinde belli ediyor kanayan bir yaraya el basılmış iman konusu kulun kime nasıl iman etme konusunda bilirsiniz kırmak kolaydır yapmak ise zor dur öyle bir yerden kırmışlarki rediiye yazmak veya video ypmak için bence enaz beş bölüm yayınlanmaları lazım
gelelim konuya doğru yerlere parmak basıldığı gibi bazı yerler ise sadece çekememezlik yerleri var yani profesyonel gözüksede sığ bir hazırlık olmuş neden i bazı yerlerde uçuk davranılması yani reddiye hazırlayanların ellerine öyle kozlar vermişsinizki bunu(video)yu çok rahat yıkabilirler bunun nedeni üstad said nursi nin hayatını yayınlamaları ile bile bir çok yerini yıkabilirler
wel hasıl konuyu inceleyenler belki aylarca hazırlanmış ama konuya sığ kalmışlar bunun için rahat lıkla bir reddiye yazılır fakat ben olsam reddiye yazmam çünkü değmez
bir başka konu üstada iman eden insanlar var bu çok kötü birşey bunu yıkmak için idol edindikleri şeyleri yermek yerine iman edilecek tek mevkinin ALLAH olduğunu kuran olduğunu
anlatma daha hayırlı olurdu diye sanırım bunu sizlerde göreceksiniz ki nurcu kardeşler buna şiddetle karşı duracaklar çünkü idol edinmişler yani idolü yıkmak yerine nebevi hareketle davranılıp kalplerdeki idolü yıksaydınız daha efdal olurdu
bir başka konu reel olalım şimdi bunu hazırlayanlara vahabi diyecekler ve sadece bu konu bile birçok şeyin değişmesine değerdi keşke bunu videoda göstermeseydiler bu çok büyük bir koz olmuş biraz kavkacılık olursa siz onların idolünü sövdünüz onlarda sizinkini söver böylece ksır bir döngü oluşur
üstadı da iyi tanımalarını tavsiye ederim
evvela ben nurcu değilim benim abi dediklerim mücahid kişilerdir ha bişe yazmamı beklemeyin yazmıyacam çünkü ne dedimse üstte yazmışım benden bukadar ben doğru bildiğimi söyledim savunacak kişiler varsa da onlar nurcu kardeşlerdir
Dipnot: başkasını davet etmenden daha önceki yorumlarının cahilce bilmeden nefsi yaptığının anlamı çıkar.
kalpleri en iyi bilen ALLAH tır insan ayrıntılı bilmedikleri şeyleri sorar sormak ayıpsa öle kalsın ALLAH şahittir nefsimle değil objektif bir şekilde söyledim unutma bir gün yüz yüze gelecez hesap gününde