TAĞUT'LA SAVAŞMAK DURURKEN NİÇİN TASAVVUFLA UĞRAŞIYORSUNUZ ?

Said El Ensariyy Çevrimdışı

Said El Ensariyy

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Şu an Seyyid Kutub'un "Yoldaki İşaretler" kitabını okuyorum Allah Svt ona rahmet etsin kitabının bir bölümünde cihadı o kadar mükemmel anlatıyor ki...Sana da tavsiye ederim oku inşaallah...

A Çevrimdışı

Almunadil

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Herkes ne yapıp ne ettiğini yazmaya kalksa bu site çoktan kapatılır bu konu ilmi açıdan konuşulabiliyor ama daha başka tarafa çekildiği zaman ya üyeliğin silinir ya da site kapatılır..."Tedbirli olmak şarttır..."

Çok iyi anlıyorum farkındayım da. Alenen yapalım demiyorum zaten sadece bu uğurda atılacak adımları düşünün. En effektif yöntemleri. Allah rasulunun hayatından çok sayıda örnek var. Unutmayin Musa a.s. tek başına bu yola koyuldu ve Firavun gibi birini Allahın izni ve yardımı ile devirdi! Aynısı Rasulullah sav içinde geçerli. Demekki Allahın yardımı olunca başarı herzaman oluyor. Yeterki sırf Allah için olsun, samimiyet olsun, bu hedef olsun ve çok dikkat olsun. Unutmayın ayeti kerimede dahi bu dikkatliliğe dikkat çekiliyor!

Şehitlik muhteşem bir makam! Ama cihadın amacı şehit olmak değil Allah için (onun dini için) öldürmek. İnsanin gayesi bu oldumu bu hedefi gerçekleştirmek için hayatını ve mallarını ortaya koyar. Öldürülürsekte bu yolda Allahın ikrami boldur unutmayın.

A Çevrimdışı

Almunadil

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Allahu Akbar....Sen cihadın önderlerinden İbni Teymiyye Seyyid Kutub Hasan El Benna Abdullah Azzam gibi alimlere nasl güvenmezsin bende sana sorarım onlar cihad ile ilgili konuları heva ve heveslerinden mi uyduruyor sence, ne hatalarını gördün ki söyle?

Kardeşim yanlış yazmışım afedersin. Ben ibni teymiyye, seyyit kutup, hasan el benna gibi alimlere güvenirim.
Fakat abdullah azzamın kim olduğunu bilmiyorum

Said El Ensariyy

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Afganistan dan bir mücahidin bu konuda sözü vardı hemen şehid olmaktansa Allah Svt yolunda cihadda saçım sakalım ağarsın isterdim diyor...Amaç sadece ve sadece Allah ın şeriatını adını yüceltmek olmalı ama şehadet isteği olmalıda mutlaka...en hayırlı ticarete niyetlenmişler sonuçta...Özellikle istişhad eylemelerinde bile kafirlere zarar veriliyor tağutlara büyük zaiyat veriyor ve bu müslümanların lehine yararına oluyor...Ama çıkıp bir düğmeyle şehadet isteği değil sadece kafire zarar vermek islama savaş açanları püskürtmektir...ve de bu tağuta karşı savaşmaktır...

Said El Ensariyy

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kardeşim yanlış yazmışım afedersin. Ben ibni teymiyye, seyyit kutup, hasan el benna gibi alimlere güvenirim.
Fakat abdullah azzamın kim olduğunu bilmiyorum

Allah Svt ona rahmet etsin ondan razı olsun...Abdullah Azzam ın kitaplarını okuyup cihada giden ne gençler ne aslanlar var...Ama o heva ve hevesinden de konuşmamıştır Allahu Alem hatta aman dilemeyen savaş ayetlerinin bulunduğu tevbe suresinin de tefsirini yazmıştır çok güzel cihad kitapları vardır...Allah Svt için onun kitapları eserleri sözleri ne mücahidlere yollar açtı...Kararmış kalplere yollar açmıştır...

Said El Ensariyy

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Şehid(İnşaAllah) Abdullah Azzam'ın hayatını bir araştır inşaallah ve de eserlerine bir göz at ne anlatıyor ne açıklıyor hatta kitaplarını da oku mümkünse...selametle inşaallah...

A Çevrimdışı

Almunadil

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Kardeşim bizide düşen budur işte milleti cihad konusunda şuurlandırmak. Düşünsene Türkiyede halkın 90% şeriatı istiyoruz dese tağut buna karşı koyabilirmi? Tağutu devirip gücümüze güç katıp kafirleri zelil kılıncaya dek boğazlamamız gerekiyor.

A Çevrimdışı

Almunadil

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Şehid(İnşaAllah) Abdullah Azzam'ın hayatını bir araştır inşaallah ve de eserlerine bir göz at ne anlatıyor ne açıklıyor hatta kitaplarını da oku mümkünse...selametle inşaallah...

Allah razı olsun bilader bir mucahid alimle daha tanışacağım inşallah. Suud krallığında alim yetişmiş olmadığını gördüm. Bu güzel bir başlangıç. Allah nasip ederse daha bir hayatını araştırıyım tavsiye edeceğin sahih kaynaklar varmı.

Said El Ensariyy

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun bilader bir mucahid alimle daha tanışacağım inşallah. Suud krallığında alim yetişmiş olmadığını gördüm. Bu güzel bir başlangıç. Allah nasip ederse daha bir hayatını araştırıyım tavsiye edeceğin sahih kaynaklar varmı.

Abdullah Azzam'ın E-kitap halinde arşivi var istersen okuyabilirsin...Ya da piyasada Abdullah Azzam'ın kitaplarıda vardır onları da alabilirsin...

İNDİR --->>> Abdullah Azzam Külliyatı

alikeva Çevrimdışı

alikeva

Üye
İslam-TR Üyesi
tasavvuf ehlide savaşır cihad eder.
onlarda şehid olur.
onlarda mücahid dir.

Allah c.c. dost olanlara dil uzatıyorsunuz.
yaradan buna razı olmaz...

kendi kafanıza göre tasavvufu bilmeden yorum yapıyorsunuz.

alikeva Çevrimdışı

alikeva

Üye
İslam-TR Üyesi
örnek ver misal getir

fatih sultan mehmed ve yavuz sultan selim en güzel örneklerdir kardeşim.
bu kişiler zamanın ünlü tasavvuf büyüklerinin dizinin dibinde seyri sülük yapmışlar ve Evliyaullah olan Allah c.c. dostu sultanlardır.

Akşemseddin olmasaydı Fatih istanbulu nasıl feth edebilirdi.
fatih fetih öncesi çok bunaldığı zamanda zamanın kutbundan yardım istiyor ve zamanın en büyük tasavvuf şeyhi Ubeydullahı ahrar (k.s.) manevi ordusuyla yardıma geliyor.

şeyh sait ayaklanması olarak geçen olayda şeyh efendi nin yaptığı mücadele yi de görmek lazım.

menzil terikatı silsilesinden Şeyh muhammed diyauddin (k.s.) ve Ahmed el haznevi (k.s.) kurtuluş savaşına tüm sofilerle düşmana karşı savaşıp şehid olmuşlar şeyh lerimiz gazi olmuşlardır.

örnek çok...
ayrı başlık altında örneklele anlatmak lazım inşallah...

Onların aleyhinde olursak, Yaradan razı olmaz.
onların kalplerinin sahibi var.
o kalb lere buğz edersek yaradanın öfkesini kazanmak uzak değildir.

önemli olan onlara karşı edeb ve adab içinde olup onların dua larını almak.

yavuzun bir beyidi ile yazımı tamamlayayım.

Padişah-ı alem olmak bir kuru kavga imiş,
Bir veliye bende olmak cümleden a’la imiş.

İZZETLİ Çevrimdışı

İZZETLİ

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
tasavvuf haddini aşmış bir anlayıştır din değildir dini vecibeleri yerine getirmek için yardımcı bir olgu olarak kurulsavda şuan itibariyle bir sürü beyinsiz insanları içinde barındıran bir din olmuştur

alikeva Çevrimdışı

alikeva

Üye
İslam-TR Üyesi
kardeş...
nasılki asrı saadet zamanında insanlar peygamberimiz etrafında toplanmışlar, peygamberliğini tastik etmişler. ondan ayrılmamışlarsa
şimdiki zamanımızdada peygamberimizin varisleri vardır. bizlerde onların yanındayız, onların yanından ve sözlerinden ayrılmıyoruz.
Allah c.c. onları sevdiği için ve dost edindiği için onları seviyoruz. Allah c.c. rızası için seviyoruz.

Şeyhul ekber muhyiddini arabi diyorki...
Bizden olmayan ve makamımızı bilmeyen, kitaplarımızı okumasın "M.Arabi (k.s.)"

bu konu böyledir.
bu yolda seyri sülük yapmayan bu konuları anlamaz, anlayamaz.

ALLAH için ateşe atılmak vardır,
Lakin ateşe atılmadan önce kendinde
İbrahimlik olup olmadığını araştır.
Çünkü ateş sadece İbrahimleri tanır ve yakmaz!"

Hz. MEVLANA

İZZETLİ Çevrimdışı

İZZETLİ

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
önce itikat ettir sonrada ayarı ver yani baştan kabul ettir ilginç kardeşim inanın yanlış yoldasınız

alikeva Çevrimdışı

alikeva

Üye
İslam-TR Üyesi
İmam-ı Malik hazretleri buyuruyor ki:
Fıkıh öğrenmeyip, tasavvuf ile uğraşan dinden çıkar, zındık olur. Fıkıh öğrenip tasavvuftan haberi olmayan bid'at ehli, yani sapık olur. Her ikisine kavuşan hakikate varır. (Merec-ül-bahreyn)

İZZETLİ Çevrimdışı

İZZETLİ

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
üzerime almadım şükür bidat ehli değilm yanlız bidat ehli olsa olsa tasavvufcu olur neden derseniz sonradan çıkan kendisi

alikeva Çevrimdışı

alikeva

Üye
İslam-TR Üyesi
Bu manada İmam Şafii Rh.A. bir hikmet pınarı olan şiirinde şöyle der:

Hem fakih, hem sufi ol, sakın birisiyle yetinme. Bu sana hak için bir nasihattir dostum, incinme.

Sade fakihin kalbi katı olur, tadamaz takvayı,

Öbürü de cahil kalır, nasıl yapar ıslahı.?
(Muhammed Afif, Divan-ı Şafii)

İmam-ı Âzam zamanında fıkıh bilgisi unutuluyordu.
Bunun için hep fıkıh üzerinde durdu.
Tasavvuf hususunda pek konuşmadı. Yoksa Ebu Hanife, nübüvvet ve velayet yollarının kendisinde toplandığı Cafer-i Sadık hazretlerinin huzurunda iki sene bulunup öyle feyz, nur ve varidat-ı ilâhiyeye kavuşmuştur ki, bu büyük istifadesini ‘O iki sene olmasaydı, Numan helak olurdu!’ sözü ile anlatabildiler. Altın Silsile’nin en büyük halkasından olan Cafer-i Sadık’tan tasavvufu alıp, velayetin (evliyalığın) en son makamına kavuşmuştur. Çünkü Ebu Hanife, Peygamber Efendimiz’in vârisidir.

alikeva Çevrimdışı

alikeva

Üye
İslam-TR Üyesi
kardeş...
iki büyük hak mezhebinden deliller getirdim.
mezhep imamlarımız bile tassavvuf ehli iken nasıl oluyorda bizler tasavvuf ehli kişileri şirk dedir diye itham ediyoruz.

müslüman müslümanı sevmeli buğz etmemeli.
hele o kişi Allah c.c. sevdiği biri ise imanımız tehlikededir. Dikkat derim.