Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Tahiyyat Sonundaki Dualar

K Çevrimdışı

Kurtubi1

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
عَنْ أَبِي بَكْرٍ الصِّدِّيقِ أَنَّهُ قَالَ لِرَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عَلِّمْنِي دُعَاءً أَدْعُو بِهِ فِي صَلَاتِي قَالَ قُلْ اللَّهُمَّ إِنِّي ظَلَمْتُ نَفْسِي ظُلْمًا كَثِيرًا وَلَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ فَاغْفِرْ لِي مَغْفِرَةً مِنْ عِنْدِكَ وَارْحَمْنِي إِنَّكَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ و قَالَ يُونُسُ كَبِيرًا

Ebubekr Es-Sıddık radiyallahu anh , Resulullah(sallallahu aleyhi vesellem)'e ''Bana bir dua öğret onu namazımın (sonunda tahiyattan sonra) okuyayım.''dedi.

Resulullah ona '' O halde de ki ''Allahumme İnnî Zalemtu Nefsî zulmen Kesira , Ve La Yağfiruz zunube İlla Ente.Fağfirlî mağfireten min indike.Verhamnî.İnneke entel Ğafurur Rahîm.

Manası : Allahım ben nefsime çok zulmettim.Günahları da senden başka affedecek yoktur.Öyleyse beni katından bir bağışlama ile bağışla.Bana merhamet et.Çünkü sen çok affeden ve merhamet edensin.

Nakleden: İmam Ahmed,Müsned
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Üst Ana Sayfa Alt