Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Tebliğ Gizli Yapılır mı, İslam'ın Gizli Dönemi Var mı?

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum.
İslam hiç gizlenmişmidir? Yani anlatılmayıp yada sadece çok sınırlı belirli insanlar özel olarak seçilip anlatılmış mıdır?
Benim bildiğim İslam'ın en başından beri Hz. Muhammed(s.a.v.) hep açıktan tebliğ yaptı. Bazı kesimler şu anda müslümanlar güçsüz vb olduğu için açıktan tebliğ vb çalışmalar yapmanın riskli olduğunu, ne zaman açıktan tebliğ yapılacağına liderin karar vereceğini, ondan izinsiz böyle çalışmalar yapılamayacağını, şu an bu tür çalışmaların müslümanlara zarar verceğini söylüyorlar. Onun yerine kendimizi geliştirmekten vs bahsediyorlar. İslam'ın da ilk başlarda gizlice anlatıldığını vs söylüyorlar. Bunlar doğru mu? İslam gizliden anlatılmış mıdır? Ne zaman açıktan anlatılacağına lider mi karar verir? Yoksa İslam'ın açıktan anlatılması, insan seçmeden herkese anlatılması ve bu yolda herkesin başına gelenlere katlanması mı gerekir?

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İslam ilk vakitlerde açıkdan bir tebliğ olmamıştır. Peygamber önce bunu en yakını eşine söylüyor,daha sonra Ali r.a çocuk iken onları görüyor. Peygamber daha sonra en güvendiği arkadaşlarına tebliğ yapıyor. Ebu Bekir,Osman r.a gibi. Daha sonrasında Allah'ın vahiy göndermesi ile ailesine bu tebliği yaymaya başlıyor. Bu konuda hadisler bulunmakta.Gizli olarak başlayıp vahiy ile genişletiliyor. Tebliğ de bulunduktan sonra muhakkak ki bu yolda eziyet çekeceksin ki buda tebliğin sartlarindan birisidir. Tebliğ yaparken sabr etmek. Benim bildiklerim bunlar. Şu şekilde düşünüyorum. Örneğin hristiyan birisi müslüman oldu ve tebliğ yapacak ilme ulaştı bir şekilde. Bunu direk ailesine açıktan söylemesine yerine önce güvendiği kimselere açıklar.Bu şekilde tüm ailesine yavaş yavaş yayar gibi düşünüyorum. Allah en doğrusunu bilir.

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
İslam ilk vakitlerde açıkdan bir tebliğ olmamıştır. Peygamber önce bunu en yakını eşine söylüyor,daha sonra Ali r.a çocuk iken onları görüyor. Peygamber daha sonra en güvendiği arkadaşlarına tebliğ yapıyor. Ebu Bekir,Osman r.a gibi. Daha sonrasında Allah'ın vahiy göndermesi ile ailesine bu tebliği yaymaya başlıyor. Bu konuda hadisler bulunmakta.Gizli olarak başlayıp vahiy ile genişletiliyor. Tebliğ de bulunduktan sonra muhakkak ki bu yolda eziyet çekeceksin ki buda tebliğin sartlarindan birisidir. Tebliğ yaparken sabr etmek. Benim bildiklerim bunlar. Şu şekilde düşünüyorum. Örneğin hristiyan birisi müslüman oldu ve tebliğ yapacak ilme ulaştı bir şekilde. Bunu direk ailesine açıktan söylemesine yerine önce güvendiği kimselere açıklar.Bu şekilde tüm ailesine yavaş yavaş yayar gibi düşünüyorum. Allah en doğrusunu bilir.
Peki şu anda toplumda bu şekilde mi davranmak gerekiyor yoksa açıktan mı yapılmalı? Küfür her türlü provokasyonunu hiç çekinmeden açıktan yapıyor ve yapmaya da devam ediyor ve sonucunda insanların hali ortada. Böyle iken insanların İslam'i ilmi yaymak için çalışma yapmaları gerekmez mi? Yani bunun hesabını nasıl vereceğiz ki? Ve gizli merhaleden ne zaman çıkılacağının kararı nasıl ve kim tarafından verilecek? Bilemiyorum Rabbim bizlere hakkı apaçık göstersin ve ona tabii olmayı nasip etsin. Amin.

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
"(Ey Muhammed)! Önce en yakın akrabalarını uyar." (Şuara: 214)
"(Ey Muhammed)! Artık Sana emredilen şeyi açıkça tebliğ et. Muşriklere aldırış etme." (Hicr: 94)