ALLAH tan kork ben ebu muazı tanımam ve hak ne ise onu yazmaya çalışıyorum benim için ebu muaz da hiç bir şey ifade etmiyor fakat senin durumun anladığım kadarıyla benmi haklıyım senmi haklısın meselesi olmuşküçümsediğiniz ebu muaz ın iki satırlık yazısını hala nakavt edemediniz
Kim de Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse; işte onlar, kâfirlerin kendileridir.» Berâ İbn Âzib, Huzeyfe İbn Yemmân, Abdullah İbn Abbâs, Ebu Micıez, Ebu Recâ, İkrime, Ubeydullah, Hasan el-Basrî ve diğerleri derler ki: Bu âyet, ehl-i kitâb hakkında nazil olmuştur. Ayrıca Hasan el-Basrî; bu, bizim üzerimize de vâcibtir, diye ekler. Abdürrezzâk Süf-yân es-Sevrî kanalıyla İbrahim'den nakleder ki; o, bu âyetlerin İsrâil-oğulları hakkında nazil olduğunu söylemiş ve aynı hususların bu ümmet için de geçerli olduğunu bildirmiştir. Bunu İbn Cerîr de rivayet der.maide 44-45-47 ayetlere iyi baktığınızda Allah ın hükümleriyle hükmetmeyenler 3 e ayrılıyor.kafir fasık zalim.
dolayısıyla
siz sadece maide 44 e sarılarak-ki bu dahi hatalı bir sarılmadır-Allah ın hükmüyle hükmetmeyen herkesi kafir yapıp çıktınız.
Ayrıca İbn Cerîr der ki: Bize Ya'kûb... Alkame ve Mes'ûd'dan nakletti ki; onlar, Abdullah İbn Mes'ûd'a rüşveti sormuşlar. O da; haramdır, demiş. Onlar, hüküm konusunda ne dersin? dediklerinde; o, küfürdür, demiş ve arkasından : «Kim de Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse; işte onlar, kâfirlerin kendileridir.» âyetini okumuş. Süddî der ki: Bu âyetten maksad şudur: Kim de indirdiğim hükümle hükmetmez, ka-sıdlı olarak onu terkeder ve bilerek çiğnerse, o kâfirlerdendir...benim için ebu muaz veya senin dediğin değil işte böyle alimlerin ne dediği önemlidir kıvırmadan ortamına ve konumuna göre yorumlamadan dobra dobra..
ne yani daha kuvvetlisi ile gelsek inadı bırakıpta itaat mı edeceksin.evet daha kuvvetli delilleriniz varsa bekliyoruz.
yoksa inadı bırakıp bir kerede bizi dinleyeceksiniz.