ibni kayyım ' Alıntı:
bu güruha ehli sünnetteki tekfirci cemaatleride ekle hacı admin abi. bu ümmetin cahillerden çekeceği var. Rabbim yardımcımız olsun inşaALLAH.
Bir kaç sorum olcak :vavaaaa
sAmAnpAn ' Alıntı:
Tekfir etmek günahmı sorusuna gelince kimse kimsenin demesiyle kafir olmaz müslüman da olmaz Alemlerin Rabbi olan ALLAH bilir kimin ne olduğunu bir kişi tekfir ederek günah değilde kafir olabilir zira o söz karşıdakinde yoksa ve karşıdaki müslümansa o söz söyleyene döner dolayısıyla bu günahdan çok şiddetli derecede bir şeydir.
ALLAH razı olsun abi. mesela bana kafir diyo. ama ben mesela sabah ve diğer namazlar gibi birazdan inandığım rabbim için akşam namazını kılacağım. ben kafirsem eğer kılmasam olur mu mesela namazı ????
Bİr örnek gösterebilir misiniz bu cemaatlere?
Tekfir etmek günah mı?
Her tekfir eden tekfirci mi?
Tekfir sebeblerini biliyor musunuz?
Hem ehli sünnet ve tekfirciliği nasıl birleştiriyorsunuz?
Selam hidayete tabi olanların üzerine olsun
deli kardeşe sorulan soruyu kardeşin nete girememesi hasbiyle yönetici olarak üzerime alıp yanıt vereyim..
Kısa kısa yanıt vereyim.Her tekfir eden tekfircimi demek yanlış olur tekfiri doğru yapmak lazım.Tekfiri hastalık haline getirmek yanlıştır.Kimsenin elinde imanometre yoktur.
Hz Ali haricilere savaş açacakken onlara şu tabiri kullanıyor..Onlar bizim asi kardeşlerimiz..Ve haricilerin islamdaki konumuda bellidir dine ilk sapıklığı katanlardandır.Hz Ali onlara asi kardeşlerimiz diyerek onları islam dairesinden çıkarmamıştır zira kardeş demekle din kardeşi sınırları içinde kaldığını göstermektedir.Ehli sünnetin içindede iyisi kötüsü elbette olucakdır deli kardeşim bu konuda bunu kastetmiş olabilir.
Tekfir etmek günahmı sorusuna gelince kimse kimsenin demesiyle kafir olmaz müslüman da olmaz Alemlerin Rabbi olan ALLAH bilir kimin ne olduğunu bir kişi tekfir ederek günah değilde kafir olabilir zira o söz karşıdakinde yoksa ve karşıdaki müslümansa o söz söyleyene döner dolayısıyla bu günahdan çok şiddetli derecede bir şeydir.