Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Türkiye Suriye Cihadını Destekliyor Mu?

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Türkiye Suriye Cihadını Destekliyor mu?

Öyle biliniyordu.

Öteden beri bazıları haksız ithamlarda bulunarak Türkiye’yi savaşan guruplara destek olmakla suçluyorlardı.

Özellikle sol ve alevi çevreler hükümete sert eleştiriler getirerek Suriye’ye karşı komşuluğa sığmayacak davranışlar içinde olduğumuzu belirtiyorlardı.

Artık bu eleştirilere mahal kalmadı.

Devletimiz çok keskin bir u dönüşü yaparak başka bir kulvarı tercih etti.

Müslüman halkın canını, malını ve namusunu korumak için kendi canlarını feda edenlere resmen terörist diyeceğiz artık.

Nereden geldiği belli olmayan serseri telkinler yine bahtı yanık ülkemin üzerinde karabulutlar gibi dolaşıyorlar.

***

Suriye’ye bakış açımız nasıl olmalı sorusunu yıllardır yazdığım yazılarla anlatmaya çalışıyorum. Ancak nedense benim bakış açımı benimseyenler birkaç kişiden öteye geçemiyor. Ama ben yine de kendi bakış açımın doğru olduğuna eminim. Açıklamam gerekirse:

1-Arap Baharı’ndan etkilenen komşumuz da bir özgürlük mücadelesine girişmiştir.

2-Tamamen iç dinamiklerle başlayan bu mücadele sivil itaatsizlik ilkesiyle başlamış olmasına rağmen diktatörsel yönetim başlayan direnişi daha rahat ezebilmek için işkence yöntemini kullanarak insanları can, mal ve namus korkusuyla silaha sarılmaya mecbur bırakmıştır.

3-Bu gün Suriye’de silahsız sivil direniş imkanı tamamen ortadan kalkmış ve insanlar kendilerine hamledilen bu direnişi çok olumsuz şartlarda devam ettirmeye çalışmaktadırlar.

4-Silahlı kurtuluş süreci içinde barındırdığı her türlü ihtimale açık havasıyla bu savaşın akşamdan sabaha bitmeyeceğini göstermiş oldu.

5-Silahlı direniş süreci her türlü manipülatif gelişmelere açık korunaksız bir yapı olması hasebiyle muhtelif teşekküller belirmiş oldu.

6-Böyle ortamlarda en çok korkulan hadise maalesef başa geldi fitne şimdi kol geziyor.

İşte böyle bir ortamda Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu bir karar alarak Suriye’de savaşan guruplar içinde en makbul olanlardan biri olan Nusret Cephesi’ni terör listesine dâhil ediyor.

“Bakanlar Kurulu’nun mal varlıklarına ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan malvarlığının dondurulmasına ilişkin 30 Eylül 2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı’nda değişikliğe gidildi.

Kurul, söz konusu kararın ekinde yer alan “El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler” başlıklı bölümde yer alan Agus Dwikarna ile “El Kaide ile bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar” başlıklı bölümde yer alan bilgileri güncelledi. Kararla “El Kaide ile bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar” listesine Suriye’de faaliyet gösteren Nusra Cephesi de eklendi.

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’un 5. maddesine gereğince Bakanlar Kurulu kararına karşı, 60 gün içinde Danıştay’da dava açılabilecek.”

Pek muhterem zevattan oluşan Bakanlar Kurulu aldığı bu kararla Suriye’de kimi desteklemiş oluyor.

Karar en çok Esed ve destekçilerini sevindirecek olmasından dolayı Türkiye aslında muhalefeti değil zalimleri destekliyor denilmesine nasıl engel olacaksınız?

Bu karar Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun kendi halkıyla çelişkiye düştüğünü göstermiyor mu?

Bu kararı kimin baskısı altında aldınız diyemiyorum zira benim bildiğim hiç kimse Türkiye’ye baskı yapma kudretini kendinde bulamaz.

Hal böyle ise bana bir açıklama yapın, lütfen!

Timeturk/Adil GÜLMEZ

Islahhaber
 
M Çevrimdışı

morueqq

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
Allah basiret,feraset,hidayet versin milletimize artık mücahid erdoğan söylemlerinden vazgeçmeleri gerek bu kadar da kör olunmaz.
 
sirati mustakim Çevrimdışı

sirati mustakim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah basiret,feraset,hidayet versin milletimize artık mücahid erdoğan söylemlerinden vazgeçmeleri gerek bu kadar da kör olunmaz.

amin insallah ki oylede olur
mücahid erdoğan-akhi vallahi bunu hic duymamistim.bu kadar da olmaz ya.toplum bu kadar cahil ola bilirmi yani?o mucahitse bes cihad meydanlarinda canlariyla mallariyla cihad edenler ne olur onda?
belkide islamdan diyiller ,sadece olarak medh etmek icin ,makam ve mevki kazanmak icin soyluyorlar.
ne bilim vallahi.
 
Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi PKK desteğine ihtiyacı var . Yarın bir gün suriye pkk sı ile al gülüm ver gülüme başlarsa şaşmamak gerek .
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
En büyük Suriye operasyonu İstanbul’dan başlatılacak
06/06/2014 09:13



Türkiye’yle ABD’nin henüz kamuoyuna açıklanmayan bir tarihte Suriye konusunda yabancı savaşçıları hedef alacak yeni bir ‘ulusal güvenlik işbirliği’ne başladığı ve Ankara’nın bir zamanlar yardım etmekle suçlandığı El Nusra’yı da bu nedenle terör listesine aldığı öne sürüldü.

Merkez üssü İstanbul mu?
Buna göre İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, Hollanda ve hatta Norveç’in de katılacağı işbirliği, son zamanlarda dünyadaki en geniş kapsamlı güvenlik/istihbarat işbirliği operasyonlarından biri olacak; merkez üssü olarak da çok büyk ihtimalle İstanbul kullanılacak.

El Nusra’yı terörist ilan ettik’ deyip geçmeyelim! Bir sürü soru işareti var!
20140420-suriye21.jpeg


Radikal gazetesi yazarı ve Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone’nin ‘Veda Yemeği‘nde yaptığı konuşmaya ve kaynaklarına dayanarak, “Türkiye ile ABD arasında –henüz bize açıklanmayan bir tarihte- başlamış ve –henüz bize açıklanmayan şekilde- devam eden önemli bir ‘ulusal güvenlik’ işbirliği devam ediyor” diye yazdı.

Obama 28 Mayıs’ta resmileştirdi
Ricciardone’nin “İstihbarat alanında ayrıntıya giremiyoruz ama şunu söyleyebilirim ki, ulusal güvenlik alanında önemli bir işbirliği operasyonu devam etmektedir” sözlerini aktaran Yetkin, ‘gizli’ işbirliğine dair şunları yazdı:

20140402-suriye4.jpeg


*İşbirliği, ABD Başkanı Barack Obama’nın 28 Mayıs’ta dış politika önceliklerini sıraladığı konuşmasında Suriye’deki muhalif gruplara yardımı arttıracağı sözü vermesiyle resmileşti.

* Türkiye’nin El Nusra’yı terör listesine alması, bu resmileşmenin hemen ardından geldi. Bakanlar kurulunun 2 Haziran tarihli kararı 3 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlandı. Yetkin, Türkiye’nin ABD ve önemli NATO ülkelerince terör örgütü sayılan El Nusra’ya karşı yeni tavrının, ‘Suriye politikasının Batı’yla bir uzlaşma yönünde değiştiğinin kabulü anlamına geldiğini‘ yazdı.

* Operasyonun hedefinde, Suriye’ye çoğunlukla Türkiye üzerinden geçen ‘yabancı savaşçılar’ var. Bu kişiler Batı’da, kendi ülkelerine dönüp El Kaide eylemleri örgütleme ihtimali nedeniyle endişe yaratıyor. Dolayısıyla operasyona sadece Türkiye ve ABD değil, pek çok NATO üyesi de katılacak. Katılacağı belirtilen ülkeler arasında İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, Hollanda ve hatta Norveç bulunuyor. Murat Yetkin söz konusu girişimi “Son zamanlarda dünyadaki en geniş kapsamlı güvenlik/istihbarat işbirliği operasyonu olmaya aday” diye niteledi.

* Yabancı savaşçılara karşı işbirliği operasyonunun harekât üssü İstanbul olacak gibi görünüyor


Bir siteden alinti
 
Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Mürekkebi kurumadan diyemiyoruz kesin,, elektrik dalgaları dinmeden falan mı desem ?
Bu arada mesajda kotalamaya ne oldu ?????
---------------------------------------------------------------------------------------

Bakan Ala: Aracılar devre dışı, PKK’yla doğrudan görüşüyoruz
07 Haz 2014 07:52 Samanyolu Haber
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye’nin temel problemlerini kimseye ihtiyaç duymadan kendisinin çözdüğünü savundu ve bir de itirafta bulundu.

Diyarbakır ’daki ‘Çözüm Süreci Çalıştayı’nda konuşan Ala, önemli bir itirafta bulundu. PKK terör örgütüyle görüşmelerin aracısız, AKPtarafından yapıldığını söyledi.​

AK Parti’nin din ve vicdan özgürlüğü konusunda inisiyatifi kendisi aldığı için mesafe kat ettiğini ve sorunları çözdüğünü savunan Ala, “Türkiye görüşmelerini, değerlendirmelerini yine yapıyordu. Ama eski Türkiye’de başkalarının aracılığı ile yapıyordu. Türkiye AK Parti hükümetleri döneminde bunu da devreden çıkardı. Bu devreden çıkınca derhal büyük bir taarruz başladı içerden.” dedi.​

Zaman'ın haberine göre Ala, programın ardından bağlandığı NTV’de de benzer ifadeler kullandı:​

“Eski Türkiye’de daha önce kendi problemlerini ya başkalarına havale etmiştir ya da başka dış aktörler devreye girerek çeşitli biçimlerde aracılık yapmışlardır. Bunu çok sonraları anlamıştır Türkiye. İlk defa bir temel problemini ben çözeceğim kimseye ihtiyaç duymadan çözeceğim demiştir. Daha önce aracıları devre dışı bıraktığı için de maalesef Türkiye içerisinden birtakım olumsuz darbe girişimlerinde bulunulmuştur. MİT’e yönelik bir girişimden bahsediyorum. Bu teşkilatlar zaten bunun için vardır.”​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Arkadaslar haberleri kopy yaparken artik dikkat etseniz diyorum. Bir cok eklenen haberde karsi sitenin haberin gectigi saati olsun, twetter adresleri olsun arka arkaya ayni paragraflar olsun aliyorsunuz. Lütfen, artik buna dikkat edin.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Türkiye, Batılı muahalif savaşcıları engelleme başladı!
mit-300x150.jpg

Türkiye’nin ABD ve NATO üyesi ülkelerle yaptığı güvenlik anlaşması gereği son günlerde batılı ülkelerden gelerek Suriye’ye geçmeye çalışan savaşçıları engellemeye başladığı belirtiliyor Suriye’de Beşar Esad yönetimin devrilmesi için silahlı muhaliflerin...
7 Haziran 2014 17:37
Türkiye’nin ABD ve NATO üyesi ülkelerle yaptığı güvenlik anlaşması gereği son günlerde batılı ülkelerden gelerek Suriye’ye geçmeye çalışan savaşçıları engellemeye başladığı belirtiliyor

Suriye’de Beşar Esad yönetimin devrilmesi için silahlı muhaliflerin saffında katılmaya giden savaşçıların sınırı geçmesine göz yummakla eleştirilen Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT), son birkaç haftadır batı ülkelerinden sınıra gelenleri engellemeye başladı.
Murat Yetkin, Radikal’deki köşesinde, ‘Batılı istihbarat örgütlerinden Türkiye’ye seyahat eden ve Suriye’ye geçme ihtimali olan kendi vatandaşlarına dair istihbarat gelmeye başladığını, MİT’in de bunları ‘emniyet’e bildirmek suretiyle sınır kapılarında engellemeye başladığını’ yazdı.

Yetkin dünkü yazısında, Türkiye’nin ABD ve bir dizi NATO ülkesiyle Suriye’ye giden yabancı savaşçılar konusunda son yılların en büyük güvenlik işbirliğini başlattığını, El Nusra Cephesi’nin geçen hafta aniden terör örgütleri listesine alınmasının da bundan kaynaklandığını yazmıştı.

Yetkin bugünkü yazısında da, işbirliğinin fiilen başladığını duyurdu. Radikal yazarına konuşan bir güvenlik kaynağı, Batı’dan istihbarat geldiğini “Alınlarında cihatçı yazmıyordu ki. Nereden bilecektik gelen turistin hangisinin Suriye’ye gidecek mücahit olduğunu. Şimdi bilgi geliyor, Türkiye de engelliyor” sözleriyle açıkladı.

MİT MÜSTEŞARI ABD’YE GİTTİ

Yetkin, işbirliğinin ‘şubat ayında Washington’da (Türkiye adına MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın katılımıyla) yapılan bir istihbarat zirvesinde konuşulmaya başlandığını’ yazdı.

Buna göre, söz konusu zirve Suriye’nin Dostları Çekirdek Grubu ülkelerinin istihbarat yetkilileri, yani Türkiye, ABD, Ürdün, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Suudi Arabistan, Mısır, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapıldı.

islahhaber


edit 09/06/2014
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
@LA bir üstteki mesajin farkinda degilsin sanirim. Eski nickinin hakkini iyi veriyordun :acpsnr:
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
@LA bir üstteki mesajin farkinda degilsin sanirim. Eski nickinin hakkini iyi veriyordun :acpsnr:
bu aralar ciddi sıkıntılarım var. dalgınlık had safhada.inan neyi kastettiğini bile anlamadım.. anlamak için çaba da sarfedemiyorum. Kusuruma bakma akhi. Varsa bi hatamız direk söylersen ancak anlarım
 
Ö Çevrimdışı

Özkan Yıldız

°°FiSeBiLiLLAH°°
İslam-TR Üyesi
Es Selamûn Aleykûm ve Rahmetullah

Valla güzel kardeşlerim
Kim nederse desin Türkiye aslında
30 yılı aşkın bir süre zarfında
ABD ile savaşıyor halada devam ediyor
Herkes tutturmuş hükümete yükleniyor
Hiç demiyorlar ki zamanında
Bu ülkede ezanı oyuncak edenleri
Tekbir getirmeyi yasak edenleri
Şunu kimse unutmasın eğriyide
Doğruyuda Allah û Teala bilir
Ben suriye jihadına herzamn destek vermişimdir vereceğim de
Ama suriyenin osmanlı zamanında yaptığı
Kaleşliğide hiç bir zaman unutmayacağım
Benim ülkemin dinine namusuna göz diktirmesini unutmak doğru olmaz
İsteyen herkes tarihten araştırabilirler
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Es Selamûn Aleykûm ve Rahmetullah

Valla güzel kardeşlerim
Kim nederse desin Türkiye aslında
30 yılı aşkın bir süre zarfında
ABD ile savaşıyor halada devam ediyor
Herkes tutturmuş hükümete yükleniyor
Hiç demiyorlar ki zamanında
Bu ülkede ezanı oyuncak edenleri
Tekbir getirmeyi yasak edenleri
Şunu kimse unutmasın eğriyide
Doğruyuda Allah û Teala bilir
Ben suriye jihadına herzamn destek vermişimdir vereceğim de
Ama suriyenin osmanlı zamanında yaptığı
Kaleşliğide hiç bir zaman unutmayacağım
Benim ülkemin dinine namusuna göz diktirmesini unutmak doğru olmaz
İsteyen herkes tarihten araştırabilirler

verilen rolleri yerine getiriyor.
Onların istediği miktar ve dozda bitakım gelişmeler - göreceli- yaşanıyor olması, bu bahsettiğini kişilerin başarısı değil.
Bir topluluğu idare etmenin en kolay yolu, toplulukları liderlerine aşık etmek, ve kalabalıklar yerine 1 kişiyi kontrol etmedir

Yıllardır bu coğrafyalarda ( Osmanlının haritasına giren, ya da daha net ifade ile müslüman olan topraklar) bu şekilde liderler kontrol edilerek toplumlar idare edilebildi.

son dönemde Halklarda Tevhide doğru başlayan yönelişin önüne Türkiyede seçilen kişi bir süre bu rolünü yerine getirebildi. Ama artık inan durumlar çok farklı yerlere geldi.
Şu milliyetçilikten ve sahte liderlerinize aşık olmaktan bıkmayacakmısınız!
 
Üst Ana Sayfa Alt