dayak vardı benim zamanımda cok dayak yedim iyikide yemişim ama hiç birsey için zorlama yok su elini bu sekilde kaldır derken ne demek istedigini anladım fakat o sekilde bir zorlama yok cunku yurdun içinde her sekilde dua edenler vardı senin dedigin sekilde de dua etmek sunnettir peygamber efendimiz o sekildede dua etmiştir ellerini havaya kaldırarakta dua etmiştir oyle bir zorlama yok olmasıda cok sacma ogretme methodları gercektende cok guzel gonul işi zaten bu işler istegi olan cok istifade ediyor benim ailem gitmemi istememişti ben kendim kacarak gittim adeta iyiki gitmişim hamdolsun gitmek isteyene de tavsiye ederimhaklisin orhan kardes kur'ani kerimi okumayi tecvitli veya ogretme teknikleri diyelim çok guzeldir mach'Allah fakat tabii rahat durmayanlar için istanbulu bilmiyorum ama o cematin diger yerlerinde biraz dayak vardir akhi )) ama tabi hak edenler için birde orada oldugun zaman yani uymaya mecbursun mesela su sekilde ellerini kaldir vs vs dedigim gibi bazi sakincalar bulunur fakat kur'an eytiminde ahlak edeb eytiminde diger ilimler egitminde cok guzel ve çok çabuk ogretiyorlar artik herkesin ogretme teknigingine yani methoduna bagli onlarin methodu guzel diyecek bir sey yok ogretme methodlarinda el hamdulillah